Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prostego (życia Jagny i Petera)

Jagna

Recommended Posts

dzięki za porady :D

Dżizas, dziewczyno, nie traktuj tego jako poradę, chociaż jak to jeszcze raz przeczytałam to faktycznie tak to zabrzmiało. Zapomniałam dodać magicznego "dla mnie", "mnie się podoba". Pisałam tylko o własnych upodobaniach. Ja i porady stylistyczne.... :lol2: Ja się dopiero niedawno dowiedziałam co to jest kurtka parka (przy okazji poszukiwania w necie... dżinsów), co to jest baskinka nadal nie wiem a co się dowiem, to zaraz zapominam, a materiały określam na zasadzie "śliskie takie", albo "jakby takie włochate"....

O Zochna pisze o warstwach - też lubię! I faktycznie warstwy przepięknie ukrywają to co chcemy ukryć. Kiedyś to przypadkiem odkryłam i często korzystam :yes:

Pestka - mam nadzieję, że się przydam, ale uprzedzam, że moimi hybrydami jeszcze nie ryłam w grządkach i sama jestem ciekawa jak to zadziała.

O właśnie to kolejna wersja, którą uwielbiam: dżinsy z szerokim paskiem, bluzka bardziej przy ciele i dłuuuugi rozpinany sweter. Pięknie wydłuża optycznie sylwetkę i nawet jak się ma wałeczki nad dżinsami to w tym swetrzysku one jakoś tak znikają....

A skoro o magii for i netu piszemy, to przyszłoby Wam do głowy myć włosy balsamem dla kobiet w ciąży? Bo ja to ostatnio wyczytałam, zastosowałam i jestem absolutnie zdumiona. Cudo! :yes:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dżinsy i hybrydy...

źwierzaki Wam podrzucam (choć niektórych ludzi przez balkon bym wyrzuciła :sick:

większość kotów cudna ;)

O rany, Gosiek, nie strasz. Już się bałam, że każesz mi oglądać zdjęcia zamarzniętych, zagłodzonych kotów czy cuś w ten deseń... Ufff... Ale to oglądałam wcześniej i zgadzam się z Tobą, że niektóre nie są zabawne, bo ludzie to idioci.

Napisz coś więcej o tym balsamie i włosach...

:lol2:

No ale poważnie. Super. Mam wysuszone i zniszczone przez panią pseudo-fryzjerkę latem włosy. Kruszą się itp. To więc wsiadłam na fora o włosach, blogi i takie inne i tam dziewczyny pisały, że myją włosy tym:

43249_250.jpg

Babydream fur Mama.... W każdym Rossmanie. A że półlitrowa butla kosztuje całe 9zł, pomyślałam a co tam. To coś zawiera jakieś tam olejki, łagodne detergenty, czyli wszystko co idealne dla kłaków. Dla mnie odkrycie Ameryki, słowo. Włosy są mięciutkie, ale nie napuszone, nawilżone, ale nie ciężkie. Tylko w czasie mycia wrażenie jest dziwne, bo włosy robią się takie tępe, to coś się mało oczywiście pieni i ma lejącą konsystencję. Ale wszystkie te niewygody wynagradza potem wygląd czupryny. Ja na koniec daję odrobinę odżywki. No szok, mówię Wam, nie wyobrażam sobie powrotu do zwykłego szamponu.

I niech mi ktoś teraz powie, że moje budowlane nieróbstwo jest bezproduktywne....:p

Kiciusie cudne:yes: jak zawsze. Gorzej z ludźmi, też jak zawsze :sick:

Polecam piękne fotki http://www.flickr.com/photos/matsomuffi/collections/ Szwed fotografuje swoje koty i te tymczasowe, rewelacyjnie. Całe historie Zazzy, Tigera, Muffiego i innych. Kiedyś zrobiłam sobie z tych fotek screensavera, ale po jakimś padzie komputera straciłam.

Ten balsam może i dla mnie się nada na moje przefarbowane biedne siwulce. Pognam przy najbliższej okazji do Rossmana.

Aaaaaa....., zapomniałąm :D Bardzo lubię tę uroczą, śliczną i P U L C H N I U T K Ą piosenkarkę http://www.caroemerald.com/

Nie dość, że świetnie śpiewa, to jeszcze od patrzenia duch rośnie

https://www.youtube.com/watch?v=HNLOugYS1lo&list=RDLDJq1zC-rHE

Nosi się ze swoją tuszą uroczo :yes:

Edytowane przez pestka56

Pestka, Caro jest śliczna a ta piosenka, którą wkleiłaś to jedna z moich najulubieńszych :wiggle:No a Adele? Jest zjawiskowo piękna! Postawcie obok niej Anię Rubik i powiedzcie, która jest cudownie seksowną kobietą.... He?

Ośka, tylko uczul go, że to ma być różowe, z babą w ciąży na obrazku (może najpierw mu wyjaśnij o co chodzi, żeby zawału nie dostał), bo są i błękitne butelki, ale to szampony dla dziecków, ponoć też niezłe, ale to nie to. Ja Wam nie mogę przysiąc, że też będziecie zachwycone, bo każda ma inne kłaki. Ale 9 zł nie majątek, co szkodzi spróbować? Ja czasami myję najpierw zwykłym, ulubionym szamponem a Babydream jako drugie, nawilżające mycie. A jak Wam się do włosów nie spodoba, to można zużyć jako płyn do kąpieli albo pod prysznic - pięknie nawilża skórę, nawet balsamu czasem nie trzeba.

U nas jest dobra miękka woda, więc jak wychodzę spod prysznica to balsamuję tylko latem, bo słońce wysusza. Za to z włosami cuda wyczyniam. Ostatnio zrezygnowałam z farbowania i obcięłam króciuteńko, żeby wzmocnić. Zawsze były fajne, same potrafiły sie pokręcić i miękkie. Muszę do tego wrócić.

Adele też, ale Caro mi klimatycznie bardziej pasuje. Szczególnie ta

Uuuuu, zanosi się na to, że nie tylko w dżinsy wskoczę, pazury profesjonalnie zahybryduję, ale i wiatr we włosy wpuszczę. Już się czuję laską :) No i niech ktoś powie, że forum budowlane jest nudne :) Pestko - piosenka cudna, takoż i piosenkarka :) Edytowane przez anSi
Powodem była laska

Pestka, ja zapuszczam. Od dawna. Z takim skutkiem, że jak nie upnę włosów to mnie ludzie pytają "O, włosy obcięłaś?" :mad: Bo tak się kruszą, że nie tylko nie rosną, ale się wręcz cofają! Ja nie mogę mieć krótkich, bo mam szczurzą mordę i z krótkimi wyglądałabym jak facet w makijażu. Więc zapuszczam, mimo, że cienkie (ale gęste, jak mnie pociesza fryzjerka!), chociaż wolę określenie de-li-kat-ne. Dlatego tak kombinuję jak je odżywić i nawilżyć.

Caro fajny numer, faaajny. Fantastyczny do jazdy samochodem. Ja ostatnio upodobałam sobie do samochodu płytę Gossip i to też się wpasuje do rozmowy o paniach bardziej obfitych. Ta pani nie ma najmniejszego problemu ze swoim rozmiarem. Aczkolwiek nie przeczę, że bardziej podoba mi się perkusistka... Parafrazując George'a Bergera z Hair: z łóżka bym jej nie wyrzuciła :D

AnSi - my umiemy położyć fugę, wymurować ściankę i pomalować pokój. A zapytaj któregokolwiek robotnika z budowy czy umiałby sobie zrobić hybrydę, albo umalować sobie rzęsy bez wydłubania sobie oka. I na tym właśnie polega nasza wyższość :yes: Między innymi oczywiście.

Ośka, ale Ty jesteś fajna. Jeżeli ktoś jeszcze nie wie to Łosica uratowała psią sarenkę....

Ja nie mogę mieć krótkich, bo mam szczurzą mordę i z krótkimi wyglądałabym jak facet w makijażu. Więc zapuszczam, mimo, że cienkie (ale gęste, jak mnie pociesza fryzjerka!), chociaż wolę określenie de-li-kat-ne.

.

Patrzę na tego avatara i widzę krótkie włosy, ale za skarby szczurzej mordy zobaczyć nie mogę.

Ale fajnie, że jesteś z powrotem :)

AnSi - my umiemy położyć fugę, wymurować ściankę i pomalować pokój. A zapytaj któregokolwiek robotnika z budowy czy umiałby sobie zrobić hybrydę, albo umalować sobie rzęsy bez wydłubania sobie oka. I na tym właśnie polega nasza wyższość :yes: Między innymi oczywiście.

.

Powtarzam się dziś... idę po ścierę...:rotfl:

Lecę słuchać, pestko. Jagno - mam ten sam gatunek włoów - d-e-l-i-k-a-t-n-y-c-h, ale gęstych, tego się trzymajmy :) Zochno -jeśli po tej odżywce ma się takie włosy, jak Twoje - biorę w ciemno. Moose - nie wiem, o co chodzi, ale mi zaimponowałaś tą sarenką uratowaną.