slawciol 01.03.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 hmm, post Aleksandryty sprzed 5 lat, brat męża pewnie sobie już poradził, a może dziecko wyrosło i jest już uświadomione seksualnie... Pewnie i tak, dla innych mających ten sam problem może się przyda też miałem ściany z KG, na szczęście tylko jedną, zmieniliśmy sypialnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 bobo30 dam Ci argument nie do odparcia ! Brat męża ma sypialnię na górze, a tam ma ściany z g-k. No i nie może uprawiać seksu, bo jest tak głośno. A obok jest pokój dziecka już powoli dorastającego. W ścianie ma 10 cm wełnę. I co Ty na to. 1. Kupić dziecku stopery 2. Zmienić miejsce sypialni, pokoju dziecka, lub zmienić ... 3 Wywieść dziecko do rodziny 4 najdroższe, zmienić ścianki 5. Uskutecznić wstrzemieźliwość katolicką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 01.03.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Mamy powyższy dylemat. My chcieliśmy murowane. Architekt proponuje płyty, ale nie gipsowo-kartonowe tylko gipsowo-włókninowe, bez wełny. Chcemy, aby było dosyc solidnie, CICHO i bez problemow z pojawiającymi się rysami. Czy ktos ma jakieś doswiadczenia z tymi innymi płytami. No i w ogole z czego sa wasze ściany dzialowe? Jesteście zadowoleni, czy raczej nie polecacie? Architekt i taka wtopa scianka bez izolacji czesciej to sciany murowane pekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 09.06.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy ktoś ma ścianki działowe z BK i teraz może powiedzieć, że to błąd ? Czy ścianki z BK są wystarczająco komfortowe akustycznie ? Do tej pory miałem w planach ścianki z ceramiki ale trafiłą mi się okazja zakupu dosyć tanio BK 12cm i nie wiem czy sie zdecydować ? [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 09.06.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy ktoś ma ścianki działowe z BK i teraz może powiedzieć, że to błąd ? Czy ścianki z BK są wystarczająco komfortowe akustycznie ? Do tej pory miałem w planach ścianki z ceramiki ale trafiłą mi się okazja zakupu dosyć tanio BK 12cm i nie wiem czy sie zdecydować ? [/u] izolacyjnosc zalezna jest od gestosci jaka ma bk na 1m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 09.06.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 co to znaczy dosyc tanio? kupowalem w zeszlym tygodniu ytonga 11,5x200x600 na 70m2 scnian działowych. Dokonując zakupu sugerowałem się głownie ciężarem scian.Podziel sie wiadomocia odnosnie ceny i producenta tego BK.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 10.06.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ciężar ścian ma drugożedne znaczenia - strop mam mocny. Bloczek pustaka pianowego o wymiarach 62x24x11,5 kosztował mnie 3,6 brutto. Wychodzi to dużo taniej niż z połówki maxa. Zależy mi na akustyce ale chyba wezmę pinowego ze względu na cene a lepiej to niż g-k. Pruducent z tego co wiem H+H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.06.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ciężar ścian ma drugożedne znaczenia - strop mam mocny. Bloczek pustaka pianowego o wymiarach 62x24x11,5 kosztował mnie 3,6 brutto. Wychodzi to dużo taniej niż z połówki maxa. Zależy mi na akustyce ale chyba wezmę pinowego ze względu na cene a lepiej to niż g-k. Pruducent z tego co wiem H+H. Odpowiedź dotyczyła tego, że im większy ciężar BK tym lepsza izolacja akustyczna. Jeśli zależy Tobie na akustyce to BK to jeden z najgorszych wyborów. Jednym z najlepszych jest za to ścianka z G-K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 10.06.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 To, że im większy ciężar BK tym lepsza akustyka to ja wiem. Niesądze jednak, żeby to były różnice bardzo znaczące. Chodzi też o to, że na składzie nie ma wyboru co do rodzaju klasy BK. Natomiast dla mnie scianka z GK to nieporozumienie. Wybór pozostaje mi tylko droższa ceramika czy tańszy ale akustycznie gorysz BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.06.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 To, że im większy ciężar BK tym lepsza akustyka to ja wiem. Niesądze jednak, żeby to były różnice bardzo znaczące. Chodzi też o to, że na składzie nie ma wyboru co do rodzaju klasy BK. Natomiast dla mnie scianka z GK to nieporozumienie. Wybór pozostaje mi tylko droższa ceramika czy tańszy ale akustycznie gorysz BK. Zależy mi na akustyce ale chyba wezmę pinowego ze względu na cene a lepiej to niż g-k Możesz te dwie myśli rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 10.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 To, że im większy ciężar BK tym lepsza akustyka to ja wiem. Niesądze jednak, żeby to były różnice bardzo znaczące. Chodzi też o to, że na składzie nie ma wyboru co do rodzaju klasy BK. Natomiast dla mnie scianka z GK to nieporozumienie. Wybór pozostaje mi tylko droższa ceramika czy tańszy ale akustycznie gorysz BK. Ktoś już wczesniej pytał o ceramike - może K-3 lub pth 11,5?? Kto ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 10.06.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zależy mi na akustyce nie oznacza za wszelką cene. Sednem sprawy jest uzyskanie od osób, które mają ścianki działowe z BK uwag na temat akustyki takich ścian - co tu nie jest jasne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.06.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zależy mi na akustyce nie oznacza za wszelką cene. Sednem sprawy jest uzyskanie od osób, które mają ścianki działowe z BK uwag na temat akustyki takich ścian - co tu nie jest jasne ? Przeczytaj raz jeszcze co napisałeś. "zależy mi na akustyce...wezmę pinowego ze względu na cenę a lepiej to niż g-k" Zależy Tobie na akustyce i dobierasz jedno z najgorszych pod tym względem rozwiązań? A ten g-k to gorzej ze względu na cenę, czy akustykę czy coś innego? Czy w Twoich wypowiedziach w tym temacie coś jest jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 10.06.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 U nas są z Silki, cały dom mamy z Silki, właśnie z silki min. ze wzgl. na akustykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.06.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 U nas są z Silki, cały dom mamy z Silki, właśnie z silki min. ze wzgl. na akustykę. Zgodzę się, że to najlepsze rozwiązanie w wielu przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 10.06.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Mamy powyższy dylemat. My chcieliśmy murowane. Architekt proponuje płyty, ale nie gipsowo-kartonowe tylko gipsowo-włókninowe, bez wełny. Chcemy, aby było dosyc solidnie, CICHO i bez problemow z pojawiającymi się rysami. Czy ktos ma jakieś doswiadczenia z tymi innymi płytami. No i w ogole z czego sa wasze ściany dzialowe? Jesteście zadowoleni, czy raczej nie polecacie? nie znam tych płyt sciany mam murowane z dziurawki pełna cegła jest ciężka bo pełan nie stoswałby jej na poddaszu, a ścian z g-k wcale nie musi być zła jak się to dobrze postawi i nie oszczędza na wełnie to bedzie i cicho i bez rys. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetyBlue 15.06.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 znalazłam coś takiego, właśnie też się zastanawiam:http://www.betonkomorkowy.com.pl/poradnik/pr2/pr23_f.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 16.06.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 U mnie konstruktor wyliczył, że mogę zastosować ścianki z BK o grubości 8cm i o klasie 400, czyli bardzo lekkie. W okolicy nigdzie nie mogłem kupic takiego BK i zaden dostępny producent nie ma takiego materiału w ofercie. Pozostaje jedynie YTONG o takich parametrach "ale samochód nie pojedzie daleko specjalnie po 2 palety", dlatego będę musiał poczekać. Więc najwyżej poczekam, nie spieszę się ze ściankami na poddaszu. Wolę BK od KG ze względu na solidność. Lekkie BK 400 będzie miała słabsze parametry akustyczne, ale pamietajmy, że z obu stron przychodzi ciężki tynk CW a w kibelkach ceramiczne kafelki, wiec nie bedzie tak źle. Czy ktoś z Was tez został zmuszony do zastosowania cienkiego i lekkiego BK 400 lub podobnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 16.06.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 U mnie konstruktor wyliczył, że mogę zastosować ścianki z BK o grubości 8cm i o klasie 400, czyli bardzo lekkie. W okolicy nigdzie nie mogłem kupic takiego BK i zaden dostępny producent nie ma takiego materiału w ofercie. Pozostaje jedynie YTONG o takich parametrach "ale samochód nie pojedzie daleko specjalnie po 2 palety", dlatego będę musiał poczekać. Więc najwyżej poczekam, nie spieszę się ze ściankami na poddaszu. Wolę BK od KG ze względu na solidność. Lekkie BK 400 będzie miała słabsze parametry akustyczne, ale pamietajmy, że z obu stron przychodzi ciężki tynk CW a w kibelkach ceramiczne kafelki, wiec nie bedzie tak źle. Czy ktoś z Was tez został zmuszony do zastosowania cienkiego i lekkiego BK 400 lub podobnie ? taka sciana z BK gr8cm klasy 400 bedzie znacznie słabsza od sciany z KG. i bedzie problem zeby cos na niej powiesic...chyba ze obrazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 18.06.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 U mnie konstruktor wyliczył, że mogę zastosować ścianki z BK o grubości 8cm i o klasie 400, czyli bardzo lekkie. W okolicy nigdzie nie mogłem kupic takiego BK i zaden dostępny producent nie ma takiego materiału w ofercie. Pozostaje jedynie YTONG o takich parametrach "ale samochód nie pojedzie daleko specjalnie po 2 palety", dlatego będę musiał poczekać. Więc najwyżej poczekam, nie spieszę się ze ściankami na poddaszu. Wolę BK od KG ze względu na solidność. Lekkie BK 400 będzie miała słabsze parametry akustyczne, ale pamietajmy, że z obu stron przychodzi ciężki tynk CW a w kibelkach ceramiczne kafelki, wiec nie bedzie tak źle. Czy ktoś z Was tez został zmuszony do zastosowania cienkiego i lekkiego BK 400 lub podobnie ? taka sciana z BK gr8cm klasy 400 bedzie znacznie słabsza od sciany z KG. i bedzie problem zeby cos na niej powiesic...chyba ze obrazek. gazobeton YTONG na klej w tynku CW z obu stron i jeszcze na to kafelki w kibelku jest słabszy od KG ??? KG załatwisz kopnięciem nawet jak nie grasz dobrze w piłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts