niktspecjalny 20.09.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Droga Gosiu a po czym tak utyłaś?Po zupie , grzankach,musztardzie z cukrem,po mokrych kanapkach,po sakiewkach naleśnikowych,rybie z zielepastwem z grilla,po ziemniakach w cieście naleśnikowo -pomidorowym.................po czym powiedz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Sałatka jarzynowa z łososiem. Od tego się utyje.:D:D Warzywa czyli: -ziemniak -marchew -ogórek konserwowy -5 jajek na twardo -tacka łososia norweskiego -jabłko -puszka groszku(wypłukanego wodą) -majonez napoleoński -śmietana -sól,pieprz do smaku. wykonanie , po ugotowaniu składników -warzyw pokroić łososia w drobną kostkę dodać do niego warzywa,jabłko,jajka łącznie z groszkiem,śmietanę i majonez.Wmieszać. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tyję od czytania... tyle składników nie zwyczajna jestem, przy alergii im mniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tyję od czytania... tyle składników nie zwyczajna jestem, przy alergii im mniej tym lepiej Małgoś............ kochanie trzeba było mówić :D.Na jakie produkty masz alergię?Sprostam i temu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Hmmmm, to różnie bywa ale głównie: jajka, mleko, orzechy, ryby słodkowodne i owoce morza, nadmiar pomidorów, jabłka pieczone, migdały, drożdże, kiszonki, czy ja wiem co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Hmmmm, to różnie bywa ale głównie: jajka, mleko, orzechy, ryby słodkowodne i owoce morza, nadmiar pomidorów, jabłka pieczone, migdały, drożdże, kiszonki, czy ja wiem co jeszcze? oż ty w życiu..................ale małgoś dla ciebie wszystko.Pojedzie się bezglutenowo.:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.09.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Kiedy gluten mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Choć nie precyzyjnie określasz swoja alergię to podam prosty przepis ...na ciebie na razie nie ma mocnych;) Zapiekanka inna niż wszystkie. -Żeberka I klasa -ziemniaki obojętnie jakie -kiszona kapusta(najlepiej tegoroczna) -cebula cukrówka -ser żółty wedle smaku i upodobania :D:D -przyprawy .......pieprz,kminek,tymianek (mało soli) -łyżka masła -mąka -smalec Wykonanie: Ugotować lemieszkę.Wystudzić.Ugotować żeberka do miękkości.Wystudzić.Ugotować kapustę na wpół twardo.Wystudzić.Ugotowaną lemiechę podzielić na dwie części.Jedną z nich wyłożyć łącznie z bokami naczynie żaroodporne.Podsmażyć kapustę z cebulką.Oczyścić żeberka z kości ,posiekać i dodać do kapusty.Połową przeznaczonego sera wysypać dno naczynia tam gdzie jest lemiecha.Na ser wyłożyć kapustę.Posypać górę drugą połową sera.Całość przykryć drugą częścią lemiechy.Warstwy przyprawiać .Zapiec w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2011 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Dzień dobry. Rodzinne śniadanie w sobotę przy wspólnym stole.Jecie takie? Chodzi mi tu o potrawę taką inną ,wyszukaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 fajnie nie jecie śniadań:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.09.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 zielone pierogi. Jakie one są pyszne.Ugotować szpinak.Ugotować brokuły.Na tej zielonej wodzie zagnieść ciasto na pierogi. Szpinak zesmażyć z brokułami dodając obowiązkowo czosnek i cebulkę.Dodać do farszu jajko.Lepić pierogi.Podawać ze skwarkami z boczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 01.10.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Wiele nowości i ciekawostek tutaj Baaardzo mi sie tu podoba - na pewno będę śledzić wątek Może z tej okazji mały przepisik na super prostą przystaweczkę : Potrzebne : *cukinie *ser (feta,mozzarella,wg gustu) *kilka plastrów szynki Cukinie pokroić na cienkie plastry i podsmażyć na oliwie z oliwek lub zgrillować. Na każdy plasterek cukinii kłaśc wąski pasek szynki i sera - zwijać razem i spinać wykałaczkami. Wspaniałe jako przystawka lub do dobrego winka . Smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.10.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Przystawka. Pokroić cukinię w kółka .Na podsmażony boczuś z czosnkiem położyć cukinię.Lekko zrumienić.Zalać ciastem naleśnikowym.Na gotowego naleśniora położyć żółty ser.Ilość dowolna.Zwinąć.Wystudzić.Kroić w krążki.Zrobić dipa-lub inną znaną "maczandę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.10.2011 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Dzień dobry.;) Śniadanko z tych lekuchnych Wszyscy zapewne robią w domciu z pieczywa tostowego "jajcarską kanapkę" czyli w kwadraciku wycinamy literatką dziurkę i wbijamy w powstałą jajko.Proszę sobie wyobrazić ,że równie dobrze smakuje to połączenie w nieco innych kształtach;);) .Otóż wystarczy owe kwadratowe kromki pokroić i usmażyć na maśle w grzanki.Równomiernie rozłożyć na patelni ,posypać świeżym szczypiorkiem i drobno pokrojoną szynką i wbić jaja.Pomagając by białka penetrowały grzanki doprowadzić na małym ogniu by się lekuchno ścięły.Przewrócić na drugą stronę.i wbić kolejne jajka.Usadzić je :D:D.Czynność z przewracaniem powtórzyć.Podać do picia kakao lekko słodzone. smacznego.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.10.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 o niktspecjalny jak przeczytalam o tej zapiekance z kapusta to juz o niczym innym nie mysle... chyba zrobie w tym tygodniu.... ja uwielbiam na jedno z weekendowych sniadanek po prostu jajecznice... z cebulka, kielbaska, szyneczka, kurkami zalezy na co mamy ochote... i co mamy w lodowce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.10.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 a mam przepis na dobre sniadanko slodkie... zrobic omleta.. skladniki "na oko" maka, jajko, mleko, cukier, szczypta soli, szczypta proszku... na masełku.... i do tego jakis musik własnej roboty z jabłek i cynamonik... albo powidla sliwkowe i kawałki czekaloady... może być też marmolada jabłowa i bita śmietanka... cukier puder albo miodzik... polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Taka mortadela http://www.opinie.senior.pl/ZM-Duda-Mortadela-wedzona,5029.html taki przyrząd http://dukapolska.com/katalog-produktow,produkt,steel-lyzka-do-kulek-z-melona-arbuza Wydrążyć środki tak jak pestki z cukinii zostawiając oczywiście boki z mortadelą bo przeca ona nie ma pestek tylko ewentualnie kulki gorczycy.W jednej wodzie ugotować ziemniak,marchew i por.Rozbić i wymieszać.Dodać ze dwa jajka.Wymieszać.Posiekać szczypiorek,natkę i seler naciowy.Dodać do powstałej masy.Wydłubaną mortadelę ze smażyć z cebulą.Przyprawić.Dodać do już istniejącej masy :D. Nadziać połówki mortadeli.Posypać mozzarello i zapiec w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 12.10.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Hmmm jak tu smacznie Uwielbiam gotować, jak tylko mam czas, a przy budowie wiadomo - nie ma go za dużo Ja ostatnio zakochałam się w pieczeni w sosie cebulowym:rolleyes: Zrobiłam moim chłopakom podobny obiad - schab w sosie cebulowym (zupa cebulowa z torebki+przysmażona cebula+śmietanka kremowa) - PYSZNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klopsik33 12.10.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ale tu smakowicie. Aż głód mnie dopadł, a do obiadu jeszcze daleko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2011 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Hmmm jak tu smacznie Uwielbiam gotować, jak tylko mam czas, a przy budowie wiadomo - nie ma go za dużo Ja ostatnio zakochałam się w pieczeni w sosie cebulowym:rolleyes: Zrobiłam moim chłopakom podobny obiad - schab w sosie cebulowym (zupa cebulowa z torebki+przysmażona cebula+śmietanka kremowa) - PYSZNE Tak czułem ,że wreszcie w kulinaria zawita rzeczywistość. serdecznie i smacznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.