Tommco 26.09.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 U mnie trochę z BK 12 cm, a trochę z cegły pełnej...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 26.09.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Witam! Ja mam z BK 12 cm. Mieszkamy już drugi rok. Bez uwag. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geka 26.09.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 u mnie w pewnej części stropu belki mają rozstaw 7 m, w poprzek jest żebro rozdzielcze, na którym ustawiona będzie ścianka działowa. Planuję bk 10-12cm. Czy nie będzie to zbyt duże obciążenie dla takiego stropu? Jeżeli w poprzek belek stropu to nie ma problemu ( sprawdz tylko czy w projekcie jest przyjęte obciążenie od ścianek działowych na stropie ) Poza tym przy 7 metrowym stropie powinny być chyba dwa żebra rozdzielcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 27.09.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 geka:Owszem jest żebro rozdzielcze, a dalej równolegle majster dał zapobiegliwie mały wieniec zamiast żebra, oparty na podciągu tak więc myslę, że pod bk strop się nie ugnie.A czy ścianka działowa (bk) musi bezwarunkowo stać na belce stropowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 03.10.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Ściany z płyt K/G na poddaszu robicie przed ociepleniem podłogi i wylewkami czy po????? Myślałem, że po, ale w Muratorze przeczytałem, że ścianki z K/G powinno się robić bezpośrednio na stropie - lepsza akustyczność. Co sądzicie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 05.10.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Mam wykonane z pustaka ceramicznego (DZ 9) o grubosci 9cm. Z kazdej strony tynk tradycyjny. Sciana ma łączną grubosc ok. 13 cm. Sciana jest solidna i nie bede mial problemow z jej trwaloscią. Nie ma problemow z obsadzaniem i trwałoscią mocowania gniazdek jak w GK. Cena takiej sciany tez jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 05.10.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Hej ja mam połówka suporexu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.10.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Może po japońsku z papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 04.06.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 A jeżeli ścianki działowe na poddaszu z ceramiki to jakie różnice są między K3 a DZ220, tylko grubość K3 - 12cm, DZ220 - 9cm, czy coś jeszcze jest istotne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.06.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Ja na poddaszu bede robil scianki dzialowe z betonu komurkowego. Bloczki sa lekkie wiec strop nie bedzie obciazony no i scianka z betonu komurkowego wychodzi taniej niz z cegly i szybciej ja mozna wystawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcbe 11.02.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 A jeżeli ścianki działowe na poddaszu z ceramiki to jakie różnice są między K3 a DZ220, tylko grubość K3 - 12cm, DZ220 - 9cm, czy coś jeszcze jest istotne? Czy ktos moze doradzic ? Jaka zachowuja sie te K2,K3 i DZ-220M jako dzialowki ? Czy maja dobra izolacyjnosc akustyczna ? oczywiscie z obustronnym tynkiem cem-wap ? Jak sie z nich budowalo, czy bywaja tak kruche jak Max ? Nie moge nigdzie znalesc wsp. R i Ra dla tych cegiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.02.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja mam z K-G z wypełnieniem wełną. O żadnych pęknięciach nie ma mowy. Wystarczy je wykonać normalnie bez kombinowania. Izolacja od dźwięków nie jest zła (zastanowiłbym się czy BK jest lepszy) pod warunkiem, że ściankę się wypełni szczelnie wełną. Przed stukaniem w ścianę to nie chroni, ale przed hałasem innym jak najbardziej. I tak większość dźwięków dociera stropem (mam drewniany) i sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.02.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam. Jakie zalety lub wady mają sciany działwe gipsowe proMonta. W projekcie architekt przewidział własnie takie rozwiązanie.Nie zamiescił nawet grubosci takiej sciany.Strop nad parterem filigranowy prefabrykowano-monolityczny 2k podparty na 2 stalowych słupach.Własnie jestem na etapie scian działowych a w zasadzie projektu i chyba muszę liczyc sie z obciązeniem stropu. Dom zbudowany jest z ytonaga 30cm. jaki najlepiej zastosowac materiał stosunkowo lekki a cichy.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 01.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ja mam z silikatu 8 cm + płyty KG, gdybym robił ponownie byłyby tylko stelaże wełna i KG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 01.03.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 U mnie miał być porotherm 11,5 ale ostatecznie zmieniłem na poroton 11,5 lepsza cena i parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 01.03.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 No to wytłumienie sypialni do sypialni dziecka to super pomysł sam tajk bede miał a może wytłaczanki jajek sa idealne tylko nie zbyt ładnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 01.03.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Zrobiłem z pustaka keramzyto-betonowego. Niewiele cięższy od betonu komórkowego, szybko się muruje - na zamek. Tłumienie też bardzo dobre - kiedyś w muratorze było porównanie najpopularniejszych materiałów na działówki, tam są dokładne dane. PozdrawiamLech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.03.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 A co sadzicie o czeskim bk ("pórobeton") o gr. 10 cm? Czy dobrze spełni swoją rolę jako materiał na działówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 01.03.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 bobo30 dam Ci argument nie do odparcia ! Brat męża ma sypialnię na górze, a tam ma ściany z g-k. No i nie może uprawiać seksu, bo jest tak głośno. A obok jest pokój dziecka już powoli dorastającego. W ścianie ma 10 cm wełnę. I co Ty na to. 1. Kupić dziecku stopery 2. Zmienić miejsce sypialni, pokoju dziecka, lub zmienić ... 3 Wywieść dziecko do rodziny 4 najdroższe, zmienić ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 hmm, post Aleksandryty sprzed 5 lat, brat męża pewnie sobie już poradził, a może dziecko wyrosło i jest już uświadomione seksualnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts