niktspecjalny 05.08.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) Dublowany wątek dla wszystkich.Dla tych którzy zaczynają przygodę z gotowaniem.Dla tych którzy nie maja przyrządów,elektronicznych,termometrów elektronicznych, a jednak chcą się mimo to nauczyć gotować.Wątek dla tych gdzie gotowanie to możliwość pokazania prostych z życia wziętych posiłków-potraw podpartych zdjęciami po to by każdy znalazł tu coś dla siebie.Bez sarkazmów ,udowadniających epitetów,Bez wysoko-lotnego zakpiewania. Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.09.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ziemniaki w cieście naleśnikowym-pomidorowym 3 szt ugotowanych w mundurkach na pół twardo ziemniaków, pokrojonych w plastry 1cm, obtaczać w cieście naleśnikowo-pomidorowym.Smażyć na rozgrzanym oleju słonecznikowym.Podawać z pastą z pieczarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.09.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Podawać z pastą z pieczarek. A jak ją zrobić ? I to ciasto naleśnikowo-pomidorowe, podasz przepis ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2011 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 (edytowane) Można zrobić to szybciej i idąc na łatwiznę użyć koncentratu.Ja robię to z pomidorów ,które sam gotuje a potem pasteryzuje w słoikach. składnikiciasto naleśnikowe:-szklanka przecieru pomidorowego(domowego)lub puszka koncentratu rozpuszczonego w 1 szkl wody-mąka-mleko-1 jajko-sól,pieprz,zioła prowansalskie do smakuwykonanieDo naczynia wlać koncentrat.Dodać mąkę,jajko i mleko wymieszać by powstała jednolita masa.Przyprawić Ugotować w mundurkach ziemniaki na pół twardo.Kroić w plastry obtaczać w cieście i smażyć na oleju. Pasta z pieczarek składniki-1/2 kg pieczarek-cebula pokrojona w kostkę-1/2 kostki masła-3 szt jaja na twardo-pieprz mielony-2łyżki oleju wykonaniePieczarki pokroić w drobną kostkę .Na oleju zeszklić cebulę .Włożyć pieczarki i smażyć do zrumienienia .Posiekać jajka i do masy dodać masło przyprawiając pieprzem .Dokładnie wymieszać z pieczarkami i cebulą,zmiksować na pastę.Wystudzić.Smarować ziemniaki i zajadać. smacznego Edytowane 16 Września 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.09.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Dzięki Trzeba spróbować pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Nie lubię rukoli ale jak u znajomych nakarmili mnie takim z grilla okoniem morskim nadzianym wszelkim zielepastwem z przewagą rukoli to prawie odleciałem z zachwytu. Rybę ową natarli solą,obtaczali w majeranku w dużej ilości majeranku.Do środka włożyli natkę z łodygami,koper i rukolę.Włożyli masło. Zawinęli w folię i na grilla.Przed podaniem odkryli by odparował.No normalnie rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 zupa kukurydziana. Na bazie warzyw: marchew,pietruszka ,kapusta młoda,ziemniaki,cebula,wspomniana kukurydza. Ugotować wywar na skrzydełkach i warzywach bez kukurydzy i cebuli, krojąc warzywa w dowolne części.Ugotowane skrzydełka obrać i podsmażyć z cebulką.Dodać do zupy.Wlać całą zawartość puszki ze słodką kukurydzą.Zabielić śmietana i posypać na koniec obficie koperkiem.Podawać z grzankami np.z pieczywa tostowego w serze żółtym. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Coraz więcej odwiedzających.Może ktoś się skusi na jakiś prosty przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.09.2011 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 No to ja się skuszę. sakiewki naleśnikowe Nie nazwa i nie wygląd skusiły mnie to podania tego przepisu,który podpatrzyłem z pracy szkolnej od syna.Przede wszystkim smak i sposób zapieczenia.Cielęciną usmażył w sosie własnym z cebulą i kawałkami boczku.Czyli obtaczał kawałki cielęciny w mące i obsmażył z każdej strony.Bez przypraw.Podlał woda i dusił pod przykryciem na wolnym ogniu około 1h.Na patelni zeszklił cebulę i dodał duże kawałki wędzonego boczku.Także bez przypraw.Cebulę z boczkiem dodał do cielęciny i dusił jeszcze przez chwilę.Pieprz i mała ilość soli.Odstawił i wystudził.Posiekał pietruszkę i szczypiorek.Wymieszał z sosem.Usmażył naleśniki biszkoptowe.Nadział sosem w sakiewki,związał listkami pora pomalował rozbitym jajkiem ,posypał kminkiem i zapiekł w piekarniku około 1/2 h w temp.160 stC. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.09.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 zapisuję się do czytania i mam nadzieję próbowania, przynajmniej części przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.09.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Zawsze to coś.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 ŚWIAT KULEK Jeżeli macie ten magiczny przyrząd do robienia kulek z owoców to polecam kulki na gorąco.Nawet z marchewki,kiwi,ananasa,ziemniaka ,pomiiiiiidooora(umiejętnie ale można),z arbuza,cebuli,selera,pora(ale trzeba umieć). http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/fiskars-lyzka-dekoracyjna-do-melonow-avanti.html Tą dekoracyjną łyżką można zdziałać wszystko.Se rymnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Jak to w nowych kulinariach..............będę robił Gosi-małży kanapki na gorąco. Sztery skibki bułki wroclawsiej.Smarujemy masełkiem 82%(takie w Poluni jezd),odstawiamy by nikt w chałupie nie widział.Jedna pieczara pokrojona w plastry,cebula czerwona,plastry sera żółtego,obowiązkowo oliwki.........carne:) WYKŁADNIA.......... Skibka+plajzder sera,pieczara,cebula,olywki,drugi plajzder sera............na tace i polać pomidorami z cukrem..koniecznie z cukrem.Zapiec.Serek zbrązowieje i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Wiem ,że zabrzmi to brutalnie dla Pań ale piekę dziś podgardle.Naszpikowane cząstkami czosnku w przyprawach.Nie jest to jakiś nadzwyczajny rodzaj mięsa do pieczenia ale do wódeczki smakuje wyśmienicie -odjazdowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dziś na kolację grzanki w serze ....dodam ,że w żółtym bo przyjdzie znowu ta baba.....:D Wysmarować z obydwu stron pieczywo tostowe masłem. Wybrudzić se łapy w czasie krojenia na kwadraty, włożyć na patelnię i usmażyć na lekko rumiany kolorek.Na tą samą patalachę wysypać pokrojoną w kwadraty szynkę.Usmażyć.Do naczynia żaroodpornego na jego dno wlać 1/2 kubka śmietany 18%.Rozetrzeć po dnie.Zasypać to obficie żółtym serem startym na tartce jarzynowej.Wsypać nań grzanki i szynkę.Na górze zrobić tak jak na dole tylko ,że w odwrotnej kolejności.Zapiec.w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stC.Czas 30 min.Podawać na gorąco do pączo-bączo z pora :D:D (zblenderowany por w śmietanie) smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Mam wenę. Mokre kanapki......ktoś by powiedział :dobrze ,że nie rosół albo jajka z grilla :D:D ,czy wątorba w majonezie;);) Uwielbiam te kanapki ze stacji CPN takie zawinięte w strecz.Moje do pracy wyglądają podobnie tyle ,że wędlina która tam jest jest deczko z grillowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 zapisuję się do czytania i mam nadzieję próbowania, przynajmniej części przepisów Dam ci hiciora na kolacje w blasku świec.Polędwiczki wieprzowe pokrój w plastry 1cm.Musztardę .koniecznie parczewską zasyp cukrem.Słoik + 2 łyżki cukru.Obtaczaj w niej polędwiczki.Krótko smaż na oleju z oliwek albo innym dostępnym tłuszczu.Rozpuść mozzarellę dodając do niej sok ze zblenderowanego arbuza(bez pestek).Polej nim usmażone polędwiczki.Zapewniam cię ,że zje je bez pieczywa. smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Zupa żurawinowa normalnie rewelka-pycha.Taka owocowa z własnymi kluskami.Nie napisze bo mnie nikt nie czyta. pozdrawiam nawet tych za wielka wodą.:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Czytam, czytam, już utyłam od tego czytania ... pomidory z cukrem, musztarda z cukrem, same nowości. A bez ziemniaków i chleba lubię mięsiwo jeśli mam dodatek sałatkowy jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Czytam, czytam, już utyłam od tego czytania ... pomidory z cukrem, musztarda z cukrem, same nowości. A bez ziemniaków i chleba lubię mięsiwo jeśli mam dodatek sałatkowy jakiś Czy jak robisz swój własny dżem dodajesz cukier???Ja tak.Czy jak robisz buraczki zasmażane mimo ,że oddają swoją słodycz same z siebie to dodajesz cukier???Ja tak.Czy w musztardzie jest ocet???Jest.Żeby to złagodzić należy dodać .......cukru.Ja dodaję.Czy robiłaś kiedyś skrzydełka w miodzie na grillu?Ja tak. Edytowane 20 Września 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.