Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zlew pod oknem.. TAK czy NIE ?  

221 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zlew pod oknem.. TAK czy NIE ?

Recommended Posts

dagne, a czy juz rozmawialas o zlewie z wykonawca blatu? z moich doswiadczen wynika ze mozna wynegocjowac wykonanie zlewu z materialu blatu w cenie atrakcyjniejszej niz zakup powieszanego zlewu na wlasna reke.

dodatkowo, zlew z tego samego tworzywa wyglada jeszcze lepiej niz podwieszona stal. zalaczam zdjecia.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/nAhWUvL92Hy4ZFTZ6X.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/mfaKkU7cMKr7tKOsdX.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/fsdjCAcPRoYS3fxA5X.jpg

• Odpowiedzi 893
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dagne, a czy juz rozmawialas o zlewie z wykonawca blatu? z moich doswiadczen wynika ze mozna wynegocjowac wykonanie zlewu z materialu blatu w cenie atrakcyjniejszej niz zakup powieszanego zlewu na wlasna reke.

dodatkowo, zlew z tego samego tworzywa wyglada jeszcze lepiej niz podwieszona stal. zalaczam zdjecia.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/nAhWUvL92Hy4ZFTZ6X.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/mfaKkU7cMKr7tKOsdX.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/fsdjCAcPRoYS3fxA5X.jpg

Z można wiedzieć z czego masz zrobiony ten blat. Wygląda to naprawde świetnie. Zdziwiło mnie, że taki zlew może być tańszy niż podblatowy, ostatnio dowiadywałam sie o cenę zlewu wykonanego z tego materiały co blat. Jak sprzedawca podał cenę to odechciało mi się od razu i zaczęłam myśleć o innym rozwiązaniu.

to sa akurat blaty harmony - czyli pewna wariacja na temat corianu. zlewy podblatowe jednokomorowe to z reguly wydatek minimum 500 zl. trzeba porozmawiacz wykonawca blatu za ile zgodzi sie podwiesic zlew. harmony dostarcza gotowe zlewy do podwieszenia i cenowo jest to korzystne. a ociekac z reguly frezuja gratis.

wykonawca blatu - jesli jest profesjonalista - umie wykonac podwieszany zlew z granitu czy kwarcu. klejony. wystarczy zapytac wykonwace blatu.

Tyle że granit wbrew opiniom niektórych osób wcale nie jest takim idealnym materiałem. Ja o swój blat z granitu staram się dbać (regularna impregnacja), a i tak pojawiło się na nim kilka plamek. Biorąc pod uwagę fakt, że w zlewie lądują różne rzeczy i właściwie non stop jest tam mokro, taki zlew po roku użykowania może wyglądać bardzo różnie.

Mam zlew Teka linea, jestem bardzo zadowolony. NIe trzeba wycierać go do sucha - po wyschnięciu nie ma widocznych plam.

Pozdr

DJ

Moi rodzice tak mają i jest to moim zdaniem największy babol, na jaki sobie pozwolili :wink:

Pakując naczynia do zmywarki nie ma problemu z ich płukaniem w zlewie, ale jak coś trzeba wyrzucić - jakieś resztki z talerza, to jeśli drzwi do kosza nie zostały otwarte wcześniej, to trzeba zamknąć zmywarkę, bo inaczej nie otworzysz narożnych drzwi, które są zaraz obok :evil: Oczywiście pewnym rozwiązaniem byłoby zamontować drzwi odwrotnie (czyli zamienić prawe na lewe albo abarot ) ale wtedy trzeba byłoby pokonywać barierę z otwartych drzwi, żeby stojąc przy zlewie pakować do zmywarki...

Wąskie cargo to IMHO super rozwiązanie, bo oprócz powodów wymienionych powyżej, zyskujesz też wygodne miejsce na akcesoria zmywaniowe: tabletki do zmywary, płyn do naczyń, szczotkę etc. które nie "zdobią" blatu :)

• 4 weeks później...

Ja użytkuję Franke Mikado - len od 6 lat. Dlej wygląda jak nowy. Len to super sprawa.

Do nowego domu myśłam kupić Tekę, ale znalazłam też Pyramis. Co to za firma? Czy ktoś mógłby coś powiedziec o zlewach Pyramis?

Aha jak wyglada i się sprawuje mikrotekstura z Teki? Czy to coś podobnego do lnu? Może ktoś ma taki zlew z Teki. Bardzo podoba mi sie Teka Cuadro.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam,

ja mam ten zlew w kolorze Topaz. 0,5 komory nie uzywam do umytych naczyń tylko do mycia np warzyw czy owoców. Do naczyń wykorzystuję ociekacz. Przy zmywarce dużo się nie zmywa ręcznie dlatego tez ociekacz w zupełności mi wystarcza. Nie wiem jaki kolor planujesz, mój jest jasny i cięzki do utrzymania w czystości. Pięknie się brudzi i doszorowac nie mogę. Teraz to mogę żałować, że nie kupiłam czarnego, jak chciał mój mąż :-?

ja planuje ten najciemniejszy kolor ,ale nie bede miec zmywarki bo nie jest mi ona niezbędna chociasz miejsce na nią zostawie w mebelkach a jak ten ociekacz się sprawuje pod względem zatrzymywania wody od naczyń na zdjęciu widac że jest bez rowków czyli woda nie splywa tak jak w zlewach z ociekaczem z rowkami

pozdrawiam

ja planuje ten najciemniejszy kolor ,ale nie bede miec zmywarki bo nie jest mi ona niezbędna chociasz miejsce na nią zostawie w mebelkach a jak ten ociekacz się sprawuje pod względem zatrzymywania wody od naczyń na zdjęciu widac że jest bez rowków czyli woda nie splywa tak jak w zlewach z ociekaczem z rowkami

pozdrawiam

Ociekacz jest zrobiony z lekkim spadem więc woda spływa mimo braku rowków.