Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prostego (życia Jagny i Petera)

Jagna

Recommended Posts

:lol2: też tak mam - a przy okazji uwielbiam secesję - kicz nad kicze ;)

Kicz nie kicz,ale to będzie Wasz osobisty kicz i co komu do tego.Wiesz jak my mieszkaliśmy na początku,masakra jeden pokój wykończony całkowicie,trochę łazienki i koniec.Beton,beton,beton nic więcej,wprowadziliśmy się w marcu,a we wrześniu już normalnie można było mieszkać.Tak że nie było tak zle,zobaczysz jaka będzie frajda i wielka przygoda w budowaniu i urządzaniu na wariata.My też tak szybko na wariata robiliśmy,zresztą do teraz ciągle coś grzebiemy i nie ma końca.Życzę miłego budowania:)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kicz nie kicz,ale to będzie Wasz osobisty kicz i co komu do tego.Wiesz jak my mieszkaliśmy na początku,masakra jeden pokój wykończony całkowicie,trochę łazienki i koniec.Beton,beton,beton nic więcej,wprowadziliśmy się w marcu,a we wrześniu już normalnie można było mieszkać.Tak że nie było tak zle,zobaczysz jaka będzie frajda i wielka przygoda w budowaniu i urządzaniu na wariata.My też tak szybko na wariata robiliśmy,zresztą do teraz ciągle coś grzebiemy i nie ma końca.Życzę miłego budowania:)

Oj, tak mi proszę mówić :) Ja już mam pozapisywane adresy sklepów gdzie są fajne starociowe drewniane meble. Nic tylko lecieć i kupować! Dzieci raczkujących u nas brak, więc beton nie przeszkadza nic a nic! :lol2:

Amelia, a co do Twoich spacerków do kompostownika - Ty jesteś Superwoman i to wszyscy wiedzą... Ja jestem ciepłolubny leniuch.... Czy kompostownik można zrobić w sypialni? :D

W sypialni nie, ale ja mam 5 metrów od drzwi ;)

Noooo...i to jest jakiś pomysł... Może jakiś zsyp prosto z kuchni....? Skoro na brudne ciuchy się robi, to może i resztki można tak bez wychodzenia z ciepłego.... Może ja to o-pa-ten-tuję?! :lol2:

jak młynek kochasz to go zrób,Tobie ma być dobrze i wygodnie..............przecież jesteś:) chuda więc biegać nie musisz

No ale mi ta wizja dżdżownic i czarnoziemu trochę przemawia... Może pomyślę o tym, żeby i był młynek i był kompostownik. Tak będę w zależności od nastroju biegać albo mielić z furią....:cool:

A chuda to ja już od kilku lat nie jestem. Peter się wybitnie do tego przyłożył (nie w sensie, że karmi. Ino stresu przy nim nie mam :)), ale cieszy się teraz, że jednak mam biust :yes:

Ty jesteś Superwoman

Ależ mnie mile połechtałaś, prawie jak mój rehabilitant-masażysta:) ale bardziej pasuje do mnie Super1/2woman1/2man:D miałam zaproponować zsyp z kuchni ale już sama na to wpadłaś:cool:

a biust, jak już jest to pielęgnuj, ponoć dobrze działa grabienie liści.......

Edytowane przez Amelia 2

Gosiek, ja korzystałam z tego http://www.dobreprogramy.pl/Projektuj-i-Kupuj-3D,Program,Windows,24750.html . Darmowy i legalny, prosto z netu :)

Wystarczy znać wymiary pomieszczenia a reszta jest podana - wymiary kabiny, okien, stolików itp Wybierasz sobie takie jakie Ci pasują i jeździsz z tym po całym pokoju. Jakbyś miała jakieś pytania to wal jak w dym! :)

Edytowane przez Jagna

Gosiek... Ale przecież Ty już mieszkasz... :confused:

A, no i zapomniałam o dwóch rzeczach: po pierwsze, jeśli ktoś będzie miał uwagi odnośnie rozmieszczenia sprzętów itp, to bardzo proszę się nie krępować. A po drugie uradziliśmy z Peterem, że będzie i młynek i kompostownik :yes:

Jagna mieszkam, mieszkam, ale w kuchni mam 3 - słownie trzy szafki stojące i jedną wiszącą każda z nich ma co koło 30 lat na karku, więc i tak są wspaniałe, że jeszcze się nie rozleciały. Zlew też kilkadziesiąt lat ma, bateria chińska za 60 PLN z Leroya, w łazience na górze mamy wannę, umywalkę i kibelek, a na ścianach tapety papierowe :lol2: w drugiej poza kaloryferem nie ma nic. Nie mówiąc o meblach, których nie mamy tak naprawdę, bo kilka wywleczonych z piwnicy mebli z mojego dzieciństwa nie spełnia zupełnie warunków uważania ich za meble :eek:

Widzisz więc, że mam nad czym myśleć... tym bardziej, że kasy brak :(

ale cudnie jest - ogród i brak sąsiadów z wszystkich stron wynagradzają wszelkie niedoróbki :lol2:

Cześć Ilonko :hug:

Gosiek - no to faktycznie masz jeszcze kupę frajdy z urządzaniem. A co do braku sąsiadów... Super sprawa. Z rozrzewnieniem wspominam czasy jak tu same pola były... :(

Amelia - Tak. Szprosy chcę. Ale nie złote. Mają być w kolorze okien. Cieniutkie. Ale mają być. Ja myślałam tak samo jak Ty, jak budowałam Podrzutka, ale teraz po sześciu latach mieszkania wiem już, że raczej nie siadam przed oknem w celu wyglądania, ot tak, dla samego wyglądania. Przez okno patrzę informacyjnie: jaka jest pogoda, czy ktoś nie przyszedł, gdzie są psy, czy kot nie siedzi wgapiony na tarasie, żeby go wpuścić itp. Przez szprosy to wszystko i tak zobaczę. Jak mi się zachce świat pooglądać to mogę wyjść na zewnątrz :D I już nie mogę walczyć z tym, że jak widzę dom z ładnymi szprosami w oknach to się zachwycam. Planuję klimat raczej sielski, zero nowoczesności. Szprosy pasują jak ulał.... Mniam! Ale jednocześnie absolutnie rozumiem Twój punkt widzenia :yes:

Osica! Ale Ci zazdroszczę....!

Edytowane przez Jagna
Łosica się w międzyczasie ozwała