Wandeczka 05.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 witamproszę podpowiedzcie, który z nich wybrać, bo do wczoraj była zdecydowana na 25tkę ale w 2 hurtowniach powiedzieli mi, ze lepszym pustakiem jest 24ka, że ma inną technologię i lepsze współczynniki, mimo, że jest tańsza a centymetr szerokości muru jest bez znaczenia, z kolei wyczytałam, że poroton 24 jest bardzo nierówny i masę zaprawy idzie a ściany pozostawiają sporo do życzenie z góry dziękuję, za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 05.08.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 rozumiem ze docelowo bedzie sciana 2W (z dociepleniem) bo inaczej to sensu ten material nie ma.co do samej ceramiki nie chce sie zle wypowiadac bo zaraz mnie tu ukrzyzuja, ale czemu akurta ten material nie inny?juz zdecydowanie bym wolal silikaty a najlepiej bk, ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.08.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Pojedź do hurtowni objeżyj, porównaj - poproś o adresy domów w budowie ( jeżeli właściciele się zgodzą ) popatrz, oceń - wybierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacław 07.08.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Obydwa materiały mają podobne parametry. Wybierz ten, który będzie kosztował mniej (za m2, nie za sztukę!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.08.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Porozmawiaj z wykonawcą jakie ma doswiadczenia ( może być różnica w wymiarach poszczególnych bloczków, łatwości obrabiania, kruchosci bloczków co znajdzie swoje odzwierciedlenie w szybkości i dokładności np. docinania jak i murowania ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 16.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 jak na moje oko to skład ma umówę, pisaną lub nie, z Robenem.Każda ceramika niestety ale tak samo siekruszy, tak samo ciezko sie ja przycina i tak samo się ją muruje (chyba, że zaczniemy mowic o producentach ktorzy nie trzymaja wymiarow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts