braza 22.12.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.12.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.12.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzy Gwoździkhttp://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/dodatki/baBw-na-perk.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 25.12.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.12.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.12.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.01.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Jagno - gdzie jesteś?? Im bardziej pacze, tym bardziej nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 03.02.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Siup ! Jagno ! fugujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.02.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Zacementowało Jagnę na dobre. Ani drgnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.03.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Jagno - wrócisz ??? Smutno i pusto bez Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 28.03.2015 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 AnSi, Zochna, dzięki, że jeszcze zaglądacie i jeszcze troszkę we mnie wierzycie, że żyję. Baaardzo rzadko zaglądam na jakiekolwiek fora, przesilenie wiosenne zaatakowało czy co, ale po powrocie z pracy na nic nie mam siły, jak coś tam ogarnę na bieżąco w domu, obejrzę czasem jakiś film, coś poczytam, ale to tylko po to, żeby zabić czas do mojego ulubionego hobby - spania Nawet ogród mnie nie interesuje Zaczęłam łykać żeń szeń, mam nadzieję, że się ocknę. Jeżeli chodzi o budowę to robimy coś tylko w weekendy a i te często wypadają, bo sobota to i zakupy i czasem jakiś wypad i zostaje niedziela, która długa nie jest, bo Starszy Syn, który jest niezbędny do pomocy, zmyka wczesnym wieczorem z powrotem do Warszawy i tak w kółko. Plany mamy ambitne z początkiem każdego tygodnia: w najbliższy weekend wstajemy wcześnie i robimy i robimy.... A potem w sobotę jest jak zwykle. Trzeba odespać, kawkę wypić, na zakup się udać, bo lodówka pusta i .... tak co tydzień. W tej kwestii jesteśmy baaardzo konsekwentni Ale wstawię jakieś fotki. Mało na czasie, ale coś tam skrobnę, bo wstyd. Dla potomnych niech zostanie, że czasem COŚ zrobiliśmy. Buziaczki przesyłam ogromne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.03.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Oj, Jagna, jak dobrze słychać, że wszystko w porządku, żyjesz i z poważnych rzeczy się tylko przesilasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.03.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Jagna, ja też tu zaglądam i czeeeeeee.....ekam żebyś się pojawiła. Machaj choć od czasu do czasu łapką Rozumiem Cię doskonale z tym robieniem i nie robieniem, bo u nas to podobnie wygląda. Na szczęście sen zimowy nam minął i teraz są same problemy. Co, jak i kiedy, czyimi ręcamy.... Bo, u nas dom wreszcie i remontujemy, i kończymy, co było odłożone na święty nigdy z braku funduszy. W ogrodzie na razie tylko przegląd zrobiłam i kupiłam na targu troszkę dodatkowych stokrotek i irysów miniaturowych do wsadzenie w trawnik. I martwię się okropnie, bo nie mogę znaleźć nikogo do ciężkiej pracy z łopatą. Firmy brać nie chcę, bo zbankrutuję. To się poskarżyłam Żeby Cię trochę szturchnąć i poruszyć wiosennie – w OBI są piękne licencjonowane róże w różnych odmianach. Mają nawet moją wymarzoną nieprawdopodobnie niebieską Rapsody in Blue. Jadę jutro kupować Wklejam Ci ją razem ze wspaniałym intensywnym zapachem, który rozsiewa. Tylko nie zaśnij, bo olejki eteryczne róż działają narkotycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.03.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 sorry za prywatę pestka wyczyść skrzynkę proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.03.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Jagno - dobrze, że z gawry wylazłaś. Pędzę oglądać fotki, jeśli już są. Aaa..... i jaka szkoda, że dopiero teraz tu zajrzałam. Już bym była z OBI wracała, gdybym wcześniej doczytała pestkowy wpis o tej pięknej niebieskiej róży. A tak - pojadę jutro - może jeszcze będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.05.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Róże kupiłam, dawno wsadziłam, a Ciebie Jagno nadal brak Skrobnij conieco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.05.2015 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Jak to miło, że ktoś jeszcze o mnie pamięta Co do róż, to ja właśnie codziennie w ogrodzie siedzę i na fotki i pisanie dziennika czasu brak. Chłopaki w weekendy robią karton -gipsy na górze i nawet sprawnie im to idzie. Ja nie mam tam co robić i pielę, tnę, wyrywam itd. Rapsody in Blue już kilka sezonów temu sobie oglądałam, to cudna róża. ale ja na razie zastopowałam z zakupami kolczastych piękności bo już te co mam mi dostarczają roboty. Po zimie zupełnie wypadła mi, o dziwo, Pirouette, widocznie sadzonka była lewa, bo zima to na pewno jej nie zabiła. Przesadziłam kilka krzaczków a moim ostatnim (jesiennym) nabytkiem była Granny (inaczej The Faun) druga sztuka, bo pierwsza mnie absolutnie oczarowała i mogę ich mieć tysiąc, taka jest obłędna. Zdrowiuteńka, pięknie się rozrasta i kwitnie caluteńkie lato do mrozów. A w sobotę wybieram się po mojego pierwszego Rododendrona. Nie miała baba kłopotu.... A jak Wasze ogrody? Co kochacie najbardziej? Bo ja po tych kilku latach wiem na pewno, że kocham 1. Róże 2. Liliowce 3. Lilie (jakoś im u mnie wyjątkowo dobrze, tak się rozmnażają, że już w zeszłym roku kwiaty były policzkami przytulone do siebie wzajemnie) 4. Ostróżki Natomiast zupełnie nie mam ręki do lawendy Po zimie zostają na ogół suche patyczki, mimo, że popiołu im podsypałam, piasku do gleby dodałam, porozmawiałam od serca i... nic. Obrażają się. I tak już kolejny rok prób. A szkoda, bo lawenda mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Jagna, jak dobrze, że wpadłaś Z lawendą też mam problemy. Początkowo w ogóle nie chciały rosnąć. Zostawiłam 4 krzaczki i posadziłam w takich miejscach, żebym nie płakała jeśli się znowu zbuntują. Tzn. żeby ich wtedy nie było za bardzo widać, żeby była szansa, że zarośnie je trzmielina Fortunea. I... rosną przy samym wejściu do domu – 3 sztuki pod rododendronem i jedna pod różą pnącą Sympathie. Rosną i to nieźle, ale naciskane przez sąsiadki wykładają się do przodu, więc znowu żle Jak nie chciały rosnąć te lawendy, zaprzyjaźniłam się z szałwią omszoną. Ta jest nie do zdarcia. Do tego roku miałam tylko dwie róże. Obie pnące. Oprócz Sympatii zmiennokolorowego Alchymista. Ponieważ pięknie rosną, postanowiłam założyć rabatę różaną i poszalałam. Dokupiłam 2 pnące: Golden Gate, żeby posadzić przy furtce; Ghislaine de Feligonde, będzie rosła przy śliwie Pisardi. Obie powtarzają kwitnienie. Rabatę zakładam z Rhapsody in Blue, lawendowej Novalis i Solero w odcieniach żółtego. Mam nadzieję, że ładnie będzie. Na razie J. wkurzony, bo zdziera darń na pokaźnym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2015 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Jagna hejka dawno Cię nie widziałam róż nie mam, jeszcze do nich nie dorosłam Lawendy w ubiegłym roku piękne miałam.... krzaki, kwiató jakoś sporo ale nie za bogato i też w towarzystwie trzmieliny W tym roku jakoś słabo odbijają, jeśli Cię to pocieszy Pestka, co zrobisz jak już J darń zedrze do końca? Będziesz korę sypać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.05.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Jagno - miło Cię czytać. Ogrodniczka ze mnie marna- więc u mnie i lawenda i róże tak sobie rosną. Aż chciałoby się w ziemi pogrzebać, ale teraz wiadomo - matury i czasu jak na lekarstwo. Taki piękny miesiąc, a ja dnie całe w robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts