Lygi 31.07.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) proszę o poradę bo się nie znamzatrudniłem firmę do zrobienia tynków i wszystko było ok ale zauważyłem małe pęknięcia na świeżo zaschniętym tynku. miejscami jest też głuchy odgłos przy opukiwaniu. wykonawca twierdzi że wystarczy te pęknięcie zatrzeć i nic się nie będzie działo. tak może zostać. czy to prawda ? co mam robić ? Edytowane 31 Lipca 2011 przez Lygi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 31.07.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 napisz coś więcej jaki to tynk,czy była to zaprawa workowana itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.07.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 proszę o poradę bo się nie znam zatrudniłem firmę do zrobienia tynków i wszystko było ok ale zauważyłem małe pęknięcia na świeżo zaschniętym tynku. miejscami jest też głuchy odgłos przy opukiwaniu. wykonawca twierdzi że wystarczy te pęknięcie zatrzeć i nic się nie będzie działo. tak może zostać. czy to prawda ? co mam robić ? Jezeli masz umowę na piśmie to masz zapisany czas gwarancji , jezli nie to poproś o nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lygi 31.07.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 tynk to cement + wapno + piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 31.07.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 ściany przed tynkowaniem były odpowiednio przygotowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 31.07.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 głuchy tynk oznacza, że nie związał z podłożem. Przyczyn może być milion i jedna:1. Nieprzygotowanie podłoża [brudne, zakurzone, tłuste - cokolwiek]2. Zbyt mało lub zbyt kiepski cement3. Zbyt mała ilość wody w zaprawie którą tynkowano4. Zbyt gorąco w czasie tynkowanie5. Nie zlanie podłoża wodą, jeśli było za gorąco...Zatarcie nie da nic. Przyjdzie deszcz i mróz i odleci.Trzeba skuć [tzn. sprawdź gdzie co i jak] i tam gdzie głucho trzeba odkuć i jeszcze raz zatynkować i uzupełnić.Zobaczysz że tam gdzie głucho tynk odejdzie jak pęcherz rdzy na na blasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lygi 01.08.2011 04:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 dziękuje bardzo za pomoc, już wiem na czym stoję. teraz tylko muszę zmusić firmę do skucia felernego tynku i zrobienia tego od nowa , ale tu już inna para kaloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lygi 04.08.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 map jeszcze pytanie. załóżmy że każe zbić te miejsca gdzie jest pusto i firma uzupełni te mijsca nowym tynkiem . czy ten manewr nie osłabi całości tynku ? czyt np te placki nie bendą słabymi miejscami na ścianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts