anSi 14.12.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 ....A' propos - Zochna, a Twój dziennik, lub chociaż parę fotek to nie łaska? Z tego co czasem zdradzasz to dom masz piękny. ... :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Romana, zdaje się, że odkryłam właśnie kosmiczne pokłady tępoty w sobie Oświeć mnie proszę, bo ja mam zawsze tak,że najróżniejsze ciekawe i ważne informacje docierają do mnie najpóźniej. Dotarło do mnie, że Wy ten wspaniały dom rozebraliście na kawałki i postawiliście–złożyliście na swojej działce !!! Czy ja błysnęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.12.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Pestko, wygląda na to, że możesz mieć rację a z moim dziennikiem - to ja się nawet zabierałam, ale przez rok miałam dziurę w ziemi - i nie bardzo było co tego.. A potem zwyciężyło moje wrodzone lenistwo , niestety. A teraz to ja już od lat zamieszkana - chociaż nie-wykończona tu i ówdzie I archiwum zdjęć mam tak inteligentnie urządzone, że jest datami czyli razem imieniny wujka Staszka i (za przeproszeniem ) krycie dachu, na ten przykład. Sama archiwizowałam Ale się nie kryguję - i chętnie pokażę - jak znajdę Ino nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Zochna, mam identycznie z domem, ale archiwum wiem gdzie jest , choć część szlag trafił, gdy zdechł mi dysk twardy i po odzyskaniu daty są nieźle pomieszane. To znaczy TAK - rozebrali i złożyli ? Dzielni ogromnie . Wiem jakie to trudne. Mam przyjaciół, którzy to przećwiczyli z ceglanym domem pod opieką konserwatorską na dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.12.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 I archiwum zdjęć mam tak inteligentnie urządzone, że jest datami czyli razem imieniny wujka Staszka i (za przeproszeniem ) krycie dachu, na ten przykład. Sama archiwizowałam Ja tam chętnie obejrzę imieniny wujka Staszka. Nawet nie wiem czy nie chętniej niż krycie dachu.... http://www.pic4ever.com/images/1657.gif Ale się nie kryguję - i chętnie pokażę - jak znajdę Ino nie wiem gdzie to poszukaj? Teraz...? http://www.pic4ever.com/images/bg5.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.12.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 matko. to trudniejsze niż myślałam. Może nowych narobię - będzie szybciej U Ciebie mam wkleić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.12.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Będzie mi bardzo miło. Możesz też założyć własny wątek, co by więcej ludzi Cię zobaczyło. Możesz i tu i tu. I to jest najlepsza opcja, się mi wydaje http://www.pic4ever.com/images/19.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.12.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 własny ? to mi ze trzy lata zajmie wkleję kawałek - jak pozwalasz u Ciebie. Zacznę oczywiście od dziury. Mam około 600 zdjęć dziury - to lecę chronologicznie. Żart, żart - głupi zresztą Wuala - rok 2010 - elewacja północna (chyba). Drzwi tymczasowe . Zostały do dzisiaj w 2011 przybył ganek - potem się jeszcze pomalował i dostał kwiatka - ale nie mogę znaleźć zdjęcia O, Jagunia tu jeszcze jest .. A to normalnie LISTOPAD 2010 - od strony tzw. ogrodu... od tego czasu : zginął śnieg. Pojawiła się konstrukcja pod zadaszenie tarasu. Zadaszenie jest przewidywane jeszcze w tym wieku Przy okazji przepraszam domek , że z obiecanych gadżetów typu okiennice i wykończenie drewnem elewacji jeszcze nic nie dostał Ale myślimy o tym. I bardzo dziękuję Jagnie - w imieniu swoim i domu - że się mógł tutaj czasowo zaprezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.12.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Oooooo....sikowy dach!!!! I szprosy cudne.... I to zadaszenie ganku....http://www.pic4ever.com/images/20.gif Zochna, jak Ty masz pięknie! A środek pokażesz, pliiiiiizzzzz! To ja już wujka odpuszczę, pokazuj, pokazuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.12.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 tak mi mów Jagna. To ja już w ogóle bez wyrzutów sumienia będę sobie siedzieć na kanapie - zamiast likwidować gołe żarówki Dziękuję Ci bardzo. To jest bardzo zwyczajny dom - bez dizajnerskich osiągnięć. A czasem żałuję - jak oglądam różne zdjęcia tutaj Ale - dobrze się w nim czujemy - a to najważniejsze. Czasem myślę, że może następny dom - jak się będziemy bardzo nudzić .. Środek to bym musiała cyknąć - bo na tych co mam , to wszędzie jakiś kapeć albo inna psia kość się wala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.12.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Zochna, śliczny! A jaką masz podmurówkę! To było moje marzenie i zgapiłam się, a potem było już na cokolwiek za późno A jak krokiewki wystają. Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.12.2013 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 .... i jakie pieseczki pilnują! Skoro jedno miejsce się niestety zwolniło, tak sobie myślę, że.....Czernysz pięęęęęknie by wyglądał na tle takiego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.12.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Zochna, śliczny! A jaką masz podmurówkę! To było moje marzenie i zgapiłam się, a potem było już na cokolwiek za późno A jak krokiewki wystają. Mniam. czterema łapami podpisuję się pod każdym słowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 15.12.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Romana, zdaje się, że odkryłam właśnie kosmiczne pokłady tępoty w sobie Oświeć mnie proszę, bo ja mam zawsze tak,że najróżniejsze ciekawe i ważne informacje docierają do mnie najpóźniej. Dotarło do mnie, że Wy ten wspaniały dom rozebraliście na kawałki i postawiliście–złożyliście na swojej działce !!! Czy ja błysnęłam Tak, dokładnie, rozłożyliśmy i postawiliśmy na naszej działce. Dom na szczęście nie był objęty opieką konserwatorską - na to chyba bym się nie porwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 15.12.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Zochna piękny dom, ja nie mogę się doczekać, kiedy nasz wiór zmieni kolor. Ganek cudny, marzyły mi się takie zdobione słupy, ale cieśla nie chciał mi ich zrobić, a potem już zaczeli składać dom i nie było czasu na szukanie. Kiedyś się wymieni, a może sama sobie porzeźbię http://www.pic4ever.com/images/89.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Zochna , P I K N Y jest A już podmurówka i osika http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a170.gif Zdradź jak masz tę podmurówkę zrobioną? Czy to okładzina z łupanego kamienia polnego (czyli granitu) czy też mury na tym cudzie stoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.12.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Środek to bym musiała cyknąć - bo na tych co mam , to wszędzie jakiś kapeć albo inna psia kość się wala Może być z kością i kapciem... Domek prześliczny, słupów rzeźbionych zazdraszczam wielce Nad okiennicami zaczynam przemyśliwać i u mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 15.12.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Jej, jak miło Dziękuję bardzo Dziewczyny , cieszę się że Wam się podoba. Zwłaszcza, że - jak już zeznałam - na elewacji powinno być jeszcze trochę drewna, opaski - okiennice i deskowana góra na szczytowych ścianach. Pestko - nie, to nie jest, niestety, prawdziwy fundament kamienny, okładzina z łupanego Szerokość ław od początku zakładała ocieplenie+kamień - tak żeby mniej więcej zlicować się z murami, tzn podmurówka wystaje na jakieś 1/3 cegły. Osikę bardzo lubię, fajnie wygląda, dobrze izoluje poddasze. Romana, zmiana koloru to kwestia jednego sezonu jesienno-zimowego Z malutkich minusików : wióry się złuszczają - i takie osikowe "kłaczki" spływają z każdym deszczem i potem siedzą sobie na meblach i deskach tarasowych No i myślę, że z obiecaną trwałością - wg naszych Panów osikowych - 20 lat - to lekka przesada... Jak dociągniemy wspólnie do 15 lat - to będzie fajnie. Wykorzystując dobre serce Jagny - wklejam jeszcze aktualne z pomalowanym gankiem - myślę, że teraz są lepsze proporcje. Ten jasny był wizualnie duży w stosunku do domu. Dziękuję , dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.12.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Zochna, ja naprawdę nie za bardzo jestem dobra w słodzeniu, szczególnie jeżeli ma ono nie być szczere. Widzisz jaki styl próbuję uzyskać u siebie, więc będziesz też wiedziała, że mówię prosto z serca: 1. w dwie sekundy zamieszkałabym w Twoim domu2. marzę, że kiedyś, pomalutku zbliżymy się ze stylem do Waszego (i ta lampa!!!!)3. gdybym przejeżdżała obok, na pewno zatrzymałabym się z rozdziawioną gębą z zachwytu4. twój dom to kwintesencja DOMU w moim pojęciu5. dopiero teraz rozbudziłaś moją (a raczej pewnie naszą) ciekawość Twoich wnętrz, chociaż ja już wiem, że tam u Ciebie pachnie chlebem6. Ciebie też będę musiała zabić.... Sorry http://www.pic4ever.com/images/306.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.12.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 5. dopiero teraz rozbudziłaś moją (a raczej pewnie naszą) ciekawość Twoich wnętrz, chociaż ja już wiem, że tam u Ciebie pachnie chlebem Dokładnie... Czekam z niecierpliwością na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts