Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prostego (życia Jagny i Petera)

Jagna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ależ piękną ścieżkę ułożyłaś :lol:

Pestka fajna na kostka z odzysku ale z położeniem to cena masakryczna z metra wychodzi. Mój podjazd nie tak piękny ale cena była zdecydowanie satysfakcjonująca. Jeśli chce się tanio to należy kupować nie płukany towar - taniej wychodzi :yes:

Nie chodzę na szpilkach ale dziecię i owszem... po kamykach na paluszkach :rolleyes:

Dzięki Gosiek :)

Po babsku, ale jak widać skutecznie. Chciałabym wiosną położyć resztę tego co zamierzyłam – ścieżkę od drugiego narożnika frontu przy garażu, aż do kompostowników. Tylko już nie z własnych kamieni. Obfotografuję kolejne etapy. Jakby co mogę pokazać jak się to robi.

Liczą sobie fachowcy za układanie, OJ. Chociaż ja po moich doświadczeniach uważam, że układanie kostki to bułka z masełkiem w porównaniu z moim brukiem. Kostka jest równej wielkości. Kamienie trzeba dopasowywać i w wysokości i szerokościami. Takie puzzle z użyciem gumowego młotka.

Dużo bardziej jest problematyczne położenie kafelków. Wymaga dużej precyzji.

Ja prywatnie chodzę w klapkach i innych płaskich wygodnych, ale do pracy na szczudła się wbijam i na tych obcasach muszę dobrnąć do samochodu, po kocich łbach jakoś się nie widzę, połamałabym sobie nogi. Ale kostka, której szukam teraz to nie na podjazd (sucho jest, błota nie ma, jakoś daję radę), ale pod blaszak i drewno. Nie mogą być kamienie, bo musi być płasko i równo. Peter mnie uświadomił i faktycznie: kostka z rozbiórki jaką znalazłam na alle w cenie 220zł za tonę to nijak się nie opłaca, bo w najlepszym przypadku można z tony ułożyć 8m2, czyli wychodzi 27zł za metr kw. Ja mam ofertę za betonową w cenie 25zł. Jak na razie to zwycięzca jest. Układać będziemy sami. Znaczy Peter będzie układał. Ja mogę też, ale skoro tak chce, to co mu będę w drogę włazić, nie? Taka miła jestem... :cool:

O kostce to mi się nawet mówić nie chce .... wyje mi już od jakiegos roku, trzaby ścieżkę robić ..... Ehhhhh, zycie to nie je bajka ....

Pesteczko, gratuluje ścieżki, moja taka śliczna nie jest, przyznaję z ogromnym trudem ...:D

Brawo Krzych :)

Z cementu portlandzkiego można zrobić masę rzeczy od doniczek i pojemników ogrodowych po obudowę lampy ogrodowej i misę-poidło dla ptaków

Co do brukowania :D to mogę pokazać, podpowiadać. To dość ciężka fizyczna praca, więc sam rozumiesz, że raczej ograniczę się do działań w moim ogródku

...

[ATTACH=CONFIG]279618[/ATTACH]

...Obcasy oczywiście fruwają w powiertrzu jak już się wbiję od wielkiego dzwonu w jakieś ekstra pantofelki. Jednak na ogół takowe jadą w torbie, a ja pomykam w balerinkach różnistych. Mam swoje lata i cenię luz i wygodę na stopach....

Na taim dziele sztuki to i obcasw nie szkoda połamać. Pięknie Pestko :)

• 1 month później...
Liwko, mogę powiedzieć, że w ciągu sześciu lat zero niespodzianek. Ale tamtą pompę (Neuratherm) sprzedałam razem z domem. Teraz, od dwóch lat mam tę samą pompę co Ty i, odpukać, hula bez zarzutu. A u Ciebie?

U mnie przez pięć lat miałem jedną drobną awarię. Padł mi czujnik zaniku fazy. 50zł i pięć minut roboty samemu :)

A ogólnie bardzo dobrze i oby tak dalej ;)

U mnie przez pięć lat miałem jedną drobną awarię. Padł mi czujnik zaniku fazy. 50zł i pięć minut roboty samemu :)

A ogólnie bardzo dobrze i oby tak dalej ;)

Nie będę udawać, że wiem co to jest czujnik zanikania fazy, ale brzmi znacznie poważniej niż koszty naprawy, więc cieszy mnie to bardzo. Dzięki :D

Nie będę udawać, że wiem co to jest czujnik zanikania fazy, ale brzmi znacznie poważniej niż koszty naprawy, więc cieszy mnie to bardzo. Dzięki :D

Nie martw się, ja też nie wiedziałem :)

Zadzwoniłem do producenta i mi powiedział co i jak wymienić. Nawet nie chce mi się myśleć ile trzeba by było zapłacić za serwis do jakiejś "markowej" pompy ;)

Ooo, starzy pompiarze na linii - toi ja się włączę i pochwalę - tfu, tfu, coby nie zapeszyć- nasz Neuratherm ósmy rok śmiga jak złoto - zero awarii. A poza tym to dobry wieczór jesiennie. Właśnie od dzisiaj jestm na l-4, zapalenie oskrzeli sobie wyhodowałam i cudowny bezgłos przy okazji, więc leżę sobie i podczytuję to i owo. A za oknem zimna, mokra jesień. Brrrr....

Do powyższego wątku zawędrowałam za Pestką, ktora wspomniała, że ocieplacie skosy, a przede mną balety z wełną niebawem. Jednak wpadłam jak śliwka w kompot, utonęłam w lekturze dziennika i komentarzy do Prostego, a zaraz potem do Podrzutka- na bakier z chronologią trochę, jednak rozrywkę okołoweekendową dzięki Tobie, Jagno oraz Twoim gościom wątkowym mialam pierwszej klasy. Pozdrawiam gorąco i zapowiadam, że będę podczytywać, jeśli pozwolicie :)

fafulja i jej futra na 16 łapach :)