brachol 01.08.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 WitamMa ktoś może schemat jak podłączyć kominek z płaszczem firmy Makroterm do tego piec MCRII 24T z zasobnikiem 150l i chciałbym to wszystko jakoś pogodzić. Tak żeby i piec i kominek grzał zarówno CO jak i CWU. Pomoże ktoś jak to zrobić żeby działało poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam Ma ktoś może schemat jak podłączyć kominek z płaszczem firmy Makroterm do tego piec MCRII 24T z zasobnikiem 150l i chciałbym to wszystko jakoś pogodzić. Tak żeby i piec i kominek grzał zarówno CO jak i CWU. Pomoże ktoś jak to zrobić żeby działało poprawnie? Brachol ! Twój hydraulik dopiero podstawówkę kończy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 01.08.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Brachol ! Twój hydraulik dopiero podstawówkę kończy ? Teraz są wakacje i powiedział, że nic nie będzie robił... dopiero od września po szkole. A tak na poważnie brachol chcesz sam robić tą instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 01.08.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 taki mam zamiar żeby to samemu zrobić ale nei wiem czy się udatak trochę pomyślałem i mam pytanie czy takie coś zda egzaminw piecu jest zawór trójdrogowy tak więc grzeje albo zasobnik albo grzejniki i tak sobie pomyślałem żeby za kominkiem też dać zawór trójdrogowy żeby przełączał pomiędzy grzejnikami i zasobnikiem i oba te obiegi połączyć tzn wyjście z pieca na co i za zaworem z kominka i potem już jedną rurą na rozdzielacz i tak samo w przypadku cwu wyjscie z pieca i za zaworem z kominka i jedna rurą do zasobnika. Z tego co rozumiem to ten zawór trójdrogowy za kominkiem musi być przełączany elektrycznie tylko jak to sterować? Jakiś czujnik z zasobnika podający temperaturę tak jak w przypadku pieca? Będzie to w ogóle działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.08.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 taki mam zamiar żeby to samemu zrobić ale nei wiem czy się uda tak trochę pomyślałem i mam pytanie czy takie coś zda egzamin w piecu jest zawór trójdrogowy tak więc grzeje albo zasobnik albo grzejniki i tak sobie pomyślałem żeby za kominkiem też dać zawór trójdrogowy żeby przełączał pomiędzy grzejnikami i zasobnikiem i oba te obiegi połączyć tzn wyjście z pieca na co i za zaworem z kominka i potem już jedną rurą na rozdzielacz i tak samo w przypadku cwu wyjscie z pieca i za zaworem z kominka i jedna rurą do zasobnika. Z tego co rozumiem to ten zawór trójdrogowy za kominkiem musi być przełączany elektrycznie tylko jak to sterować? Jakiś czujnik z zasobnika podający temperaturę tak jak w przypadku pieca? Będzie to w ogóle działać? Brachol , daj spokój ...A jak pierdolnie ?! Robiłeś już takie cóś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.08.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam Ma ktoś może schemat jak podłączyć kominek z płaszczem firmy Makroterm do tego piec MCRII 24T z zasobnikiem 150l i chciałbym to wszystko jakoś pogodzić. Tak żeby i piec i kominek grzał zarówno CO jak i CWU. Pomoże ktoś jak to zrobić żeby działało poprawnie? Oczywiście ,że ci pomogą tylko wytłumacz mi po juhasa ci kocioł który ma możliwość pracy na dwa rodzaje paliwa?Wiem .że te udoskonalenia wliczasz w utratę gwarancji,,,,,,,,bo jak piszesz za kominkiem też dać zawór trójdrogowy żeby przełączał pomiędzy grzejnikami i zasobnikiem i oba te obiegi połączyć tzn wyjście z pieca na co i za zaworem z kominka i potem już jedną rurą na rozdzielacz i tak samo w przypadku cwu wyjscie z pieca i za zaworem z kominka i jedna rurą do zasobnika. tak według mnie nie można.Moja instalacja ,która kiedyś była bombą teraz jest zgodna z przepisami ...w moim przypadku wymienniki płytowe rozwiązały sprawę a przedstawiciel od PG uznał to połączenie za bezbłędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 02.08.2011 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Brachol , daj spokój ...A jak pierdolnie ?! Robiłeś już takie cóś ? Nawet pisanie pod pseudonimem , w tym przypadku Eniu , nie zwalnia z zachowania podstaw kultury osobistej w relacjach z innymi ludźmi na forum publicznym . Niestety jest to kolejny przypadek używania wulgaryzmów przez.. podającego się za Enia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.08.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Nawet pisanie pod pseudonimem , w tym przypadku Eniu , nie zwalnia z zachowania podstaw kultury osobistej w relacjach z innymi ludźmi na forum publicznym . Niestety jest to kolejny przypadek używania wulgaryzmów przez.. podającego się za Enia . Przestałem już próbować zrozumieć Twoje niektóre wpisy ,ale ten chyba złapałem ,kolego podający się za Mistrza Z. Ty piszesz z moherem na głowie ! A Tak poważnie , skoro temat piękna na forum Cie żywo interesuje. Może czas byłoby skończyć jakiś kursik (a może podstawówkę ?) i zacząć pisać bez błędów . W co drugim zdaniu , jak nie stylistyczny, to ortograficzny . Interpunkcyjne , po dwa trzy w każdym zdaniu. Rozumiem ,że zdarzają się one każdemu na FM z pośpiechu, ale Ty po prostu nie umiesz pisać po polsku !!! Twoja hipokryzja ,jest tu bezgraniczna , bo Twoje wpisy również zawierają wulgaryzmy . No chyba że moherom wolno więcej... Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 te eniuk załóż se może nowy topik pod nazwą"MISZCZ ZDUŃSKI" tak jak było w przypadku foresta.Na wsadzasz mu ......a on tobie,ludziska pomogą w żywiole,polszczyzna nie ucierpi a po sprawie w chwale opadniecie na ziemię i pikuś miłego słonecznego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.08.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 te eniuk załóż se może nowy topik pod nazwą"MISZCZ ZDUŃSKI" tak jak było w przypadku foresta.Na wsadzasz mu ......a on tobie,ludziska pomogą w żywiole,polszczyzna nie ucierpi a po sprawie w chwale opadniecie na ziemię i pikuś miłego słonecznego dnia. Tobie z Liwkiem i tak nie dorównamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Tobie z Liwkiem i tak nie dorównamy ... Tak tez myślałem ,że twoja stylistyka jest tylko tępym przypominaniem co ktoś kiedyś itd.Dla przypomnienie by nie zaśmiecać wątku. Stylistyka – dyscyplina z pogranicza nauki o literaturze i językoznawstwa, zajmująca się sposobami językowego ukształtowania wypowiedzi, analizująca tekst pod względem celowości, przydatności i stosowności użytych w nim środków językowych.Galopuj galopuj..........tylko pamiętaj ,że koń też ma swoje prawa. p.s nie wiem dlaczego w liczbie mnogiej.Toż powoli zostajesz sam w tym swoim języku polskim.Znam to.Wiesz skąd ........................z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.08.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Wątek raczej na porzucony wygląda . Możemy więc zrobić z niego KO , dopóki się nikt nie przypałęta... Koniowi odpuszczam zawsze ... dopóki nie zaczyna znów wierzgać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.08.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 no to się dowiedziałem ciekawych rzeczy na temat podłączenia kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.08.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 no to się dowiedziałem ciekawych rzeczy na temat podłączenia kominka Brachol , zadałem Ci pytanie . Robiłeś już coś takiego ? Chcesz pomocy , musisz współpracować. I wcale nie mówię ,że wkleję Ci schemacik . Chcę wiedzieć z kim mam do czynienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 04.08.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam.Jesteś "starym Forumowiczem".O tym, o co pytałeś w pierwszym "poście" masz już kilkanaście wątków na FM, łącznie z gotowymi schematami i przykładami jak to zrobić ...A zamiast pytać tych, którzy mają tylko "jakieśtam" pojęcie (innych Forumowiczów) ja bym po prostu napisał do producenta ... zrobi Ci schemat, wyjaśni wątpliwości, poda wszystko na tacy ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 04.08.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Do zakupionych wkładów wodnych Romotop , np KV 6.6.2 Tv , mamy możliwość skorzystania z porady KONSULTANTA od spraw hydraulicznych . Wiadomo że większość firm budujących kominki nie zatrudnia hydraulików a ich wiedza posiadana w tym zakresie jest znikoma . Dodatkową wygodą współpracy z konsultantem jest to iż jest to nasz RODAK ze Śląska Cieszyńskiego niema więc bariery językowej A tak na marginesie dla wielu pracowników firmy Romotop język polski nie jest wcale obcym .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.08.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) polski "obcym" nie , znanym też nie Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 04.08.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 jakbym robił coś takiego to bym nei pytał jak to zrobić. Na FM trochę poczytałem ale chciałem zapytać o konkretny kocioł i kominek. Z tym pytaniem do producenta to dobra myśl zaraz skrobnę maila i poczekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts