bobo30 10.03.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Mamy powyższy dylemat. My chcieliśmy murowane. Architekt proponuje płyty, ale nie gipsowo-kartonowe tylko gipsowo-włókninowe, bez wełny. Chcemy, aby było dosyc solidnie, CICHO i bez problemow z pojawiającymi się rysami. Czy ktos ma jakieś doswiadczenia z tymi innymi płytami. No i w ogole z czego sa wasze ściany dzialowe?Jesteście zadowoleni, czy raczej nie polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.03.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 U mnie będą z cegły pełnej, coby było cicho.A ściany naszej sypialni będą po zewnętrznej obłożone jeszcze wełną i KG. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 10.03.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Miałem z płyt k/g, wymieniłem na BK 11,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbrakus 10.03.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 u mnie jest cegła dziurawka ściana grubości 6 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 10.03.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Mamy z płyt g-k, ale płyty z każdej strony podwójne a w środku wełna 10 cm. Jeszcze nie mieszkamy, ale mamy nadzieję, że się to rozwiązanie sprawdzi. Zdajemy sobie sprawę, iż nie można wieszać nic ciężkiego - ale sobie jakoś poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 10.03.2004 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Piszcie, piszcie, szczególnie Ci już mieszkający.. Musimy wkrótce podjąć decyzję. Jeśli murowane to trzeba o stropie jeszcze raz pomyśleć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 10.03.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 10.03.2004 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Witam,Nie mieszkam, ale mam BK 12 cmPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.k2 10.03.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Mamy z płyt g-k, ale płyty z każdej strony podwójne a w środku wełna 10 cm. Jeszcze nie mieszkamy, ale mamy nadzieję, że się to rozwiązanie sprawdzi. Zdajemy sobie sprawę, iż nie można wieszać nic ciężkiego - ale sobie jakoś poradzimy. I to jest bardzo dobre rozwiazanie. Lekko, cicho i pękanie wyeliminowane zupełnie, nawet przy niewielkich błędach w wykonawstwie. Wbrew pozorom można wieszać całkiem ciężkie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 10.03.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Miały być płyty g-k, ale ze względu na nasze pociechy lubiące głośną muzykę są z bloczków 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 11.03.2004 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Jeszcze poproszę. Szczególnie na temat płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 11.03.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Teraz w mieszkaniu mam ściankę działową z płyt k-g, w środku wełna. Druga jest z ytonga. Wiem jedno, że w nowym domu na pewno nie dam płyt. Ale to jest tylko moje zdanie, każdy robi jak lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 13.03.2004 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Stóweczko, dlaczego? Jest głośno, czy są jakieś inne powody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 13.03.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Na łączeniach zaczęły mi płyty pękać. Słychać bardziej wszystko niż z za innej ściany. Można wszystko wieszać, ale na specjalnych wkrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 13.03.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Mamy powyższy dylemat. My chcieliśmy murowane. Architekt proponuje płyty, ale nie gipsowo-kartonowe tylko gipsowo-włókninowe, bez wełny. Chcemy, aby było dosyc solidnie, CICHO i bez problemow z pojawiającymi się rysami. ......... Jesteście zadowoleni, czy raczej nie polecacie? Jeśli ma być solidnie, cicho, bez problemów z rysami i zawieszaniem różnych przedmiotów proponuję cegłę lub silikat. BK ma słabsze włąściwości dżwiękoizolacyjne, zabudowy z płyt g-k i włókninowych oraz promonta są droższe od ww. Ja mam silikat. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 13.03.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Ciao Chcemy, aby było dosyc solidnie, CICHO i bez problemow z pojawiającymi się rysami. Jezeli zeczywiscie tego chcesz to na pewno zadna konstrukcja z plyt gk lub innych, postaw murki z cegielek, bk, pustakow a jezeli masz problemy z obciazeniem to z gazobetonu lekkiego Chyba za chcesz wybudowac i sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 13.03.2004 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Jeszcze za nim się zmieni w stosunku do projektu materiał ścianek na poddaszu trzeba sprawdzić czy strop w tym miejscu wytrzyma.Przy stropach Teriva w miejscu ścianki powinno być żebro, chyba że ścianka jest lekka (n.p. gips-karton +wełna).Cegły pełne na poddasze - za ciężkie.Dobry jest Porotherm 8, lub nawet 11,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 14.03.2004 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Dzięki za bardzo konkretne uwagi. O stropie pamiętamy. Coraz bardziej wolelibyśmy murowane. Pomyślimy o ceramice poryzowanej lub silikatach.Za tydzień będzie wiadomo. Damy znać.Może ktos jeszcze ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 14.03.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Będę dawał BK 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 16.03.2004 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Prosimy jeszcze. Zbieramy argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts