nazwa12 17.11.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 też tak mam - a przy okazji uwielbiam secesję - kicz nad kicze Kicz nie kicz,ale to będzie Wasz osobisty kicz i co komu do tego.Wiesz jak my mieszkaliśmy na początku,masakra jeden pokój wykończony całkowicie,trochę łazienki i koniec.Beton,beton,beton nic więcej,wprowadziliśmy się w marcu,a we wrześniu już normalnie można było mieszkać.Tak że nie było tak zle,zobaczysz jaka będzie frajda i wielka przygoda w budowaniu i urządzaniu na wariata.My też tak szybko na wariata robiliśmy,zresztą do teraz ciągle coś grzebiemy i nie ma końca.Życzę miłego budowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 17.11.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Kicz nie kicz,ale to będzie Wasz osobisty kicz i co komu do tego.Wiesz jak my mieszkaliśmy na początku,masakra jeden pokój wykończony całkowicie,trochę łazienki i koniec.Beton,beton,beton nic więcej,wprowadziliśmy się w marcu,a we wrześniu już normalnie można było mieszkać.Tak że nie było tak zle,zobaczysz jaka będzie frajda i wielka przygoda w budowaniu i urządzaniu na wariata.My też tak szybko na wariata robiliśmy,zresztą do teraz ciągle coś grzebiemy i nie ma końca.Życzę miłego budowania:) Oj, tak mi proszę mówić Ja już mam pozapisywane adresy sklepów gdzie są fajne starociowe drewniane meble. Nic tylko lecieć i kupować! Dzieci raczkujących u nas brak, więc beton nie przeszkadza nic a nic! Amelia, a co do Twoich spacerków do kompostownika - Ty jesteś Superwoman i to wszyscy wiedzą... Ja jestem ciepłolubny leniuch.... Czy kompostownik można zrobić w sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.11.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 W sypialni nie, ale ja mam 5 metrów od drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 18.11.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 jak młynek kochasz to go zrób,Tobie ma być dobrze i wygodnie..............przecież jesteś chuda więc biegać nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 18.11.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 W sypialni nie, ale ja mam 5 metrów od drzwi Noooo...i to jest jakiś pomysł... Może jakiś zsyp prosto z kuchni....? Skoro na brudne ciuchy się robi, to może i resztki można tak bez wychodzenia z ciepłego.... Może ja to o-pa-ten-tuję?! jak młynek kochasz to go zrób,Tobie ma być dobrze i wygodnie..............przecież jesteś chuda więc biegać nie musisz No ale mi ta wizja dżdżownic i czarnoziemu trochę przemawia... Może pomyślę o tym, żeby i był młynek i był kompostownik. Tak będę w zależności od nastroju biegać albo mielić z furią.... A chuda to ja już od kilku lat nie jestem. Peter się wybitnie do tego przyłożył (nie w sensie, że karmi. Ino stresu przy nim nie mam ), ale cieszy się teraz, że jednak mam biust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.11.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Ty jesteś Superwoman Ależ mnie mile połechtałaś, prawie jak mój rehabilitant-masażysta:) ale bardziej pasuje do mnie Super1/2woman1/2man:D miałam zaproponować zsyp z kuchni ale już sama na to wpadłaś a biust, jak już jest to pielęgnuj, ponoć dobrze działa grabienie liści....... Edytowane 18 Listopada 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.11.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 No no Jagna, jakie plany... wykończeniowe... Pozdrawiam serdecznie z lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.11.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Zdolniacha z Ciebie - takie wizualki zrobić i na dodatek mówisz, że znasz wymiary i wiesz co się zmieści? Zapodaj proszę ten program, może i ja się nauczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 20.11.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Podpinam się do prośby o nazwę programu do zrobionych przez Ciebie wizualek. Czytałam Twój poprzedni dziennik, czytam też obecny , powodzenia w budowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 20.11.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Gosiek, ja korzystałam z tego http://www.dobreprogramy.pl/Projektuj-i-Kupuj-3D,Program,Windows,24750.html . Darmowy i legalny, prosto z netu Wystarczy znać wymiary pomieszczenia a reszta jest podana - wymiary kabiny, okien, stolików itp Wybierasz sobie takie jakie Ci pasują i jeździsz z tym po całym pokoju. Jakbyś miała jakieś pytania to wal jak w dym! Edytowane 20 Listopada 2011 przez Jagna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 20.11.2011 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Meggi - mówisz, masz! (wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.11.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 dzięki niedługo zacznę się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 20.11.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Gosiek... Ale przecież Ty już mieszkasz... A, no i zapomniałam o dwóch rzeczach: po pierwsze, jeśli ktoś będzie miał uwagi odnośnie rozmieszczenia sprzętów itp, to bardzo proszę się nie krępować. A po drugie uradziliśmy z Peterem, że będzie i młynek i kompostownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 20.11.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Dziękuję za namiary, program super - prosty (jak Twój dom ), łatwy, przyjemny. Jeszcze raz dziękuję za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 20.11.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Megg - miłej zabawy. Cieszę się, że Ci się podoba. Tylko uważaj - strasznie wciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 21.11.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 przywitać się przyleciałam http://emotikona.pl/emotikony/pic/papa.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.11.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Jagna mieszkam, mieszkam, ale w kuchni mam 3 - słownie trzy szafki stojące i jedną wiszącą każda z nich ma co koło 30 lat na karku, więc i tak są wspaniałe, że jeszcze się nie rozleciały. Zlew też kilkadziesiąt lat ma, bateria chińska za 60 PLN z Leroya, w łazience na górze mamy wannę, umywalkę i kibelek, a na ścianach tapety papierowe w drugiej poza kaloryferem nie ma nic. Nie mówiąc o meblach, których nie mamy tak naprawdę, bo kilka wywleczonych z piwnicy mebli z mojego dzieciństwa nie spełnia zupełnie warunków uważania ich za meble Widzisz więc, że mam nad czym myśleć... tym bardziej, że kasy brak ale cudnie jest - ogród i brak sąsiadów z wszystkich stron wynagradzają wszelkie niedoróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.11.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Jagna, naprawdę chcesz szprosy??? Z zewnątrz to one ładnie wygladają, zwłaszcza w domach typu dworki ale od środka chcesz całe życie patrzeć na świat przez kraty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.11.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 ale cudnie jest - ogród i brak sąsiadów z wszystkich stron wynagradzają wszelkie niedoróbki O to to Tyż koczuję bez gratów ale jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 21.11.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Cześć Ilonko Gosiek - no to faktycznie masz jeszcze kupę frajdy z urządzaniem. A co do braku sąsiadów... Super sprawa. Z rozrzewnieniem wspominam czasy jak tu same pola były... Amelia - Tak. Szprosy chcę. Ale nie złote. Mają być w kolorze okien. Cieniutkie. Ale mają być. Ja myślałam tak samo jak Ty, jak budowałam Podrzutka, ale teraz po sześciu latach mieszkania wiem już, że raczej nie siadam przed oknem w celu wyglądania, ot tak, dla samego wyglądania. Przez okno patrzę informacyjnie: jaka jest pogoda, czy ktoś nie przyszedł, gdzie są psy, czy kot nie siedzi wgapiony na tarasie, żeby go wpuścić itp. Przez szprosy to wszystko i tak zobaczę. Jak mi się zachce świat pooglądać to mogę wyjść na zewnątrz I już nie mogę walczyć z tym, że jak widzę dom z ładnymi szprosami w oknach to się zachwycam. Planuję klimat raczej sielski, zero nowoczesności. Szprosy pasują jak ulał.... Mniam! Ale jednocześnie absolutnie rozumiem Twój punkt widzenia Osica! Ale Ci zazdroszczę....! Edytowane 21 Listopada 2011 przez Jagna Łosica się w międzyczasie ozwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts