eugenia 03.08.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam, moze głupi problem, ale baba na budowie, nie wie nic. Jak sobie poradziliście z zabezpieczeniem domu, który ma już okna, instalacje elektryczne a nie ma jeszcze tynków. Czy zamontować już teraz drzwi zewnętrzne, czy jakoś inaczej zatkać otwory drzwiowe. Bo ponoć drzwi się niszczą w czasie tynkowania maszynowego, i lepiej montować je dopiero po tynkacch ? Czy to prawda ? Jak sobie poradziliście z tym problemem ? Jakieś płyty USB przybijane do ścian ? Ale jeśli tak, to jak je otwierać gdy tynkowanie trwa kilkanaście dni ? Przybijać codziennie gwoździami czy co ? Dzięki z góry za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako 03.08.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 drzwi zastępcze przekazywane z budowy na budowę rozwiążą twój problem Ja za miesiąc mogę oddać swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.08.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Jak koniecznie chcesz mieć takie z zamkiem na czas budowy a nie masz za szerokiego otworu to kup np. w castoramie takie stalowe, techniczne 90-tki i daj dobrą wkładkę. One są razem ze stalową framugą a kosztują w zależności od promocji ok.3 stówek. Drzwi docelowych nie montuj bo budowlańcy na pewno je uszkodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eugenia 05.08.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 drzwi zastępcze przekazywane z budowy na budowę rozwiążą twój problem Ja za miesiąc mogę oddać swoje Chętnie, ale nIestety, potrzebuję już w przyszłym tygodniu. Dzięki za podpowiedzi Kupię drzwi stalowe 90 a potem je przeniosę do piwnicy, bo tam też mam takie przelotowe drzwi wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 05.08.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Jak koniecznie chcesz mieć takie z zamkiem na czas budowy a nie masz za szerokiego otworu to kup np. w castoramie takie stalowe, techniczne 90-tki i daj dobrą wkładkę. One są razem ze stalową framugą a kosztują w zależności od promocji ok.3 stówek. Drzwi docelowych nie montuj bo budowlańcy na pewno je uszkodzą. ja zamontowałem i nic nie uszkodzili, przed wejściem każdej ekipy uprzedzałem że potrącam za każde uszkodzenia. No i każda ekipa zbierała pety po sobie , to tak poza tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 07.08.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 No to miałeś szczęście. Ale nie każdy może liczyć na to że ekipy nie zarysują, wgniotą etc. A potem pozostanie tylko patrzenie na szkodę bo nikt z powodu tak błachego nie wymieni ci drzwi, a w sądzie też nic nie wskórasz bo za mała szkoda i tylko poniesiesz dodatkowe koszta sądowe i stracisz kupę nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 08.08.2011 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 większość umawia się na gębę, więc z odzyskaniem kasy podczas rozliczania się za wykonaną usługę nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 08.08.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Nie polecam montowania drzwi zewnętrznych przed tynkowanie. Tam najwięcej się chodzi, wnosi różne rzeczy. Ekipy raczej uważają na takie rzeczy, żeby czegoś nie uszkodzić. Nikt nie chce mieć problemów. Nikt specjalnie tego nie zrobi. Ale..........to jest budowa. Coś spadnie, ktoś się potknie i uderzy wiaderkiem lub łopatą. Są różne przypadki - to nie laboratorium. Zrobić drzwi z desek, skobel i kłódka. Jak złodziej będzie chciał wejść to i tak wejdzie. Lepiej jak rozwali drzwi z desek niż o wiele droższe okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 14.09.2011 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Drzwi zewnętrzne docelowe - jak najpóźniej!To nasze tymczasowe: http://images37.fotosik.pl/1057/b5d6d4e0b8b4da90.jpghttp://images49.fotosik.pl/1064/91a77102e2ec12c6.jpghttp://images45.fotosik.pl/1091/5443739e4bd2d28a.jpg Sprawdziły się super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts