kwakwarakwa 01.08.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam-ostatnimi czasy wiatr zdmuchnął mi część poszycia dachowego i więźby.Oczywiście jak to jest w naszym kraju przyjęte ubezpieczyciel jedzie do mnie od półtorej tygodnia etc.. ale ja nie o tym.Problem polega na tym że nigdzie za Chiny Ludowe nie mogę znaleźć takiej blachy jaką był pokryty dom-1,1 mm grubości,aluminium (a właściwie to chyba duraluminium bo bardzo sztywne to jest) 1300x2000 mm no i na koniec najlepsze-ta blacha jest falista (coś a'la eternit).No a teraz pytanie : -czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się czy gdziekolwiek (chociaż najlepiej w podlaskim ) można taką blachę znaleźć (lub zbliżoną) ? -jeżeli znaleźć nie można to czy ktoś zna jakąś firmę która by mi taką blachę sfalowała (ewentualnie naprawiła pogiętą) ? Za wszelkie rady z góry bardzo dziękuję -ba za najbardziej cenne przesyłam Absoluta czy inną Finlandię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 01.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Na twoim miejscu zastanowiłbym się dlaczego wiatr zerwał więźbę !?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwakwarakwa 02.08.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Po zastanowieniu (krótkim zresztą) mogę jedynie odpowiedzieć że taki wiatr nazywa się "trąba powietrzna" i tylko dlatego że więźba dachowa była bardzo solidna nie zabrało mi całego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Skontaktuj się hutą aluminium w Koninie może coś Ci pomogą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwakwarakwa 11.08.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Kontaktowałem się już z nimi wcześniej ale nic z tego-kolega znalazł firmę CDD z Hajnówki no i zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts