Python28 31.07.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Witam wszystkich, czytam to forum już jakiś czas bo zawiera bardzo cenne informacje i wiele dobrych porad, do tej pory wystarczało tylko czytanie dzisiaj muszę zapytać o opinię na temat okien Passiv Line firmy Adams. Znalazłem wiele informacji na temat tych okien ale nigdzie nie pisze nikt nic na temat sztywności tych okien, jak wiadomo okna pozbawione są metalowych elementów przez co mogły by po jakimś czasie odkształcać się bądź krzywić. Czy jest na forum ktoś kto ma już te okna jakiś czas i mógł by mi rozwiać moje wątpliwości? Muszę zamówić na dniach okna i zdecydowałem się na nie ale ten brak usztywnień troszkę mnie martwi. Z góry dziękuję i przepraszam jak temat był już poruszany a ja po prostu go nie odkopałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.07.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Dobry wybór ale wymaga o wiele więcej kotew do montażu właśnie z powodu braku wzmocnienia.Więcej podpowie ci 'stary' mający z nim prawie na codzien doczynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Python28 01.08.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Mam rozumieć że muszę przypilnować wykonawcę i patrzeć mu na ręce co robi? A ile tych kotew powinno być, albo w jakich odstępach? Bardzo prosił bym człowieka który ma z tym na co dzień do czynienia o wyrażenie swojej opinii i o ewentualne sugestie co do tego jak powinien wyglądać prawidłowy montaż. A może ktoś poleci coś lepszego? Nie boję się o sztywność przy oknach bo one w zasadzie nie będą otwierane z uwagi na wentylację nawiewno-wywiewną z rekuperatorem i gruntowym wymiennikiem ciepła, boję się o okno tarasowe bo będzie ono miało wymiary 2400 x 2400 i żeby ono za bardzo mi nie chodziło. Wracając jeszcze na chwilkę do montażu to chciałem zaznaczyć że dom mam wybudowany z betonu komórkowego klasy 400 i montaż kotew w tym materiale jest raczej symboliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.08.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Nie jest symboliczny. Sa do tego specjalne śruby. Poza tym mocowanie kotwy nie działa na wyrywanie tylko na ścinanie.Zapytaj starego ale o ile pamiętam rozstaw kotew co 25 - 30 cm i dokładne kotwienie dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 01.08.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Czyli wybierasz okna białe? bo w kolorze posiadają wzmocnienie stalowe. Sam osobiście nie sprzedawałem jeszcze tego produktu, więc cieżko mi powiedzieć jak te okna się zachowują, ale raczej problemów nie powinno być, choć tak naprawdę to można powiedzieć coś wiecej o produkcie, po kilku latach użytkowania;) Ale ogólnie tego producenta polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 02.08.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Czyli wybierasz okna białe? bo w kolorze posiadają wzmocnienie stalowe. Sam osobiście nie sprzedawałem jeszcze tego produktu, więc cieżko mi powiedzieć jak te okna się zachowują, ale raczej problemów nie powinno być, choć tak naprawdę to można powiedzieć coś wiecej o produkcie, po kilku latach użytkowania;) Ale ogólnie tego producenta polecam. Dokładnie tak jak pisze @slaku; okna w kolorze posiadają wzmocnienia stalowe. Co prawda mam te okna od miesiąca i jak na razie to jedyne co mogę powiedzieć to to że solidnie i ładnie wyglądają. Po sezonie napiszę coś więcej ale raczej żadnych przykrych niespodzianek nie powinno być. Spytaj forumowego "stary" on Ci wszystko wyjaśni `jak krowie na miedzy`. Ja zamawiałem okna u niego i jego ekipa mi wstawiała okna. Wszystko począwszy od pomiarów, po zamówienie i wstawienie okien przebiegło sprawnie i bezproblemowo. Wpisz sobie w google `APREL`. To jego firma i tam na stronie znajdziesz sobie namiar na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Python28 02.08.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ciekawe jaka jest więc różnica w konstrukcji skoro w kolorze jest wymagane wzmocnienie stalowe a w białych nie. Przecież gdyby był to ten sam materiał to albo i tu i tu było by wzmocnienie albo nie było by go nigdzie. Muszę zorientować się u mojego sprzedawcy ile kosztowały by okna w kolorze, bo zapewne są droższe. Raczej nie będę zamawiał okien w Warszawie bo było by to mało opłacalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.08.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ciekawe jaka jest więc różnica w konstrukcji skoro w kolorze jest wymagane wzmocnienie stalowe a w białych nie. Wymóg zastosowania wzmocnienia stalowego wynika z temperatury do jakiej nagrzewa się okno kolorowe na słońcu. A od temperatury zależy rozszerzalność termiczna oraz stopień uplastycznienia PVC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Python28 09.08.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 N o i zamówiłem białe, do tarasu wziąłem poszerzenie żeby miało to ręce i nogi. Już za 4 tygodnie będę wiedział co to warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts