Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zlew pod oknem.. TAK czy NIE ?  

221 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zlew pod oknem.. TAK czy NIE ?

Recommended Posts

Wg mnie przelew ma za wysoko albo za blisko właściwego odpływu ujście. Pozostaje wymienić syfon.

U mnie rura od przelewu łączy się przy samym syfonie i nie mam tego problemu, podobnie jak tutaj:

http://images.sklepy24.pl/49179910/2214/medium/syfon-zlew-akces-2-kom-river-fi50-275mm-60l-min-sitko-stal-nierdzewna-19203.jpg

Ale czy to problem, że piana wypływa? Poza zlew się przecież nie wydostaje.

Edytowane przez sheenaz

• Odpowiedzi 893
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wg mnie przelew ma za wysoko albo za blisko właściwego odpływu ujście. Pozostaje wymienić syfon.

U mnie rura od przelewu łączy się przy samym syfonie i nie mam tego problemu, podobnie jak tutaj:

http://images.sklepy24.pl/49179910/2214/medium/syfon-zlew-akces-2-kom-river-fi50-275mm-60l-min-sitko-stal-nierdzewna-19203.jpg

Ale czy to problem, że piana wypływa? Poza zlew się przecież nie wydostaje.

Fakt może to byc wina miejsca podłaczenia przelewu..no ale to przecież oryginalny kompet od systemceram wiec tak dzije sie w każdym ??

Piana wypływa do zlewu ale czasem dzieje sie tak ze nawet po zakończeniu zmywania piana jeszcze wychodzi i zostają smugi po pianie i trzeba to czyścić... takze napewno nie jest to normalny objaw

dramy, ja nie mam tego problemu w kuchni, ale tak jak widać mam ujście przelewu w innym miejscu.

Piana w przelewie za to zdarza mi się w 1 bidecie. Ale nie aż tyle, żeby to zasychało i się zacieki tworzyło. Ot pokazuje się na 3s podczas użytkowania i po opłukaniu nie pojawia się.

• 2 weeks później...
U mnie rodzice się śmiali jak zobaczyli moją kuchnię ( jak wykońćzę detale to wam wrzucę fotki:D ) Hydraulik te miał nie lada ubaw jak zobaczył umywalkę którą montowaliśmy... mam betonowe przecierane blaty kuchenne, a zlew jest wpuszczony pod nie.http://www.agdstyle.pl/media/products/6eb55d008cb42a9443a68e0935aa1a68/images/thumbnail/big_VBK160_760_BK.jpg?lm=1392531369 mnie jwiecej tak to wygląda tylko blaty są ciemnoszare i przecierane. a zlew...no cóż jest ogromny i cczęsto gęsto jestem pytany czy zamierzam hodować świnie, skoro zamontowałem sobie takie korytko:D

Mam pytanie do posiadaczy zlewów firmy Franke. Interesuje mnie model maris 1,5 komory + ociekacz. Czy ktoś wie jaki on ma syfon? Czytałam gdzieś na forum, że jest sporych rozmiarów i jest kłopot z umieszczeniem pod nim koszy na śmieci. Edytowane przez sewan

Spokojnie też mam zlew franke 1,5 komory z ociekaczem i miałem podobny problem. Przeróbka tego kosztowała 10 zł. Trzeba pomysleć jak to zrobić. Kupiłem 3 kolanka, jedną rurkę i gotowe. Zdjęcie mogę wkleić w weekend jak to wygląda. Syfon jest praktycznie przy samej ścianie. Teraz mogę cieszyć się servo drive i dedykowanymi koszami :) Edytowane przez pawko_

• 1 month później...
U nas zlew będzie częściowo pod oknem, ale to okno w kuchni mamy specjalnie wyżej tzn. zaczyna się 120cm od podłogi. Nad zlewem będzie więc ok. 20 cm ściany z glazurą, a i kran się zmieści. Okno będzie się otwierało swobodnie, o ile będzie taka potrzeba. W więszości projektów gotowych (moda z USA) rysują zlew pod oknem, żeby pani domu mogła sobie wyglądać na furtkęw czasie długich godzin zmywania i oczekiwania na powracającego pana :wink: .

Niesamowite, sorry że odgrzewam

A ja mam pytanie o wykończenie zlewu granitowego Franke od spodu - chodzi o tę część, która będzie w szafce schowana. Przyszedł Franke Basis 1,5 komory, ładny, gładki, ale od spodu masakra. U Was też tak jest? Bo nie wiem, czy reklamować.

Nie wiem, jak wielka jest ta "masakra", ale uwierz mi, że zlewozmywaki od spodu w większości nie są zbyt ładne. Pęcherzyki powietrza, popękania, rysy itp, itd. to zupełnie coś normalnego. Czasem jednak zdarzają się już baaardzo brzydkie spody i wtedy jak najbardziej trzeba reagować, zgłaszając to do serwisu.

Proponuję zrobić zdjęcia i podesłać do serwisu. Jak odpowiedzą, że wszystko ok, to będziesz to miała na piśmie w razie przyszłej reklamacji, choć jej raczej Ci nie życzę :)

• 2 months później...
Muszę podjąć decyzję odnośnie zlewu. Skłaniam się mocno ku zlewowi granitowemu w kolorze jasno-szarym z 1,5 komory tylko nie wiem jakiej firmy... Czy TEKA i FRANKE jest ok? Jakie inne firmy są warte uwagi?

Mój osobisty ranking:

1. Schock (szczególnie wykończenie Cristadur), Blanco

2. Teka

3. Plados, Pyramis

4. Franke.

Polskie:

1. Brenor, Śmigielski, Promar

2. Fooch

Kwestia ceny :)

• 2 weeks później...