megi24 26.01.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A tam doniesienia, ja nie wierzę, na kuchenki indukcyjne też są doniesienia a ja z niej na pewno nie zrezygnuję. A jeśli chodzi o kolory to widziałam mikrofalówkę czarną i w kolorze wina - Art. Flower Wine + kryształki Swarovskiego Kolorki fajne, ta czarna chyba bardziej mi się podoba. Jakbyśmy mieli wierzyć we wszystkie szkodliwe działania, to trzeba by było siedzieć w domu i nie wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 08.02.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A ja w Art. Flower Wine zakochana Do tego te kryształki, rewelacja Ja nie wierzę to tylko propaganda, dokładnie tak jak z kawą, jedni piszą, że jest szkodliwa a inni, ze leczy wątrobę z otłuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 17.02.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 A ja w Art. Flower Wine zakochana Do tego te kryształki, rewelacja Ja nie wierzę to tylko propaganda, dokładnie tak jak z kawą, jedni piszą, że jest szkodliwa a inni, ze leczy wątrobę z otłuszczenia. Ja na temat właściwości leczniczych czy może szkodliwości nie wiem za wiele, wiem tylko,że mikrofalówka nie ma kryształków - jedynie lodówka. Przynajmniej w Italii. Ale koleżanka ma,często korzysta i jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 20.02.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Tak czy inaczej, mikrofala się przydaje. Czy ma kryształki czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torga 04.03.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Tak czy inaczej, mikrofala się przydaje. Czy ma kryształki czy też nie No własnie, ponieważ nie chcieliśmy mieć mikrofali ale po ponownym rozważeniu wszystkich plusów (np dziecko samo szybko podgrzeje sobie obiad) i minusów ( np dodatkowe koszta zakupu i użytkowania) zmieniliśmy zdanie. Będziemy kupować mikrofalę do zabudowy, 60cm -nie mam jeszcze rozpoznania w tym temacie więc jak ktoś ma swoje typy to proszę piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 19.04.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Bez mikrofali da się żyć, ale np. bez sensu uważam odpalania piekarnika dla jednej bagietki z czosnkiem, nie dość, że zajmie to sporo więcej czasu, to jeszcze nie ma uzasadnienia ekonomicznego... Ale fakt, że nawet jak korzystam z opcji grill to nie umywa się do piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 25.04.2012 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 100 razy tak tak tak przy trójce dzieci bym chyba się zapogrzewała na śmierć. Nie wyobrażam sobie podgrzewania obiadków albo herbatki dla dzidziek w np kąpieli wodnej tak jak radzą specjaliści od dzieci Dzieci są tak niecierpliwe że jak nie dasz im pić teraz i zaraz to mogą rozszarpać na strzępy... bez mikrofali niewykonalne. Mam teraz model przywieziony z Francji jakieś 15 lat temu ... i będę go miała jeszcze i jeszcze (odpukać) bo na nową mikrofalę juz nie styknęło ale nie wyobrażam sobie życia bez niej- no może wyobrażam ale byłoby bardzo utrudnione i spowolnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 25.04.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 15 lat? Kawał porządnego sprzętu musi to być, teraz producentom nie opłaca się już tak produkować- parę lat i do widzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 25.04.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Kurczę to może jednak nie będę jej wymieniać skoro chodzi (odpuk, odpuk) Pięć lat... to smutne ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
connect 10.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Mikrofala przydaje się zwłaszcza w sytuacjach, w których trzeba coś szybko podgrzać, odgrzać itp. Kiedyś mieszkałam w maleńkiej kawalerce, w której był tylko aneks kuchenny bez piekarnika. Wiem, że mikrofala to nie to samo, ale w niektórych przypadkach skutecznie zastępowała mi nawet piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmqkr 18.03.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 mikrofalowka coraz czesciej w mojej kuchni zastepuje piekarnik,dlatego razem z zona kupilismy mikrofalowke lg. mega pojemna, mega praktyczna. oszczedza energie, posiada wiele programow automatycznych. ma funkcje grill,która bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianno 28.03.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Nie wiem jak z walorami zdrowotnymi mikrofali, bo podobno wartości odżywcze zabija. Chociaż tutaj są różne opinie i prawda leży pewnie gdzieś zakopana. Ale wygodzie się nie da zaprzeczyć, chociaż zapiekanki wychodzą strasznie nie dobre. Bułka okropnie ciągnąca, ale zupę jednak łatwiej odgrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlueDecoria 28.03.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Ponoć dziś mikrofalówki nie są już tak szkodliwe. Mikrofala bardzo ułatwia życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka__ 15.07.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Jak dla mnie to przydatna tylko wtedy, kiedy ktoś dużo odgrzewa. Do gotowania absolutnie się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 18.07.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Jak dla mnie mikrofalówka jest kompletnie zbędna. Wolę piekarnik lub patelnię, gdy mam coś odgrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta928 29.11.2020 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) Szkodliwość mikrofalówki to mit....W moim domu mikrofalówka jest bardzo przydatna - rzadko kiedy jemy wspólne posiłki, i często odgrzewamy to czego wcześniej niedojedliśmy. Oczywiście wszystko też zależy od tego jaką mikoraflówkę się posiada. Stare modele są bardzo głośne i odgrzewanie odbywa się dość długo. - które są mega szybkie i ciche Edytowane 29 Listopada 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.11.2020 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 w mieszkaniu miałem mikrofalówkę ponad 20lat, po przeprowadzeniu się do domu nie miałem, po pół roku kupiłem, nie da się bez mikrofali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotty11 30.11.2020 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Ja mikrofalówkę w domu mam. Czasami jak chcę coś na szybko podgrzać wybieram częściej mikrofalówkę niż kuchenkę. No i jako maniak filmowy, to popcorn z mikrofalówki jest gotowy ekspresowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.11.2020 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Mikrofalówka przede wszystkim do podgrzania , jest to oszczędność czasu, pieniędzy oraz wody nie trzeba myć dodatkowych garnków. Dodatkowo nieoceniona przy robieniu przetworów można pasteryzować słoiki, robić powidła śliwkowe i mus jabłkowy bez mieszania i chlapania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.11.2020 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Mikrofala jest bardzo dobra do podgrzania niektórych napojów.Do podgrzania kawy nie polecam. W jaki sposób w mikrofali robisz powidła śliwkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts