pit_mm 05.08.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam. Na wstępie przepraszam jeśli nie ten dział i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu choć wydał mi się on odpowiedni. Mam następujący problem, pokój w pomieszczeniu piwnicznym podłoga to beton-styropian-beton-kafelki chcę tam położyć wykładzinę o grubości 5mm i pod nią jakąś izolację (tak żeby było miękko i ciepło). Zastanawiam się nad 3 rozwiązaniami: 1. Pianka polietylenowa PE o grubości 10mm i na to wykładzina (chociaż nie wiem czy tak może być bo nigdzie nie znalazłem że ta pianka się nadaje pod wykładzinę a jedynie pod panele) 2. SUPERFLOOR PIANOMAT 10mm typowy pod wykładzinę i na to wykładzina 3. PIANKA Z FOLIĄ ALU 3 mm (mata termoizolacyjna) + SUPERFLOOR PIANOMAT 7mm i na to wykładzina wszystko łączone na taśmę dwustronną Proszę pomóżcie bo nie wiem co mam o tym myśleć, bo na początku był plan nr 1 ale nagadali mi w Liroyu że taka pianka to się nie nadaje i teraz sam nie mam pojęcia czy to będzie OK czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 05.08.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Pianka biała po dłuższym ściśnięciu nie powraca do kształtu. Pianomat miałem ściśnięty przez prawie rok. Wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit_mm 05.08.2011 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 a jak to się ma co chodzi o termoizolację ??to może wybrać rozwiązanie nr 3 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts