mimej 18.10.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ja bym się skłaniał ku cichewiczowi, firma pewna duża, mają dobry sprawdzony serwis tu na miejscu w Polscei długą gwarancję, czasami orócz spalania warto spojrzeć na takie właśnie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 20.12.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Witam, A czy ktoś się zastanawiał nad kotłami r-eco pellet? Konstrukcja na pewno zgrabna i drogawa. Według producenta ceny od 17000 wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekEdyta 23.12.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Witam !Temat trochę umarł ale może ktoś coś napiszę może na temat smart lazara albo mini bio kostrzewa luxury jakieś spostrzeżenia. na pewno wielu z was użytkuje jakieś typowe peleciaki i coś poleci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seaman 24.12.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Troche info w tym linku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179219-kocio%C5%82-SmartFire-Lazar-wszystkie-opinie-mile-widziane.&p=5081374#post5081374 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandseku 04.01.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 warto spojrzeć... na ceny. Od nowego roku rosną ceny gazu i to będzie po prostu bankructwo grzanie zimą gazem, kupującym teraz kocioł radzę się zastanowić nad innym rozwiązaniem niż gaz i tutaj pelet wydaje się być rozsądnym rozwiązaniem. Kocioł futura np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Nie wiem, jak to grzeje, ale wygląda odlotowo http://www.lesterprojekt.pl/p/s2/1254595388.jpg więcej: http://www.lesterprojekt.pl/kociol.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 13.01.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Ten kocioł jest w fazie prototypu od 2008 roku i pewnie jeszcze trochę będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 13.01.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) I nigdy w tej odlotowej wersji nie bedzie produkowany. Pewnie tak jak w koperfarmie wpakują palnik do smiecucha i cały fajny kociołek pozostanie jedynie w strefie marzeń Edytowane 13 Stycznia 2012 przez Puławiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 27.01.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Kto może w podjęciu ostatecznej decyzji q pellet duo heiztechnik czy bio ling duo klimosz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 30.01.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 I nigdy w tej odlotowej wersji nie bedzie produkowany. Pewnie tak jak w koperfarmie wpakują palnik do smiecucha i cały fajny kociołek pozostanie jedynie w strefie marzeń Miałeś rację, wsadzili go do zębca ciosanego siekierą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.01.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 To znaczy, że palnik lestera jest dostępny w którymś z Zebców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 30.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Kto może w podjęciu ostatecznej decyzji q pellet duo heiztechnik czy bio ling duo klimosz? Przyłączam się do pytania, chociaż jestem nastawiony na q duo - jakieś minusy tego wyboru, czy może jest lub niedługo będzie lepsza opcja w tej półce cenowej? Edytowane 6 Lutego 2015 przez lion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 05.03.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 WitamJestem użytkownikiem Heiztechnika Q Pellet Duo od lata ubiegłego roku . Mam dwoje znajomych korzystających także z tego kotła też o mocy 15 KW.Ogrzewam po podłodze 154 m2 samą podłogówką, od rozpoczęcia sezonu grzewczego do dnia dzisiejszego na CWU i CO zużyłem 2,5 tony barlinka choć przepalałem także na dodatkowym palenisku drewnem.Kociołek uważam za udany choć miałem na początku problem z automatyką nie widziała płomienia i zdarzało się, że kocioł nie chciał się rozpalić ale po przyjeździe serwisu i wymianie sterowania do dnia dzisiejszego spokój. Jeżeli będą pytania odpowiem bo sam przechodziłem wybór kotła, szukałem informacji i wiem ile z tym związanych wątpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_białystok 19.03.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 witam wszystkich - również poszukuję pieca na pellet i miejscowy sklep poleca Heiztechnika Q Pellet Duo większość opinii jakie o nim znalazłem były pozytywne - dodatkowo w moim regionie jest ponoć dobry, szybki serwis buduję dom 180m2 - mam nadzieję dobrze docieplony - podłogówka na dole po całości - na górze tradycyjne ścienne grzejniki - dość dużo przeszkleń - otwarta przestrzeń nad salonem aromurek - myślisz, że 15kW by wyrobił? czy warto dać 25kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 21.03.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Przy samej podłogówce może by wystarczył ale najlepiej znać z projektu zapotrzebowanie cieplne i zasięgnąć porady u producenta telefonicznie bądź na ich forum, sam tam bywałem na odpowiedź nie czeka się długo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 21.03.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) ja na forum ht otrzymałem odp., że 15kW starczy do powierzchni całkowitej po podłodze 220m2, zresztą byłem też u jednego z dystrybutorów tych kotłów i tak samo mi polecał 15kW, a 25kW to przesada, zresztą te wszystkie tabelki w folderach dot. relacji moc/powierzchnia to można sobie głęboko wsadzić - to dla producenta tylko dupochron, żeby klient nie wrócił z płaczem, że ma kocioł za małej mocy, a jak wyjdzie za duży to nie istotne. Edytowane 6 Lutego 2015 przez lion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 21.03.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 A wkleimy..... ku przestrodze...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179219-kocio%C5%82-SmartFire-Lazar-wszystkie-opinie-mile-widziane./page7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.03.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam ponownie. Mam pytanie odnośnie pieca Kielar : http://www.kielar-eco.pl/produkty_eco2r.html Czy ten piec z palnikiem ecofire : http://www.ecovarm.com/pl/produkty/k...-pellets-.html jest dobry? Możecie coś poradzić? Pozdrawiam. czp1 ma Kielara z podajnikiem 35kW, ostatnio zmienił palnik na 25 bo tamten okazał się dużo za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosha 15.05.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Cichewiczowa Ultima II też byłaby ciekawym rozwiązaniem w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GoodbyeHooray 15.06.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Zapytam wprost, ponieważ ciężko jest mi się zdecydować, a jestem w trakcie remontu. Mam niedużo czasu na podjęcie decyzji. Mianowicie, czy piec na pellet to inwestycja, która na prawdę się zwróci po jakimś czasie? Lepsza opcja jest na ekogroszek czy właśnie na pellet? Dodatkowe informacje tym bardziej mi pomogą. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts