sariel 06.08.2011 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Może mi ktoś opisać jak powinno się przygotować posadzkę pod położenie podłogówki, chodzi mi o rozpisanie kolejności oraz rodzaj materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 07.08.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Może mi ktoś opisać jak powinno się przygotować posadzkę pod położenie podłogówki, chodzi mi o rozpisanie kolejności oraz rodzaj materiałów? Określenie "posadzka" dotyczy ostatniej warstwy podłogi - okładziny podłogowej. Napisz konkretnie o co Ci chodzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sariel 08.08.2011 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Chodziło mi o to co mam położyć przed rozpoczęciem instalacji podłogówki tzn tylko folie, styropian ?? Jaka powinna być kolejność folia, styropian, folia?? Na co powinienem zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Na początek zwróć uwagę na dopisek pod twoim nickiem J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.08.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Chodziło mi o to co mam położyć przed rozpoczęciem instalacji podłogówki tzn tylko folie, styropian ?? Jaka powinna być kolejność folia, styropian, folia?? Na co powinienem zwrócić uwagę? "Witam" Po kolei: 1 - chudziak 2 - hydroizolacja zgodnie z projektem, który uwzglęnia istniejące uwarunkowania. 3 - termoizolacja j.w. 4 - folia będąca elementem instalacji grzewczej 5 - wylewka betonowa grubości 6 - 7 cm ( zbyt cienka wylewka nie daje równomiernego rozkładu ciepła, natomiast zbyt gruba jest bardzo bezwładna - większa pojemność wilgoci, mniejsza podatność na regulację temperatury). 6 - okładzina podłogowa właściwa. Szczególy znajdziesz na tym forum lub na mojej www w grupie porad w temacie podłóg ogrzewanych. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts