compi 27.09.2011 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Zazwyczaj studnia chłonna utrzymuje stały poziom bo ciśnienie jest spore, ale robi to czasem zbyt powoli. Czy dobrze zrozumiałem, że masz pompę, która pompuje ścieki z eko do studni? U mnie odbywa sie to grawitacyjnie. Zawór zwrotny do super pomysł, nie pomyślałem o tym. Nasuwa mi się teraz następny, aby wykonac next studnię, ale już mniejszą, połączoną z tą pierwszą właśnie zaworem zwrotnym. Tutaj w razie godziny W załatwi to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 27.09.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Dokładnie pompuje z eko do studni. Jak nie masz możliwości przerobienia tej to zrób następną tymbardziej że masz sporo miejsca. Przy tym rozwiązaniu możesz studnię umieścić gdziekolwiek nawet na górce, pompa da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 27.09.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Dzięki za pomoc i pomysły. Ocenimy sytuację w najbliższym czasie i oby nie było konieczności rozbudowy systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 27.09.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 jak będzie działać przyjedziesz z kratą browaru i się wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 28.09.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Wojski Ty chyba na dobrego grilla zbierasz... to chyba już druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 28.09.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 jasne, gril dla wszystkich miłośników oczyszczania biologicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 28.09.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Jest opcja, że w Piasecznie będę jeszcze w tym roku, więc się szykuj : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 28.09.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 zacznę od jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 05.10.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Pojawił się problem ze sterownikiem (analogowy programator czasowy) do pompki (dmuchawy). Będę miał już drugi raz wymieniany, bo się zacina. Od kilku dni zaglądałem do oczyszczalni i nie mogłem trafić na moment pracy pompki. Wczoraj regularnie co 5 minut zaglądałem do niej przez godzinę i nic (pompka powinna pracować w cyklu 15 minut pracy, 15 minut przerwy). Zgłosiłem problem do instalatora i dowiedziałem się, że wyszła jakaś wadliwa seria i że dzisiaj przyjedzie i wymieni. Pierwszy raz miałem ją wymienianą chyba na drugi dzień po montażu, bo też nie działał. Edytowane 5 Października 2011 przez Dareckyy doprecyzowanie opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 05.10.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 No właśnie! No właśnie! A jak przestrzegam, że wkładanie komputera w g.... źle się skończy, to mnie nazywają marudą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.10.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ale to przeca nie komputer tylko zwykły obrotowy, mechaniczny co się kręci gdy napięcie jest. Pójdę zobaczyć mój, może już nie pracuje od kilku dni, hehee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 05.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 No właśnie! No właśnie! A jak przestrzegam, że wkładanie komputera w g.... źle się skończy, to mnie nazywają marudą! Ale to przeca nie komputer tylko zwykły obrotowy, mechaniczny co się kręci gdy napięcie jest. Pójdę zobaczyć mój, może już nie pracuje od kilku dni, hehee. NIe wiem jak wygląda ten z Ekopolu ale podejrzewam że ten 'sterowniczek' można zastąpić zwykłą elektroniczną czasówka (przekaźnik czasowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 05.10.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Ten programator to takie g***o Novoterm TN 13 mini http://www.novoterm.pl/mierniki_programatory/TN13MINI.html Instalator przywiózł taki sam na wymianę, ale nie mam już do niego zaufania ... Na razie zainstalowałem go w garażu, skąd mam podłączoną kablem oczyszczalnię. Co byście polecili w zamian? Czy taki byłby lepszy/ wystarczający? BRENNENSTUHL DT IP44http://allegro.pl/programator-czasowy-dt-ip44-brennenstuhl-i1836262568.html Edytowane 6 Października 2011 przez Dareckyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 05.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 kup najzwyklejszy zegar czasowy, żaden bajer elekroniczny, czysta manualka.Linki mi nie działają więc nie mogę ich podejżeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 05.10.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 lepiej kup coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 06.10.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No i skończyłem. oczyszczalnia zakopana, studzienka wykonana i obsypana gruntem. Pokrywa studzienki jest około 0,5 m od powierzchni gruntu, a z niej idzie wywiewka fi 50. Myślę ze nie zamarznie w zimę. Tak dla własnej pewności dno studni wysypałem kamieniem. Znaczy nie tylko dno bo wykop pod studnie miał około 2x2 m. I całość na wysokość około 0,5 m wysypałem kamieniem, na to krąg betonowy , rura doprowadzająca i pokrywa, również z betonu. Zrobiłem test tzn wlałem kilka wiader wody na raz...od razu po wlaniu woda rozeszła się po kamieniach. czyli powinno działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 06.10.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Czas zweryfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 MOże być i takie coś: http://allegro.pl/zegar-sterujacy-przekaznik-czasowy-theben-6a-i1825542727.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 06.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 MOże być i takie coś: http://allegro.pl/zegar-sterujacy-przekaznik-czasowy-theben-6a-i1825542727.html Lepiej prostszy, manualny. Im mniej elektroniki tym lepiej. Nie zapominaj że zegar będzie pracował w ekstremalnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 12.10.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 (edytowane) Wojski, no właśnie ten mechaniczny się zacina. Po wymianie zamontowałem go w garażu, więc warunki pracy ma dobre. Niestety, nadal się zacina np. wczoraj wieczorem ustawiłem go o 19:30, a dzisiaj rano jak sprawdzałem, to był na 24:00. Straszny szajs. Zgłosiłem problem ponownie do instalatora ... Tak wygląda:http://img845.imageshack.us/img845/2093/tn13mini.th.jpg Edytowane 12 Października 2011 przez Dareckyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts