niktspecjalny 05.08.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) Dublowany wątek dla wszystkich.Dla tych którzy zaczynają przygodę z gotowaniem.Dla tych którzy nie maja przyrządów,elektronicznych,termometrów elektronicznych, a jednak chcą się mimo to nauczyć gotować.Wątek dla tych gdzie gotowanie to możliwość pokazania prostych z życia wziętych posiłków-potraw podpartych zdjęciami po to by każdy znalazł tu coś dla siebie.Bez sarkazmów ,udowadniających epitetów,Bez wysoko-lotnego zakpiewania. Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.09.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ziemniaki w cieście naleśnikowym-pomidorowym 3 szt ugotowanych w mundurkach na pół twardo ziemniaków, pokrojonych w plastry 1cm, obtaczać w cieście naleśnikowo-pomidorowym.Smażyć na rozgrzanym oleju słonecznikowym.Podawać z pastą z pieczarek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4865589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.09.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Podawać z pastą z pieczarek. A jak ją zrobić ? I to ciasto naleśnikowo-pomidorowe, podasz przepis ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4867117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2011 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 (edytowane) Można zrobić to szybciej i idąc na łatwiznę użyć koncentratu.Ja robię to z pomidorów ,które sam gotuje a potem pasteryzuje w słoikach. składnikiciasto naleśnikowe:-szklanka przecieru pomidorowego(domowego)lub puszka koncentratu rozpuszczonego w 1 szkl wody-mąka-mleko-1 jajko-sól,pieprz,zioła prowansalskie do smakuwykonanieDo naczynia wlać koncentrat.Dodać mąkę,jajko i mleko wymieszać by powstała jednolita masa.Przyprawić Ugotować w mundurkach ziemniaki na pół twardo.Kroić w plastry obtaczać w cieście i smażyć na oleju. Pasta z pieczarek składniki-1/2 kg pieczarek-cebula pokrojona w kostkę-1/2 kostki masła-3 szt jaja na twardo-pieprz mielony-2łyżki oleju wykonaniePieczarki pokroić w drobną kostkę .Na oleju zeszklić cebulę .Włożyć pieczarki i smażyć do zrumienienia .Posiekać jajka i do masy dodać masło przyprawiając pieprzem .Dokładnie wymieszać z pieczarkami i cebulą,zmiksować na pastę.Wystudzić.Smarować ziemniaki i zajadać. smacznego Edytowane 16 Września 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4869134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.09.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Dzięki Trzeba spróbować pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4869280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Nie lubię rukoli ale jak u znajomych nakarmili mnie takim z grilla okoniem morskim nadzianym wszelkim zielepastwem z przewagą rukoli to prawie odleciałem z zachwytu. Rybę ową natarli solą,obtaczali w majeranku w dużej ilości majeranku.Do środka włożyli natkę z łodygami,koper i rukolę.Włożyli masło. Zawinęli w folię i na grilla.Przed podaniem odkryli by odparował.No normalnie rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4869406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 zupa kukurydziana. Na bazie warzyw: marchew,pietruszka ,kapusta młoda,ziemniaki,cebula,wspomniana kukurydza. Ugotować wywar na skrzydełkach i warzywach bez kukurydzy i cebuli, krojąc warzywa w dowolne części.Ugotowane skrzydełka obrać i podsmażyć z cebulką.Dodać do zupy.Wlać całą zawartość puszki ze słodką kukurydzą.Zabielić śmietana i posypać na koniec obficie koperkiem.Podawać z grzankami np.z pieczywa tostowego w serze żółtym. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4869471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Coraz więcej odwiedzających.Może ktoś się skusi na jakiś prosty przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4869482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.09.2011 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 No to ja się skuszę. sakiewki naleśnikowe Nie nazwa i nie wygląd skusiły mnie to podania tego przepisu,który podpatrzyłem z pracy szkolnej od syna.Przede wszystkim smak i sposób zapieczenia.Cielęciną usmażył w sosie własnym z cebulą i kawałkami boczku.Czyli obtaczał kawałki cielęciny w mące i obsmażył z każdej strony.Bez przypraw.Podlał woda i dusił pod przykryciem na wolnym ogniu około 1h.Na patelni zeszklił cebulę i dodał duże kawałki wędzonego boczku.Także bez przypraw.Cebulę z boczkiem dodał do cielęciny i dusił jeszcze przez chwilę.Pieprz i mała ilość soli.Odstawił i wystudził.Posiekał pietruszkę i szczypiorek.Wymieszał z sosem.Usmażył naleśniki biszkoptowe.Nadział sosem w sakiewki,związał listkami pora pomalował rozbitym jajkiem ,posypał kminkiem i zapiekł w piekarniku około 1/2 h w temp.160 stC. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4871995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.09.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 zapisuję się do czytania i mam nadzieję próbowania, przynajmniej części przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4872021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.09.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Zawsze to coś.;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4872107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 ŚWIAT KULEK Jeżeli macie ten magiczny przyrząd do robienia kulek z owoców to polecam kulki na gorąco.Nawet z marchewki,kiwi,ananasa,ziemniaka ,pomiiiiiidooora(umiejętnie ale można),z arbuza,cebuli,selera,pora(ale trzeba umieć). http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/fiskars-lyzka-dekoracyjna-do-melonow-avanti.html Tą dekoracyjną łyżką można zdziałać wszystko.Se rymnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4873940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Jak to w nowych kulinariach..............będę robił Gosi-małży kanapki na gorąco. Sztery skibki bułki wroclawsiej.Smarujemy masełkiem 82%(takie w Poluni jezd),odstawiamy by nikt w chałupie nie widział.Jedna pieczara pokrojona w plastry,cebula czerwona,plastry sera żółtego,obowiązkowo oliwki.........carne:) WYKŁADNIA.......... Skibka+plajzder sera,pieczara,cebula,olywki,drugi plajzder sera............na tace i polać pomidorami z cukrem..koniecznie z cukrem.Zapiec.Serek zbrązowieje i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4874064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Wiem ,że zabrzmi to brutalnie dla Pań ale piekę dziś podgardle.Naszpikowane cząstkami czosnku w przyprawach.Nie jest to jakiś nadzwyczajny rodzaj mięsa do pieczenia ale do wódeczki smakuje wyśmienicie -odjazdowo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4875182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dziś na kolację grzanki w serze ....dodam ,że w żółtym bo przyjdzie znowu ta baba.....:D Wysmarować z obydwu stron pieczywo tostowe masłem. Wybrudzić se łapy w czasie krojenia na kwadraty, włożyć na patelnię i usmażyć na lekko rumiany kolorek.Na tą samą patalachę wysypać pokrojoną w kwadraty szynkę.Usmażyć.Do naczynia żaroodpornego na jego dno wlać 1/2 kubka śmietany 18%.Rozetrzeć po dnie.Zasypać to obficie żółtym serem startym na tartce jarzynowej.Wsypać nań grzanki i szynkę.Na górze zrobić tak jak na dole tylko ,że w odwrotnej kolejności.Zapiec.w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stC.Czas 30 min.Podawać na gorąco do pączo-bączo z pora :D:D (zblenderowany por w śmietanie) smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4875369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Mam wenę. Mokre kanapki......ktoś by powiedział :dobrze ,że nie rosół albo jajka z grilla :D:D ,czy wątorba w majonezie;);) Uwielbiam te kanapki ze stacji CPN takie zawinięte w strecz.Moje do pracy wyglądają podobnie tyle ,że wędlina która tam jest jest deczko z grillowana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4875392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 zapisuję się do czytania i mam nadzieję próbowania, przynajmniej części przepisów Dam ci hiciora na kolacje w blasku świec.Polędwiczki wieprzowe pokrój w plastry 1cm.Musztardę .koniecznie parczewską zasyp cukrem.Słoik + 2 łyżki cukru.Obtaczaj w niej polędwiczki.Krótko smaż na oleju z oliwek albo innym dostępnym tłuszczu.Rozpuść mozzarellę dodając do niej sok ze zblenderowanego arbuza(bez pestek).Polej nim usmażone polędwiczki.Zapewniam cię ,że zje je bez pieczywa. smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4875431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Zupa żurawinowa normalnie rewelka-pycha.Taka owocowa z własnymi kluskami.Nie napisze bo mnie nikt nie czyta. pozdrawiam nawet tych za wielka wodą.:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4875507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Czytam, czytam, już utyłam od tego czytania ... pomidory z cukrem, musztarda z cukrem, same nowości. A bez ziemniaków i chleba lubię mięsiwo jeśli mam dodatek sałatkowy jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4875579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Czytam, czytam, już utyłam od tego czytania ... pomidory z cukrem, musztarda z cukrem, same nowości. A bez ziemniaków i chleba lubię mięsiwo jeśli mam dodatek sałatkowy jakiś Czy jak robisz swój własny dżem dodajesz cukier???Ja tak.Czy jak robisz buraczki zasmażane mimo ,że oddają swoją słodycz same z siebie to dodajesz cukier???Ja tak.Czy w musztardzie jest ocet???Jest.Żeby to złagodzić należy dodać .......cukru.Ja dodaję.Czy robiłaś kiedyś skrzydełka w miodzie na grillu?Ja tak. Edytowane 20 Września 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/#findComment-4875680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.