Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nietypowa roleta zewnętrzna na okno kolankowe

Recommended Posts

Czy ktoś robił roletę na takie okno?

http://www.ad2222.republika.pl/domek/1.jpg

Czy możliwe jest zamontowanie rolety na tym oknie z samego dachu (jedna roleta na całe okno)? Okno ma wymiar: szerokość 220 cm, wysokość w pionie 454 cm, wysokość w części dachu 170 cm, a kąt nachylenia dachu 40 stopni. Skrzynka na dachu nie będzie mi przeszkadzać, ale może uda się ją ukryć w dachu?

Bardzo proszę o pomoc, jakieś namiary na firmę, która może taką roletę zamontować!

Pozdrawiam

To o wizjach architektów kolejne słowo.

Szerokość coś z 4.5 metra

Wysokość coś z 5.5 metra.

Wizja architekta.

Podział na 4/4 na krzyż .

Góra dwa fiksy.

Dól przesuwka (HS)

Pomijam wysokość Hs-a coś 2.75. Ciężar samych szyb to coś około tony oczywiście w pakiecie trzyszybowym.

O jednym tylko zapomniał klienta uświadomić.

O możliwości wykonania jego 'dzieła' jak i o kosztach

Przesympatyczni ludzie o molo nie zemdleli jak usłyszeli wagę-ewentualny koszt po i tak wymuszonych zmianach podziału

Nie jestes pierwszym potencjalnym klientem któremu sie wydaje że fasada i duże przeszklenia kosztują grosze.

Czasem profile fasadowe można zastąpić okiennymi z dodatkowymi profilami statycznymi i zbić cenę o może i 30%.

I tylko o jednym pamiętaj.

Szklenie obustronie albo szkłem hartowanym albo bezpiecznym.

Dla swojego bezpieczeństwa bo niektórzy tu szukają oszczędności

W jednym masz rację. Prawie wszystko można wykonać i jest to tylko kwestia posiadanej kasy.

Edytowane przez jareko

Witam. Z taką roletą jak koledzy piszą rzeczywiście będzie problem. Aby ochroni się przed nadmiarem słońca proponuje żaluzje przeciwsłonedzne aluminiowe zewnętrzne. Jest dużo kształtów profili. Do z czymś takim wygląda nowocześnie. Zobacz np. Solartech.

Pozdrawiam

Marek

http://mobilarch.pl

Ej, załamaliście mnie i straciłam wiarę...myślałam, że w tych czasach wszystko jest możliwe, tylko trzeba mieć na to kasę. Jak ja to bydle zasłonię, szczególnie, że mam je na ścianie południowej?

Koszta? przecież klient pisze, że ma kasę ;)

a tak trochę od tematu, ostatnio będąc w terenie widziałem fajny dom z częscią fasadową właśnie i to nie taką prostą jak tutaj, jak będzie skończona to zrobię fotkę i wrzucę tutaj.

Dostałam ofertę na fasadę 11.181 netto bez montażu i transportu, system profili PONZIO NT152, szyba u=1,1 obustronnie bezpieczna (nie wiem jak się to ma do hartowanej). Nie wiem jaka to jakość, ale nie jest to 37.000!

Zszokowała mnie natomiast oferta na zasłonięcie okna roletkami materiałowymi z zewnątrz...ponad 12.000 zł. Nie chcę nawet myśleć ile kosztują żaluzje zewnętrzne.