Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Katastrofa!, dosłownie i w przenośni.

perm

Recommended Posts

Komisja się wypowiedziała i potwierdziła to czego wszyscy się domyślali. Lech musiał wylądować a piloci to realizowali. Nie zostało nawet ustalone lotnisko zapasowe bo nikt nie brał pod uwagę innego scenariusza jak lądowanie. Zabrakło umiejętności i chyba szczęścia. Koniec kropka.

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest to jakas twoja interpretacja , wiecej propagandowa niz merytoryczna. Napisz jeszcze, ze winny jest pilot , jak utrzymywano oraz , ze Lech Kaczynski zmuszal zaloge do ladowania i po klopocie .

Pilot nie powinien lecieć tym samolotem ze względu na brak doświadczenia, nie powinien podejmowac próby lądowania i oczywistym jest że Kaczyński Lech wywierał presję na załodze. Może nie bezpośrednią ale piloci doskonale wiedzieli że lądowanie na innym lotnisku z czym wiązała by się nieobecność Kaczyńskiego na uroczystościach wywoła reakcję podobną do tej jak miała miejsce po odmowie lądowania w Tbilisi. Próbowali za wszelką cenę wylądować a nie powinni nawet mając na piokładzie takiego Kaczyńskiego. Faktów nie da się zmienić więc nie pomoże zawracanie Wisły kijem czyli spiskowe teorie Macierewicza oszołoma.

Daruj sobie dalsze komentarze. Dla mnie jestes takim samym typkiem jak Macierewicz. Wypisujesz bzdury nie mające związku z rzeczywistością ale spełniające ten jeden warunek: są zgodne z linią Jarosława Kaczyńskiego polegającą w skrócie na pluciu na wszystkich i wszystko. Lubisz się babrać w gównie czy też jak pisze Ponury bawić w piegi to się baw ale beze mnie.

Raport Millera nie moze byc raportem rzetelnym i wiarygodnym skoro szczatki samolotu walaja sie do dzis w szczerym polu .

Jesli bylaby wola wyjasnienia w y p a d k u , samolot zlozony zostal by znow do kupy w odpowiednim h a n g a r z e - tak jak to dzieje sie na swiecie - i wszystkie m o z l i w o s c i i hipotezy zostalaby dokladnie sprawdzone .

Francuzi wyciagaja wrak z glebi oceanu - tutaj to jakas propagandowa fikcja .

Nie czytałam raportu. Słuchałam relacji. Dla mnie to nie raport, a opowieść o katastrofie, którą znaliśmy wcześniej. Niczego nowego się nie dowiedziałam.

Wniosek: głównym winowajcą jest system, który mimo, że nazywamy się krajem demokratycznym niewiele się różni od rosyjskiego (a może wcale się nie różni?)

Rozbawiło mnie pytanie, a właściwie odpowiedź na pytanie dziennikarza: kto zdecydował o tym, aby na pokładzie nie było lidera? Odpowiedź: ktoś inny o tym powie. Czyli ani nie wiadomo kto zdecydował, ani kto o tym powie. Tak, jak mówi Perm, katastrofa.

Zastanawiam się jeszcze, czemu Klich zwlekał aż do dzisiaj z dymisją? Od początku było wiadomo, że wyjdą nieprawidłowości w resorcie. Nagle się dowiedział z raportu, że w wojsku ma bałagan? Nie rozumiem zupełnie.

Ktoś przyjął jednak tę nominację, bo uważał, że sobie poradzi. Póki nie będzie odpowiedzialności za nieudolność i brak kompetencji, to tak się będzie kręcić. Ale już nie liczę, że to nastąpi (ospowiedzialność), bo na szczeblu samorządowym dzieje się to samo.

Jest kozłem ofiarnym, bo inaczej być nie może. Powinien odejść juz dawno. Mówią to nawet ludzie sympatyzujący z PO.

no to albo jest kozłem ofiarnym, albo są powody dla których dawno powinien odejść - inaczej nie trzyma się kupy.

Nie czytałam raportu. Słuchałam relacji. Dla mnie to nie raport, a opowieść o katastrofie, którą znaliśmy wcześniej. Niczego nowego się nie dowiedziałam.

a czego nowego spodziewałaś się dowiedzieć ? potwierdzenia sztucznej mgły czy innego zamachu ?

odniosłam wrażenie , że to jest rzetelne i logiczne przedstawienie przyczyn i skutków.

Ktoś przyjął jednak tę nominację, bo uważał, że sobie poradzi. Póki nie będzie odpowiedzialności za nieudolność i brak kompetencji, to tak się będzie kręcić. Ale już nie liczę, że to nastąpi (ospowiedzialność), bo na szczeblu samorządowym dzieje się to samo.

Jest kozłem ofiarnym, bo inaczej być nie może. Powinien odejść juz dawno. Mówią to nawet ludzie sympatyzujący z PO.

To kancelaria premiera odpowiada za przygotowanie wizyt prezydenta . Pan A r a b s k i sie klania .

A co ma byc na szczeblu samorzadowym jak nie ma juz pieniedzy .

no to albo jest kozłem ofiarnym, albo są powody dla których dawno powinien odejść - inaczej nie trzyma się kupy.

a czego nowego spodziewałaś się dowiedzieć ? potwierdzenia sztucznej mgły czy innego zamachu ?

odniosłam wrażenie , że to jest rzetelne i logiczne przedstawienie przyczyn i skutków.

Spodziewałam się większego zakresu działań komisji. Nie kwestionuję ani spójności ani logiczności raportu, ale właśnie dlatego, że wiele wątków zostało pominiętych, a zakres jest wąski, to znowu pojawią się spekulacje i niewyjaśnione pytania. Już sie pojawiają ze strony dziennikarzy.

Równie dobrze to samo można napisać o p.o. premiera czy samym Millerze, lecz nie tędy droga.

Fakty są takie, że ruscy kontrolerzy podali błędna wysokość załodze lotniska. I to jest bezpośrednią i jedyną przyczyną katastrofy. Poza tym oprawa przylotu p.o. premiera miała zupełnie inne przygotowanie lotniska.

Tylko czekam kiedy i tu ruszą wpisy z ruskiej ambasady.

Równie dobrze to samo można napisać o p.o. premiera czy samym Millerze, lecz nie tędy droga.

Fakty są takie, że ruscy kontrolerzy podali błędna wysokość załodze lotniska. I to jest bezpośrednią i jedyną przyczyną katastrofy. Poza tym oprawa przylotu p.o. premiera miała zupełnie inne przygotowanie lotniska.

Tylko czekam kiedy i tu ruszą wpisy z ruskiej ambasady.

Bzdury piszesz!

Edytowane przez perm