Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi - czy warto

Recommended Posts

Chce kupić drzwi do domu. Znalazłam takie http://allegro.pl/antywlamaniowe-drzwi-55mm-grubosci-montaz-wawa5s-i1723081013.html. Te drzwi byłyby tymczasowe do czasu ukończenia budowy i wykonczenia. Po pierwsze bo wiadomo kase teraz nie wiadomo gdzie włożyć a po drugie boje sie, że w trakcie wykończeniówki te "moje wymarzone" by sie zniszczyły. Tylko co to może być za produkt za 349 zł + 150 wysyłka? Czy nie szkoda zachodu? Może to 500 zł wrzucone w błoto? Nie spodziewam się żadnych rewelacji za tą kasę ani nie wiadomo czego. Chodzi tylko czy dadzą radę rok może mniej przetrzymac . Co myślicie?

Tak się obawiałam. Niby tylko 500 ale szkoda. Szczególnie, że myślałam żeby potem wstawić je do między garażem a kotłownią. Ale jak piszecie że badziew to odpuszcze. Ciepło nie musi na razie być bo jeszcze nie będziemy mieszkać. Chce tylko zamknąć dom na zimę. Więc jakieś drzwi by się przydały. Tylko bramę to chyba kupię już taką jak ma być bo szkoda tu wywalac kasę na tymczasową. Myślałam o bramie segmentowej Hormana bo jakaś promocja jest teraz . A o tym co myślicie?

Dzięki za opinię.

Dzięki za informację. Znalazłam sobie już dystrybutorów Norstahla u siebie i wyslę zapytania w sprawie tej promocji. Na przykładzie Hormanna wiem, że moga być rozbieżnosci cenowe na te same produkty i oferowane do nich usługi. Więc kto pyta nie błądzi. :-) Nie wiedziałam o tym wypożyczaniu. Poszukam.

Formalne wypożyczalnie raczej nie funkcjonują. U mnie jakieś pomyłkowe drzwi jeździły po budowach jako tymczasowe, ale chyba szybciej bedzie zbić kilka desek, zawiasy i skobel od furtki, zrobić to otwierane do środka, zabezpieczyć dodatkową deską od góry by nie można było ich zdjąć. Miałem kiedyś przyjemność demontować taką "samoróbkę" - przyznam, że musiałem się trochę namęczyć.