flamee 30.07.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Zapraszamy do dyskusji na temat naszych dokonań budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.07.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Dzień dobry! Pozwolicie, że się pierwszy wpiszę Macie już pozwolenie na budowę? Widzę, że zmiany robicie podobne do naszych np. prostujecie podłogę na dole. Mam pytanie, czy znaleźliście miejsce żeby poszerzyć łazienkę na dole tak aby zmieścił się tam prysznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 30.07.2011 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 jeszcze nam daleko do pozwolenia, kompletujemy dopiero dokumenty. dzisiaj zanieslismy projekt kuzynowi architektowi, który będzie robił adaptację i zmiany no i ma za zadanie wcisnąć prysznic do łazienki na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.07.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Jak Wam się uda to mi napiszcie jak to zrobiliście. Dopiero niedawno zauważyłem że tam jest ścianka działowa. I można ją swobodnie przesuwać. Dlatego również myślałem o prysznicu bezprogowym z drzwiami szklanymi na całej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 01.08.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 na pewno będziemy opisywać nasze poczynania i wymieniać się doświadczeniami. Na dole w łazience chcielismy wstawić normalny brodzik (taki dosc wysoki) a na górze zrobić i wannę i prysznic ale tak jak pisałeś bez brodzika tylko wypłytkowany, no i zeby był taki większy niż standardowy np 1x2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 01.08.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) a to moja wersja poddasza: 1,2,3 - sypialnie 4 - garderoba 5 - pralnio-suszarnia 6 - łazienka 7 - balkon okna po bokach w ścianach szczytowych bo dach będzie dwuspadowyg Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez flamee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 09.08.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Muszę się podzielić z Wami historią jaką miałam nieprzyjemność spotkania pana "od warunków przyłącza" w gazowni:Pani kazał mi wypełnić wniosek pokazując palcem gdzie mam co pisać. - czułam się ja w szkole podstawowej. Później kazał pokazać "jakąś mapkę" Dałam mu do ręki mapkę która godzinę wcześniej po wielkich przebojach w starostwie odebrałam z wydziału geodezji. A pan do mnie:- proszę to mapkę dołączyć do wniosku!- Ale chyba zrobi pan sobie ksero? - zapytałam z trwogą, że chce mi zabrać nasz oryginał.- A czemu miałbym sobie robić ksero? Przecież mam oryginał! - odpowiedział mi arogancko.- Bo to jest moja mapka, zapłaciłam za nią, czeka się na nią dwa tygodnie, bez niej nic więcej nie załatwie, a poza tym wszystkie urzędy robią sobie ksero to i gazownia może!- Ale ja chcę kolorową - upierał się jak dziecko.W końcu stanęło na tym, że w innym pokoju siedział miły młody pracownik gazowni i zrobił nam, na szczęście, kolorowe ksero. Eh trafi się taka zołza i się odechciewa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 11.08.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Niestety tak jest wszędzie... U mnie też mi pozabierali wszędzie oryginały. Ale już w samym starostwie podpowiedzieli, żeby na wszelki wypadek wziąć z 5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.08.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Macie duży ładny balkon A planujecie jakąś przegrodę pomięzy pokojami, tak żeby sobie nie zaglądać przez okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 27.08.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 nie myślałam o tym, na poczatku pewnie nie zobaczymy jak wyjdzie może się zrobi dwa oddzielne balkoniki... w sumie nie zalezy mi tak na balkonie jak na duzych oknach doswietlajacych pozadnie te dwa pokoje.... w grę wchodza tez okna balkonowe z barierką na zewnątrz bez balkonu.... zobaczymy.... dziś mają byc mapki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 05.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Zmieniacie schody? My zmieniliśmy na dwubiegowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 07.09.2011 00:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 my tez na pewno je poszerzymy i chcemy zlikwidowac zabiegowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.09.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Nadal jeszcze papierowe sprawy? Fajnie, że macie tylu ludzi z branży w rodzinie i że są chętni do pomocy. U nas niestety nikt nie ma z budowlanką nic wspólnego i za wszystko trzeba było płacić Trzymam kciuki, a Twój nick i avatar wydaje mi się dziwnie znajomy... ale może to przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.09.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 No i jak u Was? Pozwolenie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 02.11.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Princesa Nie to nie przypadek nawet swiat internetu jest mały, miło mi że spotykamy się na innym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 02.11.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Pozwolenia jeszcze nie mamy. Ciągle schodzi nam na jakiejś papierologii. Dziś mamy jechać do architekta zaakceptować ostatecznie poprawki. mam nadzieję, że wreszcie się coś ruszy, bo do tej pory słyszymy tylko o czekaniu:- na podłączenie prądu - 2 lata- na projekt przyłącza wody - pół roku- na zgodę na wycięcie drzew - miesiącoj nauczy nas ta budowa cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 02.11.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam, poproś o prąd budowlany taryfa chyba VI i VII i powinni prąd podłączyć w przeciągu dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 03.11.2011 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 tak własnie zrobiłam, poprosiłam o prowizorkę z prądem, podłączą ja jak tylko podpiszemy umowę, a co do wody, to mąż pracuje w tej branży ale i tak chyba się nie uda nic przyspieszyc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.11.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 To zbudujcie własną studnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.11.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) To coś co Wam kazali załatwić to zapewne nazywa się uzgodnienie zjazdu. Niestety wszyscy muszą przez to przebrnąć. Ponoć u mnie w mieście czeka się około dwóch tygodni. Zachowania Pań z gminy nie będę komentować, ponieważ nie pamiętam tych czasów gdy się stało w kolejkach. Ale po opowiadaniach rodziców można rzec, że najlepiej wepchnąć jakąś czekoladę, wino, wódeczkę czy kawkę w rękę i łaskawie poprosić. Wtedy możne by zrobili pięć minut szybciej. Ja na szczęście o załatwienie wszystkich spraw urzędowych prosiłem teścia, który z urzędnikami jest za pan brat i miałem wszystko w minutę. Edytowane 23 Listopada 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts