yokohama 01.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam szanownych fachowców. Po udanym ociepleniu domu styropianem i zatopieniu siatki w kleju przyszedł czas na grunt. Dlaczego pytam akurat o grunt gdyż na chwile obecną nie stać mnie jeszcze na tynk. Choć skorzystam z podpowiedzi dotyczących tynku udzielonych na tym forum chciałbym się dowiedzieć jaką ilość gruntu zakupić na elewacje o pow. 230 m2. Oczywiście o ile to możliwe jakiej firmy tak aby w razie gdybym nie nazbierał funduszy w tym roku grunt utwardzi klej i ochroni przed warunkami atmosferycznymi. Nie wiem czy to dobry pomysł ale widziałem po gruntowany dom tak że wygląda jak otynkowany, wg mnie duża dawka barwnika. Jeśli mogę prosić to i o taki przepis proszę. Pozdrawiam i czekam na wasze wypowiedzi Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.08.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Heh, zależy jakie masz plany na tynk, na elewację - jeżeli mineralny to w zasadzie dobrej jakości tynk - może być n.p. klasy Cerplast Atlasu. jeżeli tynk jaki będziesz nakłądal wymaga konkretnego gruntu - to taki zastosuj.Są takie małe dodatki pigmentu ktory można mieszać - i możesz to dodać, gdyż grunt lubi mieć zwykle barwę mleczną, tylko musisz przeczytać jaka jest maksymalna ilość tego pigmentu - to zależy od tego co kupisz. Po prostu przy tynkach nakrapianych nie widać fuszerki i mniej w razie niedoróbek nie widać szarości kleju...Wydajność gruntu - zależy od konkretnego gruntu, który kupisz. Po prostu musisz przeczytać instrukcję obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts