dyczko0 12.08.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Stary dom zostaje, bo jeszcze mama z bratem będą tam mieszkac, a na przyszłość planujemy obniżenie go o strych i piętro i zostawienie któremuś z dzieci.Z moich skromnych wyliczeń i kosztorysów wychodzi, że kasy powinno nam styknąć tym bardziej, że jest jeszcze trochę vatu do odzyskania który również zostanie włożony w dom.Do wiosny planujemy zakończyć wszelkie formalności papierkowe i mamy nadzieję powoli zaczynać na wiosnę z robotami ziemnymi i fundamentami, jeśli szczęście pozwoli zrobić SSZ do jesieni i powoli przez zimę sobie wykańczać w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 12.08.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 eee... 105m2 w parterze za 2 stówy to można mieć i z ceramiką na dachu i kostką koło chaty...ino trza pokombinować.. Wykonalne ale na maxa samorobnie + kombinejszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 15.08.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Spokojnie i na pełnym luzie sie da za te kwote zamieszkać...w dodatku jesli chcesz budowac systemem gospodarczym i wiekszosc wykonac własnymi rekami,dodatkowym atutem jest to ze teraz ceny materiałów po solidnym targowaniu w hurtowniach sa naprawde niedrogie...buduj i sie nie przejmuj.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba-cz 05.09.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam.Da się i to bez najmniejszego problemu. Ja wybudowałem systemem gospodarczym (parter + poddasze mieszkalne) ok. 220m2 za ok. 135 k.zł (prowadziłem sobie w excell zestawienie wszystkich materiałów). Dokładniej z robocizną to miałem opłaconego majstra, który ze mną pracował od początku do końca (we dwóch tylko na równorzednych zasadach). Zacząłem w marcu 2010, a skończyłem w pierwszym tygodniu listopada 2010 (stan surowy otwarty - zabity dechami). Jedynej rzeczy której nie zrobiłem sam to pokrycie dachu blachodachówką + orynnowanie (zrobiła to ekipa).Materiały wszystkie kupiłem zimą żeby było taniej (Bloczki betonowe, H+H 24 i 12, zbrojenie, cały strop - inne rzeczy w trakcie budowy chociażby cement, wapno etc.).Reasumując da się - ale ile się ocharowałem to tylko ja wiem (od 6 z rana do zachodu słońca, a czasami nawet przy żarówce wieczorem skręcając zbrojenie lub docinając H+H żeby mieć już gotowe na następny dzień). Robota od poniedziałku do niedzieli (żeby nadgonić stracone dni jak deszcz nie pozwalał pracować, lub dni stracone na zakupy różnych rzeczy - bo przecież musisz sobie sam liczyć ile czego potrzebujesz i robić zakupy na bieżąco). Robota wychodzi bokiem, ale jak się chce zaoszczędzić (lub kogoś nie stać) to się da. Życzę wytrwania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 03.01.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Mam pytanie, ile trwało takie samodzielne stawianie sso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts