JacekJI 31.07.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Witam Mam wykonany przyłącz przez elektrownie do skrzynki z licznikiem. (standard 7 kw) Teraz będę wykonywał przyłącz od skrzynki do budynku gospodarczego. I mam pytanie odnośnie zabezpieczeń jakie trzeba zrobić. Kabel będzie yky 5x10 , potem ma być różnicówka, esy, siła, światło, gniazdka,z tego co się orientuje I pytanie, jakie to ma być dokładnie, symbole? różnicowka ile modułów? ile tych esów i jakich? jakich średnic kabla użyć do oświetlenia, do gniazdek? do siły? i jeszcze mam dodatkowe pytanko, bo teraz dają tylko 7 kw a to niewiele tak naprawdę) i czy gdybym w przyszłości chciał zwiększyć to jest możliwość? czy trzeba zmieniać przyłącz? zabezpieczenia? czy tylko formalności? Z góry dziękuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 01.08.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Teraz będę wykonywał przyłącz od skrzynki do budynku gospodarczego. I mam pytanie odnośnie zabezpieczeń jakie trzeba zrobić. Kabel będzie yky 5x10 , potem ma być ... Jak zwykle, czyli jak każdy partacz, zaczynasz od dupy taty strony. "Kabel będzie..." - kabel to się dobiera do warunków, a nie warunki do kabla. I wszystko inne też. A instalację to zaczyna się od warunków zasilania i projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts