niktspecjalny 11.11.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Niktuspecjalny Czytam z zainteresowaniem. Uwielbiam gotować i.. jeść. Uwielbiam takie właśnie potrawy- sycąąące. I chociaż nie jadamy ich na okrągło, to jesteśmy ich zagorzałymi zwolennikami (szczególnie jesienno-zimową porą). No cóż, mieszkamy w północnej Polsce a nie (mimo chęci) w południowych Włoszech. Zatem: smalec, masło i inne tłuszcze nie są nam obce. Dodam jednak, że w naszej diecie stałe miejsce zajmują wszelkiego rodzaju kiełki (produkcja własna), często chudy nabiał, oliwa z oliwek, oliwki , ryby itp. Suma summarum- jemy wszystko ale ze zdrowym rozsądkiem. Pozdrawiam i wpisuję się do klubu "jedzących smalec" 41-letnia mama dwójki dzieci, wzrost 165 cm, waga 61 kg Całkiem zgrabna ze mnie babka Jako 47 -latek ojciec dwójki dzieci,wzrost 183 cm,waga 98 kg zapalony siatkarz powiem ,że po takim nazwę to "mocnym" gotowaniu kondyche mam jeszcze łooo-cho-cho :D:D Bardzo dziękuję ci za te słowa otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Cóż czas na przepis :( Np.schab,ziemniaki,marchew,pieczarki, w zielonym cieście naleśnikowym to u mnie ostatnio "chicior".Połączenie mąki ,mrożonego szpinaku,jajka i mleka sprawia ,że "maczandy" są naprawdę bardzo smaczne.Nie polecam ich paniom z koła wzajemnej adoracji. iza mama gabora zrób takowe a zobaczysz ,że domownicy cię pochwalą.Dodaj do tak wyszukanego dania prostacką sałatkę........drobno posiekana słodka kapusta,żywy koperek ,kilka kropel oliwy z oliwek i sok z cytryny.Kompozycja "maczand"y i surówki, zapewniam cię jak najbardziej przyswajalna i zdrowa.:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 bułka paryska inaczej taka bułka http://img59.imageshack.us/img59/6844/bukazmasem.jpg Uploaded with ImageShack.us Przekroić bułkę paryską wzdłuż.Wyjąc zeń miąższ.Namoczyć go w mleku.Odcisnąć.Dodać jajko,posiekaną bazylię i wyciśnięty czosnek.W powstałych "wzdłużnych łódkach"wysmarowanych masłem układać powstały "farsz".Nałożyć obie "łódki" na siebie.Delikatnie podgrzać w piekarniku.temp 180 stC czas 10 min.Do czerwonego barszczu bułka paryska wyśmienita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Nio to jeszcze coś w świąteczny dzień z serii kotlet smażony na oleju w panierce bezmięsny.Należy pokrajać w drobną kostkę następujące warzywa.Słodka kapusta,marchewka,pieczarka,por,fasolka szparagowa(może być mrożona) dodać bułkę uprzednio namoczoną i wyciśniętą w mleku ,jajko przyprawy.Formować kotleciki , obtaczać w bułce tartej i smaaaażyć na oooleju.Podawać z sosem buraczanym,(zmiksowane buraczki ze śmietaną bez mąki:D) w wyglądzie ma być taki:http://img822.imageshack.us/img822/5066/obrazek21962.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 11 Listopada 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Karczek w przecierze pomidorowym.Jedna z pań z koła.itd i do tego przypięła mi łatkę.Cóż droga Pani nazywamy przecierem pomidorowym.Jak sama nazwa mówi jest to : http://oliwka.przepisy.net/przecier-pomidorowy/ a nie koncentrat bo o tym chyba droga Pani pomyślała za nim się zagalopowała w tych kulinariach.Powtarzam przecier pomidorowy a nie koncentrat ze sklepu.Poniała Pani??????:( W tak przygotowanym przecierze z w/w linku dla Pani z koła, należy gotować surowy karczek do miękkości.Podaję go zazwyczaj z ryżem na sypko nie z torebki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Drogie Panie.!!!!!!!!!! Długo myślałem ale "wymyślałem":D Co my tak na prawdę uwielbiamy,lubimy ,co nam smakuje,o czym gadamy w kuchni ,że jest kul itd. ......"długo by wymieniać... ale nr. 1 KOTLET MIELONY by nasza mama miała z tego satysfakcję. Nazwijmy to potem : schaboszczak, frytki, pizza, kebab, gołąbki, pomidorowa, rosół, ogórkowa, karkówka pieczona, ananas w cieście, kogutki (jak pączek ale bez kształtu i nadzienia) placki z jabłkiem, placki ziemniaczane, kopytka, kluski leniwe, makaron (bez niczego), makaron ze śmietaną i cukrem, spaghetti, kanapka z serem i pomidorem, pierś z kurczaka, kurczak z rożna,kotlety ziemniaczane,sałatki olejowe(kapusty,sałaty,czosnki) itp,i,tvn,i,wba,i,c+,,,,,, Czy wy drogie Panie tak nie macie w domu.................:(:(litości. Jadacie swoje potrawy................:(Nie te których nauczyliśmy się od swoich babć-mam??????Wyszukujecie te z sieci niesprawdzone ale podobno -zdrowe :( litości. Edytowane 15 Listopada 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 jajecznica.Jak wiele jest mutacji tej potrawy.Dostaliśmyyy ostatnio ser biały.Pan powiedział za nim poddamy go obróbce by trochę wysechł.Kupiłem szczypior, na patelnię z małą ilością masła wkruszyłem trochę sera,wbiłem 4 szt jajka,posypałem szczypiorkiem.Smak bardzo ciekawy.Jednak najlepiej smakowała już z deczka wystygnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.11.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jako 47 -latek ojciec dwójki dzieci,wzrost 183 cm,waga 98 kg ... ja tylko tak nieśmiało http://www.pulsmed.com.pl/bmi/index.html W tym kontekście jest tam takie stwierdzenie dla tych "danych" "Zastosuj dietę, zwiększ aktywność fizyczną, zmodyfikuj dotychczasowe przyzwyczajenia i styl życia" Sorka za OT pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Bardzo śmiały admin .jest tam i taki zapis. W oparciu o wstępna analizę Twojego wskaźnika BMI 29 można stwierdzić, iż zabieg bariatryczny nie jest jeszcze konieczny. Adminie co chwiałeś mi pokazać??? Dla porównania proszę o swoje dane do obliczenie by mieć porównanie tak poważnej i to w moim topiku analizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 17.11.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 niktuspecjalny - u nas dziś ogórkowa z ziemniakami i ryżem, gotowana na świńskiej nodze, ze śmietaną 18%. Do tego leniwe pierogi z bułką tartą i cukrem. A jutro (jak to u nas, przy piątku) kotlety z karkówki duszone w cebuli, z czosnkiem i majerankiem. Do tego koniecznie ziemniaki i surówka z własnoręcznie kiszonej kapusty z cebulą, jabłkiem, cukrem, oliwą i kminkiem. Wieczorem zaś wstawiam dwie blachy pizzy aby nie męczyć się zbytnio w weekend. Taką pizzę jada się u nas na śniadanie, obiad i kolację Pozdrawiam i czekam na pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2011 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Bardzo lubię takie obiady a pizza identycznie z zachowaniem pewnej zasady.Synio zawsze kradnie dwa kawałki by mu na rano na śniadanie starczyło.Jutro bo mnie poniosło zrobię Zupę dziad i mielonego,ziemniory i ogórki kiszone faszerowane buraczkami. Po raz kolejny ukłon w twoją stronę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.11.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Bardzo śmiały admin .jest tam i taki zapis. Adminie co chwiałeś mi pokazać??? Dla porównania proszę o swoje dane do obliczenie by mieć porównanie tak poważnej i to w moim topiku analizy Nie śmiały, tylko żartobliwy Nie napinaj się tak jak zawsze, gdy ktoś w miły sposób sobie żartuje W poście były emotikony, zauważyłeś ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Nie śmiały, tylko żartobliwy Nie napinaj się tak jak zawsze, gdy ktoś w miły sposób sobie żartuje W poście były emotikony, zauważyłeś ? pozdrawiam, majki Wybacz ,że cie podcytuję a w sumie nie powinienem. Przecież się nie obraziłem.Tylko dziwi mnie fakt ,że w tak miły sposób zaczynasz przy pomocy emotek wspaniały dialog :( jak na admina to po prostu hit w kulinariach.Wkleiłaś link po juhasa???:D:D :),Żeby się ze mną pośmiać jak to twierdzisz czy żeby mi coś pokazać.Mam się zmienić ??? Zmienić swoje przyzwyczajenia??? .Luzik : i bez tak miłych ironicznych podpowiedzi mój kotlet smażony na tłuszczu będzie zawsze tym samym kotletem.;) .Tak dla równowagi jak zauważasz emotikony są także zauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.11.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Żeby się ze mną pośmiać No właśnie, żeby się pośmiać I absolutnie, nie zmieniaj się. Ja Cię szanuję pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 21.11.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 niktspecjalny ogórki kiszone faszerowane buraczkami? co to za wynalazek? czegos takiego jeszcze ne jadłam, a nawet nie slyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.11.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) niktspecjalny ogórki kiszone faszerowane buraczkami? co to za wynalazek? czegos takiego jeszcze ne jadłam, a nawet nie slyszalam a taki wynalazek w którym to ogórka trzeba rozkroić wzdłuż, wyłyżeczkować miąższ i powstałe wyżłobienia włożyć ciepłe zasmażane buraczki.Fajnie smakuje i inaczej wygląda gdyby położyć na talerzu osobno buraczki a osobno ogórka.Te połączenia wykorzystuję też ze świeżym ogórkiem tylko zamiast zasmażanych buraczków na ten przykład ogórek faszeruje buraczkami na zimno takimi ze szczypiorkiem sokiem z cytryny i oliwą. pzdr. Edytowane 21 Listopada 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2011 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) wczoraj robiłem na obiad nadziewany opieńkamii mostek cielęcy i sie z lekuchna wku.....m.Jak go kroję to się kruszy.Jest soczysty ale pozbawiony "wizualnej spójności".Moim to nie przeszkadza bo bardzo go lubią.Nadziałem go tegorocznymi opieńkami. Składniki:-półtora kg mostka bez kości-250 g opieniek-2 łyżki masła-czerstwa bułka-2 szt jajka-szklanka ciepłego mleka-oliwa-sól, pieprz, natka pietruszki do smakuWykonanie: W mostku robię kieszeń i nacieram solą.Rozmrożone opieńki kroję i podsmażam na patelni. Bułkę moczę w ciepłym mleku, a następnie wyciskam.Do miski dodaję masło, łączę z bułką,ubitym białkiem, 2 żółtkami, i posiekaną drobno natką pietruszki.Wrzucam opieńki, przyprawiam do smaku.Faszeruje mostek i piekę w naczyniu żaroodpornym z przykrywką w temp 180 stC czas 50 min.Wyszedł zajefajny ale sie z deka rozpierniczył. Edytowane 22 Listopada 2011 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 warstwy moje do toru chlebowego.(ale najpierw trzeba upiec chleb z przepisu w termomiksie) :D;) pierwsza-serek topiony wymieszać na gładką masę z tarą goudą, dodać zmielone orzechy. druga-biały ser utrzeć z czosnkiem uprzednio wyciskarka potraktowany , dodać śmietanę i koperek trzecia-potraktować blenderem kawałek ugotowanej piersi i sparzonego bez skórki pomidora doprawić zielonym grubo mielonym pieprzem. czwarta-oliwki,jajo na twardo i majonez.........znowu piąta mrożone warzywa zmiksowane i delikatnie zeszklone na maśle z dodatkiem mozzarelli. Masami przekładam warstwy mojego własnymi ręcami upieczonego chleba.Na koniec jak to w tortach bywa trza je zewn.wysmarować pastą paprykową z dodatkiem chili i odrobinę czerwonego pesto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2011 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Zapytam w moim topiku wprost .....Czy ktoś gotuje sery żółte a jeśli tak to po co?Mam fajnego pomysła................lepsiejszego jak ferdek kiepski :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2011 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 parówkowa na patykach z bułki wrocławskiejbekon na melonieszynka na pieczonych zieminiorach lubicie takowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.