Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich. Mam taki oto problem. Mam działkę oddaloną o 50m od rury z wodą. Działka jest położona przy drodze gminnej ( ślepej uliczce ). W tej uliczce nie ma wody. Uliczka ma długość 200m. Do mojej działki ( na rys. działka nr 51 ) jest 50m. W Zakładzie Komunalnym powiedziano mi, że nie ma możliwości w tej chwili przyłączenia - trzeba zrobić sieć wodociągową. Oczywiście najlepiej na całą uliczkę. W tej chwili zainteresowanych byłoby 5 właścicieli. Oczywiście musimy zrobić to na własny koszt. Jaki może być koszt projektu oraz wybudowania całej sieci? ( pogląd na załączonym obrazku ). I jeszcze jedno pytanie. Mam działkę nr 51. Czy jeśli nie dogadam się z właścicielami ( sąsiadami ) itd., to czy mogę sam zrobić sieć wodociągową, która będzie się kończyła przy mojej działce? Jaki może być koszt? No i czy warto to robić, czy ewentualnie pomyśleć o studni głębinowej?

Z góry dzięki za wszystkie rady.

Pozdrawiam!

Michał

wod.JPG

Edytowane przez kitesurf
literówka
https://forum.murator.pl/topic/159495-sie%C4%87-wodoci%C4%85gowa-pytanie-i-pro%C5%9Bba-o-rad%C4%99/

Witam,

ja mam podobna sytuację, z tą różnicą, że moja działka jest oddalona o 70m od drogi gminnej z wodociągiem a sąsiad znajdujący się bliżej tej drogi na własny koszt wykonał już wodociąg do swojej działki a ja mam do pociągnięcia ok.10m już praktycznie jako typowe przyłącze. W zeszłym roku sąsiad zapłacił za odcinek ok 65m 12 tys. - w tej chwili ja i pozostali sąsiedzi będziemy od niego wykupowali udział w wodociągu. Powiat warszawski zachodni.