perm 29.07.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Komisja się wypowiedziała i potwierdziła to czego wszyscy się domyślali. Lech musiał wylądować a piloci to realizowali. Nie zostało nawet ustalone lotnisko zapasowe bo nikt nie brał pod uwagę innego scenariusza jak lądowanie. Zabrakło umiejętności i chyba szczęścia. Koniec kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 29.07.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jest to jakas twoja interpretacja , wiecej propagandowa niz merytoryczna. Napisz jeszcze, ze winny jest pilot , jak utrzymywano oraz , ze Lech Kaczynski zmuszal zaloge do ladowania i po klopocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.07.2011 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jest to jakas twoja interpretacja , wiecej propagandowa niz merytoryczna. Napisz jeszcze, ze winny jest pilot , jak utrzymywano oraz , ze Lech Kaczynski zmuszal zaloge do ladowania i po klopocie . Pilot nie powinien lecieć tym samolotem ze względu na brak doświadczenia, nie powinien podejmowac próby lądowania i oczywistym jest że Kaczyński Lech wywierał presję na załodze. Może nie bezpośrednią ale piloci doskonale wiedzieli że lądowanie na innym lotnisku z czym wiązała by się nieobecność Kaczyńskiego na uroczystościach wywoła reakcję podobną do tej jak miała miejsce po odmowie lądowania w Tbilisi. Próbowali za wszelką cenę wylądować a nie powinni nawet mając na piokładzie takiego Kaczyńskiego. Faktów nie da się zmienić więc nie pomoże zawracanie Wisły kijem czyli spiskowe teorie Macierewicza oszołoma. Daruj sobie dalsze komentarze. Dla mnie jestes takim samym typkiem jak Macierewicz. Wypisujesz bzdury nie mające związku z rzeczywistością ale spełniające ten jeden warunek: są zgodne z linią Jarosława Kaczyńskiego polegającą w skrócie na pluciu na wszystkich i wszystko. Lubisz się babrać w gównie czy też jak pisze Ponury bawić w piegi to się baw ale beze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 29.07.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Piloci w ogóle nie mieli uprawnień do latania.Było "jakoś się wyląduje" , jak to u nas ...prowizorka.się kuźwa nie wylądowało.Dlaczego Polacy czego się dotkną to spierdolą ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 29.07.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Raport Millera nie moze byc raportem rzetelnym i wiarygodnym skoro szczatki samolotu walaja sie do dzis w szczerym polu . Jesli bylaby wola wyjasnienia w y p a d k u , samolot zlozony zostal by znow do kupy w odpowiednim h a n g a r z e - tak jak to dzieje sie na swiecie - i wszystkie m o z l i w o s c i i hipotezy zostalaby dokladnie sprawdzone . Francuzi wyciagaja wrak z glebi oceanu - tutaj to jakas propagandowa fikcja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.07.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Nie czytałam raportu. Słuchałam relacji. Dla mnie to nie raport, a opowieść o katastrofie, którą znaliśmy wcześniej. Niczego nowego się nie dowiedziałam. Wniosek: głównym winowajcą jest system, który mimo, że nazywamy się krajem demokratycznym niewiele się różni od rosyjskiego (a może wcale się nie różni?) Rozbawiło mnie pytanie, a właściwie odpowiedź na pytanie dziennikarza: kto zdecydował o tym, aby na pokładzie nie było lidera? Odpowiedź: ktoś inny o tym powie. Czyli ani nie wiadomo kto zdecydował, ani kto o tym powie. Tak, jak mówi Perm, katastrofa. Zastanawiam się jeszcze, czemu Klich zwlekał aż do dzisiaj z dymisją? Od początku było wiadomo, że wyjdą nieprawidłowości w resorcie. Nagle się dowiedział z raportu, że w wojsku ma bałagan? Nie rozumiem zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 29.07.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 To jakies pomieszanie z poplataniem . Kto nominowal Klicha na ministra obrony ? Jakie Klich mial kwalifikacje ? Z zawodu jest psychiatra . Teraz jest juz tylko scape goat czyli kozlem ofiarnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ktoś przyjął jednak tę nominację, bo uważał, że sobie poradzi. Póki nie będzie odpowiedzialności za nieudolność i brak kompetencji, to tak się będzie kręcić. Ale już nie liczę, że to nastąpi (ospowiedzialność), bo na szczeblu samorządowym dzieje się to samo. Jest kozłem ofiarnym, bo inaczej być nie może. Powinien odejść juz dawno. Mówią to nawet ludzie sympatyzujący z PO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.07.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 no to albo jest kozłem ofiarnym, albo są powody dla których dawno powinien odejść - inaczej nie trzyma się kupy. Nie czytałam raportu. Słuchałam relacji. Dla mnie to nie raport, a opowieść o katastrofie, którą znaliśmy wcześniej. Niczego nowego się nie dowiedziałam. a czego nowego spodziewałaś się dowiedzieć ? potwierdzenia sztucznej mgły czy innego zamachu ? odniosłam wrażenie , że to jest rzetelne i logiczne przedstawienie przyczyn i skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 30.07.2011 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 To by bylo smieszne gdyby nie bylo prawdziwe . Rzad fachowcow , fachowcow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 30.07.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ktoś przyjął jednak tę nominację, bo uważał, że sobie poradzi. Póki nie będzie odpowiedzialności za nieudolność i brak kompetencji, to tak się będzie kręcić. Ale już nie liczę, że to nastąpi (ospowiedzialność), bo na szczeblu samorządowym dzieje się to samo. Jest kozłem ofiarnym, bo inaczej być nie może. Powinien odejść juz dawno. Mówią to nawet ludzie sympatyzujący z PO. To kancelaria premiera odpowiada za przygotowanie wizyt prezydenta . Pan A r a b s k i sie klania . A co ma byc na szczeblu samorzadowym jak nie ma juz pieniedzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 30.07.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Obywatele polscy , ktorzy zgineli w tym niewyjasnionym wypadku lotniczym , zasluguja na prawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 30.07.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ludzie kochane, włączta myślenie.Dlaczego rosyjski kontroler podał pilotom, że są dużo wyżej niż byli?Gdzie więc leży główna przyczyna katastrofy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 30.07.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Poniewaz nadal nic merytorycznego raport Millera nie wniosl do sprawy , nadal mozemy tylko domniemywac. Uwazam, ze po stronie polskiej nie zdymisjonowano wcale o d p o w i e d z i a l n y ch za katastrofe samolotu z prawie setka obywateli polskich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.07.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 no to albo jest kozłem ofiarnym, albo są powody dla których dawno powinien odejść - inaczej nie trzyma się kupy. a czego nowego spodziewałaś się dowiedzieć ? potwierdzenia sztucznej mgły czy innego zamachu ? odniosłam wrażenie , że to jest rzetelne i logiczne przedstawienie przyczyn i skutków. Spodziewałam się większego zakresu działań komisji. Nie kwestionuję ani spójności ani logiczności raportu, ale właśnie dlatego, że wiele wątków zostało pominiętych, a zakres jest wąski, to znowu pojawią się spekulacje i niewyjaśnione pytania. Już sie pojawiają ze strony dziennikarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 30.07.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Obywatele polscy , ktorzy zgineli w tym niewyjasnionym wypadku lotniczym , zasluguja na prawde. Zgadzam się w całej rozciągłości. Dodam jednak, iż żyjący też zasługują na prawdę. Zasługujemy na prawdę. Naród polski zasługuje na prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 30.07.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Zasługujemy na prawdę. Naród polski zasługuje na prawdę. ...ale nie w wydaniu Macierewicza .Posła "normalnego inaczej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 30.07.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Równie dobrze to samo można napisać o p.o. premiera czy samym Millerze, lecz nie tędy droga. Fakty są takie, że ruscy kontrolerzy podali błędna wysokość załodze lotniska. I to jest bezpośrednią i jedyną przyczyną katastrofy. Poza tym oprawa przylotu p.o. premiera miała zupełnie inne przygotowanie lotniska.Tylko czekam kiedy i tu ruszą wpisy z ruskiej ambasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.07.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Równie dobrze to samo można napisać o p.o. premiera czy samym Millerze, lecz nie tędy droga. Fakty są takie, że ruscy kontrolerzy podali błędna wysokość załodze lotniska. I to jest bezpośrednią i jedyną przyczyną katastrofy. Poza tym oprawa przylotu p.o. premiera miała zupełnie inne przygotowanie lotniska. Tylko czekam kiedy i tu ruszą wpisy z ruskiej ambasady. Bzdury piszesz! Edytowane 30 Lipca 2011 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 30.07.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Czyli twierdzisz, że winni byli Polacy, tym samym zgadzając się z ruską propagandą, która znana jest na całym świecie z ''prawdy''.Jak to ktoś powiedział: jest święta prawda, półprawda i ''Komsomolskaja Prawda''. Edytowane 30 Lipca 2011 przez kornik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts