kurkuma 29.07.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Czy ktoś robił roletę na takie okno?http://www.ad2222.republika.pl/domek/1.jpg Czy możliwe jest zamontowanie rolety na tym oknie z samego dachu (jedna roleta na całe okno)? Okno ma wymiar: szerokość 220 cm, wysokość w pionie 454 cm, wysokość w części dachu 170 cm, a kąt nachylenia dachu 40 stopni. Skrzynka na dachu nie będzie mi przeszkadzać, ale może uda się ją ukryć w dachu? Bardzo proszę o pomoc, jakieś namiary na firmę, która może taką roletę zamontować! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 zapomnij, po prostu zapomnij o jednej rolecie na coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 29.07.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 wykonujemy rzeczy niemożliwe......ale w sprawie cudów.....proszę skontaktować się z najbliższą parafią....a tak poważnie, nie ma możliwości i tak jak napisał Jareko....trzeba zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 29.07.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ej, załamaliście mnie i straciłam wiarę...myślałam, że w tych czasach wszystko jest możliwe, tylko trzeba mieć na to kasę. Jak ja to bydle zasłonię, szczególnie, że mam je na ścianie południowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Cóż. . . . Trzeba myśleć przy wyborze projektu. Zamień strony Świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.07.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 To o wizjach architektów kolejne słowo.Szerokość coś z 4.5 metraWysokość coś z 5.5 metra. Wizja architekta.Podział na 4/4 na krzyż .Góra dwa fiksy.Dól przesuwka (HS)Pomijam wysokość Hs-a coś 2.75. Ciężar samych szyb to coś około tony oczywiście w pakiecie trzyszybowym. O jednym tylko zapomniał klienta uświadomić.O możliwości wykonania jego 'dzieła' jak i o kosztach Przesympatyczni ludzie o molo nie zemdleli jak usłyszeli wagę-ewentualny koszt po i tak wymuszonych zmianach podziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 29.07.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Problem z tymi oknami, bo nas wlasnie uswiadomili, ze na kolankowe ( nawet takie pojedyncze ) nie ma rolet zew...ale i tak montujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 30.07.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Okno ma być zrobione w systemie fasadowym i nie jest wizją architekta tylko moją, ups. Jeszcze projekt jest u architekta i może jednak zamienić to okno na dwa: połaciowe i od podłogi po strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Uświadomił Wam koszty fasady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 31.07.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Uświadomił Wam koszty fasady ? Niestety nie. Jeżeli orientujesz się w temacie, to proszę przybliż mi w procentach ile droższe są fasady od okien nierozwieranych... Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.07.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Musisz przyjąć minimum 2500 zł za 1 mkw konstrukcjidodaj do tego minimum 100 zł za 1mkw za montaż Edytowane 31 Lipca 2011 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 31.07.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Zabiłeś mnie, masakra!!! Wyliczyłam, że na moje okno to wychodzi ok 37000 zł!!! Obłęd. Jednak zweryfikuję mój szalony pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Nie jestes pierwszym potencjalnym klientem któremu sie wydaje że fasada i duże przeszklenia kosztują grosze. Czasem profile fasadowe można zastąpić okiennymi z dodatkowymi profilami statycznymi i zbić cenę o może i 30%.I tylko o jednym pamiętaj.Szklenie obustronie albo szkłem hartowanym albo bezpiecznym.Dla swojego bezpieczeństwa bo niektórzy tu szukają oszczędności W jednym masz rację. Prawie wszystko można wykonać i jest to tylko kwestia posiadanej kasy. Edytowane 31 Lipca 2011 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOBILARCH 31.07.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Witam. Z taką roletą jak koledzy piszą rzeczywiście będzie problem. Aby ochroni się przed nadmiarem słońca proponuje żaluzje przeciwsłonedzne aluminiowe zewnętrzne. Jest dużo kształtów profili. Do z czymś takim wygląda nowocześnie. Zobacz np. Solartech. PozdrawiamMarekhttp://mobilarch.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.07.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Podaj jeszcze koszt żaluzji zewnętrznych by inwestor miał świadomość ile całą konstrukcja będzie go wynosić by na zawal nie zszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 31.07.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ej, załamaliście mnie i straciłam wiarę...myślałam, że w tych czasach wszystko jest możliwe, tylko trzeba mieć na to kasę. Jak ja to bydle zasłonię, szczególnie, że mam je na ścianie południowej? Koszta? przecież klient pisze, że ma kasę a tak trochę od tematu, ostatnio będąc w terenie widziałem fajny dom z częscią fasadową właśnie i to nie taką prostą jak tutaj, jak będzie skończona to zrobię fotkę i wrzucę tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.07.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 witam;a może lepiej zbudować coś w rodzaju ruchomego panela przesuwanego z wyższej części ( tam gdzie jest ten solar) na to przeszklenie w części dachowej aż do krawędzi okapu, w upalne dni można by było zacieniać znaczną część przeszklenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 03.08.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dostałam ofertę na fasadę 11.181 netto bez montażu i transportu, system profili PONZIO NT152, szyba u=1,1 obustronnie bezpieczna (nie wiem jak się to ma do hartowanej). Nie wiem jaka to jakość, ale nie jest to 37.000!Zszokowała mnie natomiast oferta na zasłonięcie okna roletkami materiałowymi z zewnątrz...ponad 12.000 zł. Nie chcę nawet myśleć ile kosztują żaluzje zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 03.08.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 witam; a może lepiej zbudować coś w rodzaju ruchomego panela przesuwanego z wyższej części ( tam gdzie jest ten solar) na to przeszklenie w części dachowej aż do krawędzi okapu, w upalne dni można by było zacieniać znaczną część przeszklenia. Czy ktoś to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 03.08.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Koszta? przecież klient pisze, że ma kasę a tak trochę od tematu, ostatnio będąc w terenie widziałem fajny dom z częscią fasadową właśnie i to nie taką prostą jak tutaj, jak będzie skończona to zrobię fotkę i wrzucę tutaj. Czekam na fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts