sylwek84200 01.08.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 witam wszystkich mam problem ze ścianą szczytową, po odeskowaniu i przykryciu dachu papą przymierzałem się ocieplic poddasze ale w tym momencie zauważyłem dość duże odpryski pustaków na podłodze kiedy spojrzałem w górę zauważyłem dość sporeodchylenie ściany od pionu spowodowane to było dość silnymi wiatrami w ostatnim czasie teraz ściana całkowicie się oparła na krokwi pękła na całej długości co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.08.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 A kierownika budowy masz ? projektanta ? czy wszystko sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.08.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Mało danych , ale wygląda że ściana do rozbiórki a nowa z wieńcem po obwodzie , jak kierownik dobrze dobierze wytrzyma wiatr. Skąd miałeś wiatr jak teraz w modzie są deszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 02.08.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 A kierownika budowy masz ? projektanta ? czy wszystko sam? Surgi22 to jest Forum MURATOR'a... za zadawanie takich pytań retorycznych można dostać bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 02.08.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Jeżeli sciana jest peknieta to musisz ją zburzyć i zrobić od nowa. Tylko problem jest raczej w konstrukcji dachu, to chyba konstrukcja "wpadła " na ścianę nie odwrotnie, a co za tym idzie musisz ja poprawić, masz pewnie dwa spady, dach jetkowy i nie masz stężeń , popraw dach najpierw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 02.08.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 A gdzie wpisy rodem z muratora o treści "nie przejmuj się krzywe ściany to norma..." "też tak mam" itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.08.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Sorry zibik_eng ale tym razem cię nie poprę krzywe scieny to nie jest norma i ja tak nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 03.08.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Sorry zibik_eng ale tym razem cię nie poprę krzywe scieny to nie jest norma i ja tak nie mam Nie chwytasz ironii...? Normą na tym forum jest poklepywanie po plecach przy spier... nych tzw "fundamentach" tzn rowach w glinie zalanych betonem a przy problemie krzywych ścian (które też są spier....ne) jakoś nikt nie poklepuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.08.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Chwytam, chwytam a emotikony to co ? pies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts