qqlio 02.08.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam Chcialbym przed wejsciem do domu polozyc deski tarasowe ryflowane. Niestety obecnie jest tam plyta betonowa o wysokosci uniemozliwiajacej zastosowanie legarow pod deski. To wejscie jest zadaszone, natomiast czasem przy deszczu zostanie zamoczone i czasem sniegiem tez na niego zawieje. Pamietam, ze gdzies kiedys czytalem o opcji klejenia drewna na zewnatrz do podkladu betonowego, ale nie moge tego odnalezc. Czy ktos moze kojarzy taka metode? Jakie kleje? Stosowac dylatacje? Itp?Wydaje sie, ze ten klej powinien niejako "uszczelnic" powierzchnie, ale to tylko moje zgadywanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.08.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Czarno to widzę aby na zewnątrz drewno nie pracowało na tyle, żeby nie odpadło. Może lepiej ułozyć coś w stylu pływającej podłogi i tylko poblokować to na krawędzi ? pozdr adma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 02.08.2011 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 To tez pewnie jest jakas opcja, ale nie zalatwia odplywu wody/wietrzenia desek. Dlatego zastanawiam sie na "szczelnym" klejeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Się przyłącze do "czrnowidztwa". Deski na pewno można takspreparować , żeby je ze sobą złaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.08.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 A gdyby tak wykuć w wylewce kanały pod legary ? Legary z profila alu albo jakiegoś twardego plastiku (np. legary systemowe firmy sedpa). W sumie wystarczy aby między wylewką a deskami była szpara 1-2 cm, przypuszczam ze tyle będziesz w stanie wygospodarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skiubek 29.08.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 To tez pewnie jest jakas opcja, ale nie zalatwia odplywu wody/wietrzenia desek. Dlatego zastanawiam sie na "szczelnym" klejeniem. Jak sobie poradziłeś kolego? Mam ten sam problem - mam wysokość około 4cm, deska jest na 2,8cm, więc na legar zostaje około 1cm - z czego zrobić legarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 29.08.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Jak sobie poradziłeś kolego? Mam ten sam problem - mam wysokość około 4cm, deska jest na 2,8cm, więc na legar zostaje około 1cm - z czego zrobić legarki? Takie metalowe listwy o ksztalcie "U" - oryginalne zastosowanie to szyny do wieszania polek. Takie cos: http://www.leroymerlin.pl/garderoba-i-wnetrze/zabudowa-wnek/systemy-do-zabudowy-wnek/szyna-pionowa-v160-elfa,p501,l772.html W wolnej chwili wkleje fote. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 10.09.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam. Dobrym rozwiązaniem może okazać się deska kompozytowa ( połączenie miału drzewnego z PVC). Można ją położyć na profilu aluminiowym o wysokości 16 mm. Razem z deską wysokość tarasu wtedy wyniesie 44mm.Profile można kręcić do wylewki śrubą do betonu. U mnie to by bylo za wysoko - majster mial swoje zdanie w trakcie wylewania podestu.... Wiec musialem zrobic te legarki marketowe (okolo 1 cm) i naciensze deski drewniane (1,8mm). Czyli razem z papa okolo 3,2 cm. Dzieki temu nawet pod drzwiami udalo sie upchac cienka wycieraczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonku5 22.08.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Jak sobie poradziłeś kolego? Mam ten sam problem - mam wysokość około 4cm, deska jest na 2,8cm, więc na legar zostaje około 1cm - z czego zrobić legarki? Przebrnął ktoś, przez taki problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts