niktspecjalny 22.11.2011 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Buraki w nadziewanych pyzach zamiast mięsa. mrożony bober z oliwkami i ananasem tez tak robicie................................bo ja tak :D:D;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2011 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Mój dzisiejszy pomysł na obiad."kokardniki":D na ziemniakach i cebuli. Mortadela koniecznie z RYJKA.(sory za kryptoreklamę) ale ona jest najlepsza .Wystarczy pokroić mortadelę w długie paski,wystarczy pokroić młodą cukinię w długie paski,wystarczy pokroić pora wzdłuż na długie oddzielające paski,wystarczy pokroić marchew uprzednio ugotowaną w paski,wystarczy pokroić boczek duński w długie paski,wystarczy pokroić ser żółty w paski ale trochę szersze,wystarczy usmażyć baaaardzo drobno posiekaną cebulkę razem z przetartymi ziemniakami (przez oczka najdrobniejsze) na delikatnie rumiano(dużo wiórek ziemniaczanych mniej cebuli) . Wszystko już mamy.To są już produkty ,które trzeba tylko podgrzać -zapiec.Układamy na pojedynczych paskach z pora(może być trzy w zależności od długości pociętych produktów) kilka pasków mortadeli, cukinii,marchewki,boczuniu,sera.Przewiązać na kokardy porem ,delikatnie doprawić do smaku pamiętając ,że produkty niektóre są już przyprawione same w sobie. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę delikatnie zeszklonych-rumianych ziemniaków i cebuli. Ułożyć na nie w/w "kokardniki":D.Drugą częścią (jak nam jeszcze została ) posypać wierzch "kokardników".Delikatnie zapiec pod przykryciem.Czas 25 min temp.160 stC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Jest do tego jeszcze chłodnik na wodzie przegotowanej,śmietanie,z sałatą,ogórkiem,szczypiorkiem i koperkiem.Podany na zimno.Lepszego nie ma on jest The best. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 12.04.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 No taki fajny wątek znalazłam i cisza.... To może na ponowny rozruch podam swój przepis na pyszniutką,prościutką i tłuściutką kolację. Ziemniaczki obieramy,myjemy,kroimy w talarki o grubości ok 1cm,paprykę w paseczki , pomidory w grube plastry ( najlepiej też najpierw umyć,ale nie będę się upierać), szyneczkę w paseczki bez mycia ,cebulę w kosteczkę,czosneczek drobniutko siekamy,chyba,że wolimy granulowany,jajka dokładnie rozbełtać,serek żółty pokroić w plasterki. Ziemniaki szybko rumienimy z obu stron,następnie zalewamy je rozbełtanymi jajkami,solimy,na to rzucamy szyneczkę,paprykę,pomidorki,cebulę,czosneczek,przykrywamy plastrami sera i posypujemy oregano albo czym teściowa uważa .Patelnię przykrywamy pokrywką i pyrtolimy powolutku jeszcze jakieś 20 min.Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda77 26.03.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 witam serdecznie. Piszmy kochani i dzielmy się swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Ja na rozruch zaproponuję sałatkę do mięsa albo do jakiegoś dania gorącego. Sałatę lodową posiekaną połaczyć z kawałkami pomidorów. To wszystko zalać sosem:zmiksowane owoce albo syrop owocowy najlepiej malinowy lub truskawkowy(ja używam paoli ponieważ miło kojarzy mi się z domem rodzinnym), sól i ocet balsamiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksana 27.05.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 ziemniaki w cieście naleśnikowym-pomidorowym 3 szt ugotowanych w mundurkach na pół twardo ziemniaków, pokrojonych w plastry 1cm, obtaczać w cieście naleśnikowo-pomidorowym.Smażyć na rozgrzanym oleju słonecznikowym.Podawać z pastą z pieczarek. O, super! Własnie szukałam czegoś z ziemniakami na dzsiejszy obiad. Już wiem co zjem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.