eklichu 04.08.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 witam prosze o opnie co sadzicie o tych oknach nsb-okna NovA 0.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 04.08.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Całkiem poprawnie wykonane, porządny profil, dobre parametry i rozsądna cena . handluję z NSB już od ładnych kilku lat i nie narzekam , a wymagająca jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 04.08.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 W tamtym roku był u nas przedstawiciel z nsb, po oglądnięciu próbek narożników nie wzbudziły we mnie ich produkty zaufania, więc podziękowałem, w sumie nigdy jakoś deceuninck nie interesował mnie jakoś szczególnie. Są lepsze systemy w tej półce cenowej. Takie jest moje skromne zdanie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eklichu 05.08.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 np jakie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 05.08.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) Deceuninck to ceniony w świecie producent tworzyw sztucznych .Firma z 70 letnią tradycją. Nie skupia się wyłącznie na oknach bo w swojej ofercie posiada również elewacje , parapety, rolety i systemy ogrodzeniowe . Nie angażuje się w kampanie reklamowe systemów okiennych i to uważam za ich błąd . Przez to jest w w naszym kraju mało rozpoznawalny .Przez brak reklamy Deceuninck ma mniejszą sieć partnerów handlowych ,bo o ile łatwiej sprzedać produkt, który bije po oczach z karoserii tramwaju . Jak się jeszcze doda tekst w stylu" Panie , Oknoplast robi na Vece, a ja mam to samo tylko sporo taniej" to w 50% przypadków sukces gwarantowany . Moją przygodę z Deceuninckiem rozpoczęłam kilkanaście lat wstecz . Pozostaję marce wierna do dziś .Moim ulubieńcem z gamy profili okiennych tego systemodawcy jest Zendow . Idealny kształt, idealna biel ( jestem zwolenniczką okien białych). Z NSB współpracuję od 7 lat i nie mam powodów do narzekań . Co do NoVa 0.7 to potwierdzam to co napisałam w poprzednim poście,że jest to dobry wyrób w atrakcyjnej cenie i w niczym nie ustępuje tym niby lepszym systemom , a nawet ma nad nimi przewagę . Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez Samar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 05.08.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ale obruszenie pewno też jesteś ulubieńcem thyssena:D a tak poważnie to nie miałem akurat na myśli profilu na V ale Brugmanna. Dla mnie dużo lepszy produkt z tej w półce, i z tą bielą nie przesadzaj. Jeśli chodzi o biel, to dla większości nr. 1 salamander a nie akurat Twój deceuninck. Ale tak, każdy chwali co sprzedaje (chociaż na obceną chwilę brugmanna nie sprzedaje, co by wyjasnić od razu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 06.08.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 W czym Brugmann jest taki dużo lepszy od deceunincka . Przytocz kilka przykładów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 07.08.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 W czym Brugmann jest taki dużo lepszy od deceunincka . Przytocz kilka przykładów . Mimo że Brugmana nie sprzedaję to powiem przewrotnie; przewyższa większość profili pewną cechą która w perspektywie lat okazuje się najważniejsza. Warunek- musi być z dobrej stajni a nie od producenta oszczędzającego na czym się da. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 07.08.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Brałem od pewnej firmy z miejscowości M..... i tam akurat producent sztywno trzymał się wytycznych, i tak np, przy balkonach powyzej bodajże 2,2m stosowana stal 2mm z automatu, chyba,że odbiorca na własną rękę z tego rezygnował, a idę o flaszkę, że Twój nsb jedzie jak leci, jakość wykonania, dla mnie dużo lepsza statyka okien,przez zastosowanie dużej komory na wzmocnienie, co patrząc na deceunincka mam obawy o sztywność większych okien i balkonów zwłaszcza w ciemnych kolorach. Ale, przekonywać cię nie będę, bo i po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 07.08.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Mnie? Jeśli tak to nie musisz Symbol VS105 znam i sądzę że pierwotnym zastosowaniem tego było polowanie na słonie, dałoby radę A w M... stajnia bardzo dobra. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eklichu 07.08.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Brałem od pewnej firmy z miejscowości M..... i tam akurat producent sztywno trzymał się wytycznych, i tak np, przy balkonach powyzej bodajże 2,2m stosowana stal 2mm z automatu, chyba,że odbiorca na własną rękę z tego rezygnował, a idę o flaszkę, że Twój nsb jedzie jak leci, jakość wykonania, dla mnie dużo lepsza statyka okien,przez zastosowanie dużej komory na wzmocnienie, co patrząc na deceunincka mam obawy o sztywność większych okien i balkonów zwłaszcza w ciemnych kolorach. Ale, przekonywać cię nie będę, bo i po co. 2. NIEZWYKLE SZTYWNE WZMOCNIENIA 03_2Wzmocnienia nawet tej samej grubości mogą mieć różną sztywność. Im wyższy moduł inercji Lx wzmocnienia tym większa jego sztywność. W oknach NovA 0.7 wzmocnienia posiadają Lx = 2,72cm4. Parametr ten jest wyższy od wiodącej na rynku konkurencji o niejednokrotnie 65%. Niezwykłą sztywność okna zapewnia również połączenie słupka “stal w stal” dając aż o 130% mocniejsze połączenie wobec konkurencyjnych rozwiązań. (moduł inercji wzmocnienia w słupku Lx = 4,85 cm4) to jak sie ustosunkowac to tego co podaje producent na stronie o tych wzmocnieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 08.08.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Brałem od pewnej firmy z miejscowości M..... i tam akurat producent sztywno trzymał się wytycznych, i tak np, przy balkonach powyzej bodajże 2,2m stosowana stal 2mm z automatu, chyba,że odbiorca na własną rękę z tego rezygnował, a idę o flaszkę, że Twój nsb jedzie jak leci, jakość wykonania, dla mnie dużo lepsza statyka okien,przez zastosowanie dużej komory na wzmocnienie, co patrząc na deceunincka mam obawy o sztywność większych okien i balkonów zwłaszcza w ciemnych kolorach. Ale, przekonywać cię nie będę, bo i po co. Ja swoich przekonań łatwo nie zmieniam . Musiałbyś mieć bardzo mocne argumenty . Dotychczas takich nie wysunąłeś . O sztywność deceunincka nie mam obaw . Tarasówki w ciemnych kolorach ( drzewko różane, orzech ) i wymiarach 1800 x 2300 / 2400 nie należą do rzadkości i póki co to najmniejszych problemów z ich statyką nie mam . Pisząc" póki co" nie mam na myśli pozycji sprzedanych rok temu ,a te które są już u klientów co najmniej 5 lat . Nie handlowałabym deceuninckiem przez 13 lat i nie miałabym w ofercie od 7 lat NSB jeżeli do profila albo dostawcy nie miałabym zaufania . To byłoby wbrew zdrowemu rozsądkowi . Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez Samar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 08.08.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Ale ja wcale nie chcę cię przekonywać do mojego zdania. Każdy sprzedaje to co chce sprzedawać i tak niekórzy sprzedają dobroplast a niektórzy oknoplast.Jeśli miałbym JA wybierać to wybrałbym brugmanna zamiast deceunincka(wybierając z tych podanych systemów), ale jest to MOJE zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayden 20.05.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 witam, w temacie okien NSB na profilach deceuninck-a z okuciami winkausa. Czy ktoś wie czy firma NSB nadal oferuje okna z wymienionych materiałów.Odwiedziłem ostatnio ich stronkę w opisach profili widzę ceownik w ościeżnicy więc profil otwarty. Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 20.05.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 w branży słyszy sie "ciekawe" informacje o tej firmie. Może warto poszukać innego dostawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayden 20.05.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 "Ciekawe" rozumiem niepochlebne. Ja buduję na wiosce pod Krakowem. Może dam do wyceny w dwóch skrajnie różnych firmach np. Oknoplast i Drutex zobaczę różnicę na całym domu. Niestety muszę szukać kompromisu między ceną a jakością co nie jest łatwe...NSB trochę daleko wiec za transport by sporo policzyli pewnie, poza tym te profile otwarte i niezbyt dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 20.05.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam "Ciekawe" rozumiem niepochlebne. Ja buduję na wiosce pod Krakowem. Może dam do wyceny w dwóch skrajnie różnych firmach np. Oknoplast i Drutex zobaczę różnicę na całym domu. Niestety muszę szukać kompromisu między ceną a jakością co nie jest łatwe... NSB trochę daleko wiec za transport by sporo policzyli pewnie, poza tym te profile otwarte i niezbyt dobre opinie. jeżeli ktoś naopowiadał bajek, że wzmocnienie zamknięte jest lepsze to więcej z nim nie rozmawiaj, to czy wzmocnienie będzie miało profil zamknięty czy otwarty nie ma wpływu na jego właściwości, statykę. co do kompromisu to całkiem słusznie, szukaj takiej oferty, która będzie uszyta na Twoją miarę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 20.05.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 tak jak poprzednik, niekoniecznie firmy z mega reklamą są dobre dla wszystkich;) spokojnie można znaleść produktu takie albo i lepsze w lepszych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 20.05.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 jeżeli ktoś naopowiadał bajek, że wzmocnienie zamknięte jest lepsze to więcej z nim nie rozmawiaj I to jest słuszne rozwiązanie , to czy wzmocnienie będzie miało profil zamknięty czy otwarty nie ma wpływu na jego właściwości, statykę. A z tym to już się trudno do końca zgodzić. Różnica choćby taka, że zamknięte w obu osiach będzie miało podobny o ile nie taki sam moment bezwładności. Tego nie można powiedzieć o wzmocnieniu "otwartym". Pytanie co dla forumowicza wynika z takiej wiedzy, i jak ją potrafi wykorzystać. O sprzedawców się nie martwię, bo im i tak wszystko jedno co mówią, byle dużo i "płynnie" chociaż czasem od rzeczy . Swoją drogą uszyma wyobraźni już słyszę te legendy powstające po lipcu. Oj będzie i śmieszno i straszno. Pozdrawiam Michale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usermanual 29.07.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Powiem tak, kupiłem te okna Nova0.7. Uważam, że jak na pakiet trzyszybowy ramy nie są w stanie wytrzymać tego naporu i po prostu ulegają odkształceniom. W wyniku tego praktycznie zaraz po montażu przez firmę z Katowic - Szopienic musiałem interweniować u producenta. Przyjechał, podłożył pod same panele szklane podkładki, aż znowu po jakimś czasie zgłosiłem reklamację. Niestety mimo trwającej gwarancji nie przyjechali, dzwoniłem, rozmawiałem - praktycznie nie mieli kogo posłać w mój rejon i po prostu zwyczajnie olali temat. Na szczęście podpatzyłem, jak robił to poprzednio ich pracownik (który już tam nie pracuje) i teraz sam sobie poprawiłem zdolnośc zamykania drzwi i okien. Niestety - nie polecam tego producenta, bo mam wrażenie, że nowe konstrukcje poddaje próbom dopiero po montażu u klientów, a nie u siebie, czy oni w ogóle mają jakiś dział jakości?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts