niktspecjalny 20.09.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Droga Gosiu a po czym tak utyłaś?Po zupie , grzankach,musztardzie z cukrem,po mokrych kanapkach,po sakiewkach naleśnikowych,rybie z zielepastwem z grilla,po ziemniakach w cieście naleśnikowo -pomidorowym.................po czym powiedz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4875701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Sałatka jarzynowa z łososiem. Od tego się utyje.:D:D Warzywa czyli: -ziemniak -marchew -ogórek konserwowy -5 jajek na twardo -tacka łososia norweskiego -jabłko -puszka groszku(wypłukanego wodą) -majonez napoleoński -śmietana -sól,pieprz do smaku. wykonanie , po ugotowaniu składników -warzyw pokroić łososia w drobną kostkę dodać do niego warzywa,jabłko,jajka łącznie z groszkiem,śmietanę i majonez.Wmieszać. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4875779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tyję od czytania... tyle składników nie zwyczajna jestem, przy alergii im mniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4875792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tyję od czytania... tyle składników nie zwyczajna jestem, przy alergii im mniej tym lepiej Małgoś............ kochanie trzeba było mówić :D.Na jakie produkty masz alergię?Sprostam i temu.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4875958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Hmmmm, to różnie bywa ale głównie: jajka, mleko, orzechy, ryby słodkowodne i owoce morza, nadmiar pomidorów, jabłka pieczone, migdały, drożdże, kiszonki, czy ja wiem co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4876109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Hmmmm, to różnie bywa ale głównie: jajka, mleko, orzechy, ryby słodkowodne i owoce morza, nadmiar pomidorów, jabłka pieczone, migdały, drożdże, kiszonki, czy ja wiem co jeszcze? oż ty w życiu..................ale małgoś dla ciebie wszystko.Pojedzie się bezglutenowo.:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4876334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.09.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Kiedy gluten mogę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4876578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Choć nie precyzyjnie określasz swoja alergię to podam prosty przepis ...na ciebie na razie nie ma mocnych;) Zapiekanka inna niż wszystkie. -Żeberka I klasa -ziemniaki obojętnie jakie -kiszona kapusta(najlepiej tegoroczna) -cebula cukrówka -ser żółty wedle smaku i upodobania :D:D -przyprawy .......pieprz,kminek,tymianek (mało soli) -łyżka masła -mąka -smalec Wykonanie: Ugotować lemieszkę.Wystudzić.Ugotować żeberka do miękkości.Wystudzić.Ugotować kapustę na wpół twardo.Wystudzić.Ugotowaną lemiechę podzielić na dwie części.Jedną z nich wyłożyć łącznie z bokami naczynie żaroodporne.Podsmażyć kapustę z cebulką.Oczyścić żeberka z kości ,posiekać i dodać do kapusty.Połową przeznaczonego sera wysypać dno naczynia tam gdzie jest lemiecha.Na ser wyłożyć kapustę.Posypać górę drugą połową sera.Całość przykryć drugą częścią lemiechy.Warstwy przyprawiać .Zapiec w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4880111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2011 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Dzień dobry. Rodzinne śniadanie w sobotę przy wspólnym stole.Jecie takie? Chodzi mi tu o potrawę taką inną ,wyszukaną. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4881517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 fajnie nie jecie śniadań:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4882054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.09.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 zielone pierogi. Jakie one są pyszne.Ugotować szpinak.Ugotować brokuły.Na tej zielonej wodzie zagnieść ciasto na pierogi. Szpinak zesmażyć z brokułami dodając obowiązkowo czosnek i cebulkę.Dodać do farszu jajko.Lepić pierogi.Podawać ze skwarkami z boczku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4890998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 01.10.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Wiele nowości i ciekawostek tutaj Baaardzo mi sie tu podoba - na pewno będę śledzić wątek Może z tej okazji mały przepisik na super prostą przystaweczkę : Potrzebne : *cukinie *ser (feta,mozzarella,wg gustu) *kilka plastrów szynki Cukinie pokroić na cienkie plastry i podsmażyć na oliwie z oliwek lub zgrillować. Na każdy plasterek cukinii kłaśc wąski pasek szynki i sera - zwijać razem i spinać wykałaczkami. Wspaniałe jako przystawka lub do dobrego winka . Smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4892870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.10.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Przystawka. Pokroić cukinię w kółka .Na podsmażony boczuś z czosnkiem położyć cukinię.Lekko zrumienić.Zalać ciastem naleśnikowym.Na gotowego naleśniora położyć żółty ser.Ilość dowolna.Zwinąć.Wystudzić.Kroić w krążki.Zrobić dipa-lub inną znaną "maczandę" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4893519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.10.2011 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Dzień dobry.;) Śniadanko z tych lekuchnych Wszyscy zapewne robią w domciu z pieczywa tostowego "jajcarską kanapkę" czyli w kwadraciku wycinamy literatką dziurkę i wbijamy w powstałą jajko.Proszę sobie wyobrazić ,że równie dobrze smakuje to połączenie w nieco innych kształtach;);) .Otóż wystarczy owe kwadratowe kromki pokroić i usmażyć na maśle w grzanki.Równomiernie rozłożyć na patelni ,posypać świeżym szczypiorkiem i drobno pokrojoną szynką i wbić jaja.Pomagając by białka penetrowały grzanki doprowadzić na małym ogniu by się lekuchno ścięły.Przewrócić na drugą stronę.i wbić kolejne jajka.Usadzić je :D:D.Czynność z przewracaniem powtórzyć.Podać do picia kakao lekko słodzone. smacznego.;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4903556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.10.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 o niktspecjalny jak przeczytalam o tej zapiekance z kapusta to juz o niczym innym nie mysle... chyba zrobie w tym tygodniu.... ja uwielbiam na jedno z weekendowych sniadanek po prostu jajecznice... z cebulka, kielbaska, szyneczka, kurkami zalezy na co mamy ochote... i co mamy w lodowce... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4908476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.10.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 a mam przepis na dobre sniadanko slodkie... zrobic omleta.. skladniki "na oko" maka, jajko, mleko, cukier, szczypta soli, szczypta proszku... na masełku.... i do tego jakis musik własnej roboty z jabłek i cynamonik... albo powidla sliwkowe i kawałki czekaloady... może być też marmolada jabłowa i bita śmietanka... cukier puder albo miodzik... polecam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4908483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Taka mortadela http://www.opinie.senior.pl/ZM-Duda-Mortadela-wedzona,5029.html taki przyrząd http://dukapolska.com/katalog-produktow,produkt,steel-lyzka-do-kulek-z-melona-arbuza Wydrążyć środki tak jak pestki z cukinii zostawiając oczywiście boki z mortadelą bo przeca ona nie ma pestek tylko ewentualnie kulki gorczycy.W jednej wodzie ugotować ziemniak,marchew i por.Rozbić i wymieszać.Dodać ze dwa jajka.Wymieszać.Posiekać szczypiorek,natkę i seler naciowy.Dodać do powstałej masy.Wydłubaną mortadelę ze smażyć z cebulą.Przyprawić.Dodać do już istniejącej masy :D. Nadziać połówki mortadeli.Posypać mozzarello i zapiec w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4910360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 12.10.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Hmmm jak tu smacznie Uwielbiam gotować, jak tylko mam czas, a przy budowie wiadomo - nie ma go za dużo Ja ostatnio zakochałam się w pieczeni w sosie cebulowym:rolleyes: Zrobiłam moim chłopakom podobny obiad - schab w sosie cebulowym (zupa cebulowa z torebki+przysmażona cebula+śmietanka kremowa) - PYSZNE Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4910648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klopsik33 12.10.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ale tu smakowicie. Aż głód mnie dopadł, a do obiadu jeszcze daleko..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4910740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2011 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Hmmm jak tu smacznie Uwielbiam gotować, jak tylko mam czas, a przy budowie wiadomo - nie ma go za dużo Ja ostatnio zakochałam się w pieczeni w sosie cebulowym:rolleyes: Zrobiłam moim chłopakom podobny obiad - schab w sosie cebulowym (zupa cebulowa z torebki+przysmażona cebula+śmietanka kremowa) - PYSZNE Tak czułem ,że wreszcie w kulinaria zawita rzeczywistość. serdecznie i smacznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159611-nowe-kulinaria/page/2/#findComment-4910806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.