Jagna 23.10.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Tia... czyli głodna chodzić nie będziesz A parownicę też mam i sobie wielce ustrojstwo owo chwalę, myję tym wszystko... znaczy wszystko co nieżywe, bo Grucha mógłby być niezadowolony A jaką parownicę masz? Tę samą co dziewczyny wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.10.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Mi niestety też z rachunków wychodzi, że parownica-niekobieta jest tańsza od pani-konserwant, więc piszcie, zachwalajcie, już prawie jestem przekonana (jak sprzątać nienawidzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 O, Dziewczyny dziękuję bardzo. Gosiek . Muszę doczytać na spokojnie co za cuda ten model działa . Czy to ma akumulator ? Bo szczęśliwa pani w filmie żadnego kabla za sobą nie ciągnie. Zaraz też opowiem rodzinie, że sprzątanie w pojedynkę jest bardzo kontuzjo-genne ... W sprawie pani-konserwant - to ja mam jeszcze takie spostrzeżenie, że przed jej przyjściem (rzadkim) muszę posprzątać, bo jakoś mi tak głupio ją wpuszczać w pełen "żywioł " . I tak coś czuję, że to może trochę bez sensu jest Jagna, powiedz Peterowi, że AnSi nie wessało fug, niestety. I tu jest kolejny dowód na różnice płci : AnSi czyści fugi szczoteczką do zębów a Peter czyści(łby) zęby parownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.10.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Odnośnie pań wzmacniających spokój ducha w sprawach sprzątania moje spostrzeżenie jest takie, że niektórym taka na ten przykład parownica powinna wessać język i nigdy nie wypuścić. Chodzące kopalnie wiedzy na tematy ludzko-ludzkie, szczególnie jak trafią na dobrego odbiorcę łaknącego wiedzy o bliskich i dalekich. W tej materii nic od stuleci się nie zmieniło, choć sto lat było bardziej intymnie, bo telefon jakieś głupie były i zdjęć nie robiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Gumoleum, nawet rustykalne ma jedną wadę - nie przyklejone ma mur-beton do podłoża zatrzymuje pod spodem wszystko co pod niego wcieknie, trochę wody - pół biedy, gorzej jak pies się postara i naleje (zawsze w miejsce łączenia) Jest i ustrojstwo do czyszczenia szyb akumulatorowe, ale polecany, wypróbowany model parownicy do czyszczenia gresu jest na przewodzie. Leciutki na kółkach więc nie ma problemu, zawsze można na przedłużaczu pracować. Zresztą pojemność 1l wody nakazuje robić odpoczynek... maszynie. Aby wlać kolejną porcję wody musi ustrojstwo ostygnąć by dał się korek odkręcić (tam jest podciśnienie). Jest model droższy, który ma dwa pojemniki na wodę więc może dłużej na raz pracować, ale sama się nie zagonię do jakiejś katorżniczej roboty... wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 24.10.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Jako użytkowniczka tegoż samego modelu, co gosiek, mogę się jedynie podpisać pod tym, co wyżej. Dodam tylko, że nasza parownica eksploatowana jest intensywnie od 5 lat i ... nadal żywotna. Nie mówiąc o tym, że zwrotna, lekka, niewielka - no istna miss naszej miniaturowej kotłowni (zawsze pod ręką, zawsze gotowa , bo nigdy nie wiadomo, kiedy kocio-psie tałatajstwo błocka naniesie). Myślę, że warto - będą panie zadowolone Aczkolwiek z tymi paniami to trochę na wyrost, bo rzeczone fugi to jednak - muszę się przynać - mój S. szoruje. Aaaa..... jeśli o wycieranie po myciu parownicą chodzi - to raczej nie ma takiej potrzeby - poza oknami. Te zawsze jeszcze ścierą do sucha potraktować trzeba. Zochna - też tak mam z panią od konserwacji - przed jej wizytą w popłochu upychałam po szafach to, co na wierzchu i trochę ogarniałam, bo jakoś tak mi głupio. Na chwilę obecną zrezygnowałam z pani Jagno - skoro jest kominek - to można już przed nim zalegnać Będą fotki? Edytowane 24 Października 2013 przez anSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 sprzątać przed wizytą konserwatorki to dopiero wyczerpujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.10.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 A znaleźć czystą uczciwą i niedrogą konserwatorkę graniczy z cudem:yes: nie należę do grona parowniczek bo zadowoliłam się zwykłym H2O mopem ale z wszelakimi możliwymi końcówkami i dodatkowymi grubymi frędzlastymi mikrofibrowymi nakładkami i uważam że też jest super! chociaż moja dentystka zatrudniająca w gabinecie różne panie-konserwatorki po 4 zepsutych przez nie takich urządzeniach wróciła do najbardziej znanego paniom udogodnienia - wiadra i mopa:D Jagna, pokaż swój kominek, w jesienne wieczory ciepełko, trzaskający ogień, winko, ktoś miły obok - cudnie ( tak mi się wydaje;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Amelio to właśnie to H2O zaczęło mi wiercić dziurę w głowie by jakoś ułatwić sobie robotę, rodzina się dołożyła i zdecydowanie mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) znacie taki odkamieniacz? kalkhexe tu jest cudne tłumaczenie Twarda i miękka woda często prowadzi do złogów wapnia. The Kalkhexe, siatki ze stali nierdzewnej z drutu stalowego walczy skalę. Jest bezpieczny dla żywności i może pozostać na stałe w kotle. Wziąć Kalkhexe przez dziobek lub otwieranie pokrywy w kotle. Jeśli woda jest doprowadzana do wrzenia,> kojarzy nadaje się do kotła wody lub elektryczny podgrzewacz wody ze stali nierdzewnej. wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10 Wysokość i średnica ok. 28 mm Zwraca się do 4 czarownic tylko € 0,90 wygląda jak zwykła wełna stalowa, ale czy taką ,,zwykłą" można użyć do czajnika? Edytowane 24 Października 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 24.10.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Tłumaczenie boskie. Nie ma jak translator. Starzeję się, uległam reklamie. Właśnie patrzę gdzie to cudo kupić. Gosiek, czy są jakieś wskazania, żeby kupić model o innym numerze, czy ten jest wystarczający? Jeśli wiesz to podziel się, uniknę męki wybierania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.10.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 znacie taki odkamieniacz? kalkhexe [ATTACH=CONFIG]220351[/ATTACH] nadaje się do kotła wody lub elektryczny podgrzewacz wody ze stali nierdzewnej. mój kocioł wisi pionowo, ma komorę zamkniętą tylko rurki od wody wchodzą i wychodzą od dołu, niby jak miałabym to cudo do niego włożyć a potem jeszcze i wyjąć do mycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 24.10.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 mój kocioł wisi pionowo, ma komorę zamkniętą tylko rurki od wody wchodzą i wychodzą od dołu, niby jak miałabym to cudo do niego włożyć a potem jeszcze i wyjąć do mycia? A ma dziobek? W instrukcji napisane, że jak nie przez pokrywę to jedynie przez dziobek zostaje Ale hexe=czarowica, może wystarczy postawić obok i sama sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.10.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 No nie, dzióbka nie ma:D ale odpowiedziałam zanim przeczytałam instrukcję - dla niemca kocioł= czajnik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 tam miotła potrzebna, inaczej czarownica latać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ten odkamieniacz to odnoga poszukiwań garnków, które zafundowała sobie ostatnio agawi macałam jeszcze taki ale nie kupiłam - tyle, że ten do pralki betterware Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Niemcy to oszczędny naród i dbający o swoje zdrowie, skoro wmawiają, że takie zwoje stalowe zadziałają skutecznie jak żrąca chemia, bez jej skutków ubocznych, to czemu nie spróbować Wolałabym jednak jakiej oceny użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ciekawy ten odkamieniacz, ale rzeczywiście jak czarownica, bo dla mnie to absolutna tajemnica jak to ma zadziałać ??? Może chodzi o to, że skoro to czysta stal, to na niej się będzie osadzało, a nie na ściankach kotła? HOKUS POKUS Znacie ściereczki do okien, po których użyciu nie trzeba szkła wycierać do sucha? Bez detergentów. Zero smug i mięśnie nie bolą Pierwsze kilkanaście lat temu dostałam z Niemiec. Potem kupowałam Viledy i Jana Niezbędnego. Po użyciu do pralki, suszę i gotowe do ponownego użycia. Służą latami, nie do zdarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Jasne, że znam Moja najstarsza ma ponad 20 lat i służyła głównie do... mycia Malucha pod blokiem. Tam nie wolno było myć samochodów, więc brałam tylko cud ściereczkę, małe wiaderko wody i nie chlapiąc w koło zmywałam cały tłusty brud z samochodu. Potem szarym mydłem prałam to cudo. Do dziś mi służy - jest najlepsza z całego stada różnych, tańszych. Myję nią całą łazienkę, tylko szybę na koniec przecieram ,,młodą" ściereczką do szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.10.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 A jaką parownicę masz? Tę samą co dziewczyny wyżej? Czy to ma akumulator ? Bo szczęśliwa pani w filmie żadnego kabla za sobą nie ciągnie. Zaraz też opowiem rodzinie, że sprzątanie w pojedynkę jest bardzo kontuzjo-genne ... Ad1 Sądząc po reklamie to i kawę tudzież zimne piwko z lodówki powinno podawać ale nie... NIESTETY... kabel jest mankamentem... za krótki i albo przepinanie albo przedłużacz Ad2 Sprzątanie w pojedynkę szkodzi zdrowiu a nawet życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts