Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prostego (życia Jagny i Petera)

Jagna

Recommended Posts

bardzo smutno z powodu Frędzla :(

Ważne , że miał piękne psie życie.

Z krowami to bardzo słuszna obserwacja :)

Ja też chyba pełnotłusta jestem :rolleyes:

U nas też caaałłyy dzień pada.

W desperacji i proteście pogodowym wyrwałam tonę chwaściorów ze ścieżki.

Dobrze idzie na mokro :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję Wam bardzo. Frędzel na pewno się cieszy, że tyle osób o nim chociaż przez chwilę pomyślało/powiedziało/napisało, kiedy teraz śmiga po łąkach za Tęczowym Mostem a tam wszystkie aniołki zatykają uszy, bo Frędzel większość swojego życia przeszczekał.

Zochna, ja właśnie tak sobie myślę, że miał u nas dobrze. Uratowałam mu życie a potem zapewnialiśmy dom, michę i miłość przez ponad osiem lat, więc to co teraz czujemy to żal i tęsknota za tą ujadającą psią ofermą. I to chyba dobrze, bo to znaczy, że mamy serce.

No ale teraz to mi bobu zadałaś. Ja nie mam pojęcia jaką jestem krową. Zimą to raczej pretenduję do Milki - głównie fioletowa z zimna.

Ośka, cudowny miałaś dzień :yes: Takie dni są moje ulubione.

A my postanowiliśmy się zająć, żeby za dużo nie myśleć, żeby jakoś tak uczynić ten dzień wyjątkowym. I wywaliliśmy okno i ścianę w środku domu! Teraz mamy już prawie cały metraż, a prawie bo łóżko jeszcze dzisiaj zostało w korytarzu. Ale już i tak wrażenie jest niesamowite, za każdym razem jak patrzymy tam gdzie była ściana a teraz jest pusto i dalej dom, to rozdziawiamy gęby i robimy :łaaaał". A jak się nie myśli i sobie człowiek idzie i tak nagle spojrzy to zawału ten człowiek dostaje. Suuuper. Psy nam latają po łóżku w te i na zad, trochę zdezorientowane. Jutro składamy wyro a to oznacza, że śpimy na górze. Dzisiaj to przetestuje Starszy Syn. Jak go nic w tych czeluściach domu nie zeżre, to znaczy, że teren bezpieczny.

Pestka, a ile się stosuje takiego proszku na konewkę?

Te specyfiki są w płynie :) Prościej będzie jak sama przeczytasz: http://www.probiotics.pl/stosowanie-probio-emow/ogrodnictwo.html

Dla różnych roślin i celów jest różnie. Pod tym linkiem są opisy ile do czego :)

Np.:

Uszkodzenia po porażeniu chorobami, przymrozkami widoczne wczesną wiosną, np. na iglakach jako brunatniejące końcówki regenerujemy opryskując roztworem 0,5–1 litra
EmFarma Plus™
/ 9,5–19 litrów wody(5–10% roztwór
EmFarma Plus™
).

Zabieg ten wykonujemy 3–4 razy w roku. Dotyczy on wszystkich krzewów ozdobnych na działce.

Jagna - zarwałam 2 noce czytając Twoje dzienniki - Podrzutka i Prostego. Nie mogłam się oderwać od czytania. Zaśmiewałam się, smuciłam razem z Tobą. Masz wielkie serce - dobro zawsze wraca. Cieszę się, że odnaleźliście się z Bębniarzem, bo to cudowne kochać i być kochanym.

Trzymam kciuki za dalszy ciąg wykańczania Prostego. A dziennik zapisuję w ulubionych. Pozdrawiam serdecznie!

:( Co do EmFarmy... widziałam jak to działa. Dlatego podrzuciłam Ci link.

W środę w Łodzi o 17.00, będą mieli przedstawienie, znaczy się wykład na temat zastosowanie etc.

Jak złapię czas, to się pofatyguje.

Oni jeżdżą z wykładami - przedstawieniami po całej Polsce, więc może bliżej Was też się załapiecie.

PS. Fredzel to pewnikiem zamieszkał w krainie wiecznych łowów !

Edytowane przez krzysztof5426

Alicja, dzięki za odwiedziny i kciuki. Zwrotnie trzymam swoje za Ciebie! :wiggle:

Ella - dziękuję bardzo. Chyba nie pyli, bo nie drapiemy się jakoś szczególnie. Ale nawet gdyby, to uwolnienie się z zamknięcia w mrocznej starej części domu, byłoby tego warte :yes:

Krzysztof - napisz czego ciekawego się dowiedziałeś!

Amelia - no krótko. Ale ja to sobie tłumaczę w ten sposób, że dzięki temu jesteśmy im w stanie zapewnić opiekę na całe ich życie. Weź sobie taką papugę, alb żółwia co to dłużej od człowieka żyje i masz zgryza kto się kreaturą zajmie jak Ciebie zabraknie. Taki małż żyje 400 lat. Weźmiesz, pokochasz, imię nadasz a potem na co najmniej 4 pokolenia w przód musisz mu zapewnić dom. Przerąbane ;)

O kurczę, nie wiedziałam, że mój Małż (onek) taki długowieczny jest;)
- a nadałaś mu imię? Dopóki tego nie zrobisz to się tak nie przyzwyczaisz może. Bo jak nie, to masz przechlapane...

Takie niedyskretne pytanie, czemu masz zaburzoną symetrię w płytkach na ścianie? takie nowatorskie spojrzenie? ;) czy żeby nas ciekawość zżerała? :)

było równo, tylko ściana nam się przesunęła. Od wiatru pewnie, u nas trochę wieje :p

Coby kłopotów z płytkami nie było - kładzie się je dopiero po zamontowaniu mebli :rolleyes:

takie teraz trendy w budownictwie

I mój dom mógłby nieco urosnąć ;)

no to się w trynd wstrzelimy, bo trzeba będzie trochę podoklejać. I może i dobrze? Bez tego nie wpadlibyśmy na pomysł z listwą. A po co ma rosnąć? Też byś sobie coś dokleiła?

Ale wydarzyło się coś jeszcze. Tytułem wstępu: są ludzie, wobec których czuję, że będę im dozgonnie wdzięczna. Czasem to tylko np. jedno wypowiedziane zdanie, które zmieniło moje myślenie a czasem coś wielkiego, ale lista z biegiem lat rośnie. Na tej mojej liście swoje miejsce ma żona naszego Gwoździka, znana tu jako Pinezka. A teraz jeszcze dołożyła sobie dodatkowy wpisik. Otóż powiedziała mi o Magicznym Miejscu. Miejscu, w którym można kupić przepiękne rzeczy. Używane, stare, z duszą. Od maleńkich figurek do wielkich mebli.

ja też chętnie bym była Wam dziewczyny dozgonnie wdzięczna:rolleyes: też uwielbiam takie Magiczne Miejsca, zdradźcie swoją tajemnicę:hug:

Jagna a nie można było tych szafek po prostu powiesić ciutek niżej a tych pionowych szafek przerobić? z lewej zmniejszyć, z prawej dodać ? w końcu to BRWowiec źle wymierzył!

a tak wogle to cudna kuchnia, bardzo mi moją przypomina;)

tzn. moją sprzed kilku dni, bo właśnie pękła jakaś miedziana redukcja, jak na złość w poniedziałek gdy byłam w pracy:mad: a nie mogła w weekenda?

woda zalała pół kuchni i stała kilka godzin w narożnej szafce aż ją rozpęczyła:o szczelna skubana, chyba ponawiercam otworki na granicy ścianka-podłoga szafkowa żeby w przyszłości tfu, tfu przez lewe ramię leciało na podłogę...

Miałabym więcej powietrza nad głową w bibliotece :rolleyes:

po co Ci miejsce nad głową w bibliotece? Z książką najlepiej się LEŻY :yes:

Aaaaa... zazdraszczam szuflady na sztućce :rolleyes:

Mimo poślizgu na ścianie kuchnia piękna :yes:

Czekam niecierpliwie na efekt końcowy :bye:

Fajowa jest, wieeem :p Na efekt końcowy-końcowy to i ja bardzo czekam, ale to chwilę potrwa, bo dla mnie sprawa zamknie się jak dojdzie stół i krzesła a jak na razie jak mi się coś podoba to drogie jak pieron a jak względne cenowo to zupełnie nie w tym stylu :rolleyes:

Piękna kuchnia się zapowiada, a jaka przestrzeń :o

O, witam! Dziękuję :) Ona, ta kuchnia, to jakaś ogromna nie jest, ma 13m2, chyba zdjęcia trochę przekłamują. Na przykład ten stół, o którym wyżej piszę to już musi być niewielki, taki na trzy osoby, bo przy większym już się zrobi ciasnawo z przejściem :(

ja też chętnie bym była Wam dziewczyny dozgonnie wdzięczna:rolleyes: też uwielbiam takie Magiczne Miejsca, zdradźcie swoją tajemnicę:hug:

Jagna a nie można było tych szafek po prostu powiesić ciutek niżej a tych pionowych szafek przerobić? z lewej zmniejszyć, z prawej dodać ? w końcu to BRWowiec źle wymierzył!

a tak wogle to cudna kuchnia, bardzo mi moją przypomina;)

tzn. moją sprzed kilku dni, bo właśnie pękła jakaś miedziana redukcja, jak na złość w poniedziałek gdy byłam w pracy:mad: a nie mogła w weekenda?

woda zalała pół kuchni i stała kilka godzin w narożnej szafce aż ją rozpęczyła:o szczelna skubana, chyba ponawiercam otworki na granicy ścianka-podłoga szafkowa żeby w przyszłości tfu, tfu przez lewe ramię leciało na podłogę...

Do Magicznego Miejsca to ja sama nie trafię i nazwy miejscowości nie pamiętam. To jest jakieś 10km od Nasielska, jakbyś była zainteresowana to dopytam Petera jak jechał (jako pasażer, to mogę Ci tylko powiedzieć, że gdzieś był kościół, bociany i baba na rowerze, ale to Ci wiele nie pomoże) i na priv dam namiar nieco bardziej konkretny.

Jeżeli chodzi o poprawki, to po pierwsze pan BRW był pierwszy z pomiarami, czyli d..py dali Peter i glazurnik, bo nie spojrzeli w projekt, tylko na ścianę, że centralnie. A nie przewidzieli narożnych szafek, które tę "centralność" przesunęły. Peter bez bicia sam się przyznał, że to chyba jego wina, bo to on wydziabał miejsce na przewód do okapu a glazurnik się tym sugerował. Ale nawet gdyby to była wina projektanta to pan Mariusz i tak ma przyjść dokończyć przy parapecie i framudze, więc doklejenie płytek (a te są i czekają) zajmie mu z godzinę a na nowe szafki musiałabym czekać tygodnie. Nie pasi mi :no: Ciut niżej też nie, bo na górze będzie drewniana listwa ozdobna, której cały urok polega na tym, że dochodzi do sufitu i tak też był robiony projekt. Awarii współczuję. Da się szafeczkę odratować?

Edytowane przez Jagna

Fajowa jest, wieeem :p Na efekt końcowy-końcowy to i ja bardzo czekam, ale to chwilę potrwa, bo dla mnie sprawa zamknie się jak dojdzie stół i krzesła a jak na razie jak mi się coś podoba to drogie jak pieron a jak względne cenowo to zupełnie nie w tym stylu :rolleyes:

Bierzesz pod uwagę używki czy jeno nówki?

Pytam, bo ja mam używki w całej pokojo-kuchni ale nie każdy lubi...