amalfi 07.08.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Już dwukrotnie przymierzałam się do budowy domu. Życie jednak zweryfikowało plany i obecnie remontuję stary dom. Nie wykluczam jednak, że za kilka lat temat budowy powróci. Dlatego ogladam projekty i czytam wątki budowlane innych. No i naszłą mnie refleksja, że pomimo tysięcy gotowych projektów, nie spotkałam jeszcze żadnego, który by mi odpowiadał od A do Zet. A jak jest z Wami? Znalazł ktoś idealny dla siebie projekt? Taki, w którym nie wprowadzał żadnych poprawek, nie żałował, że jakiegos pomieszczenia nie ma itp. Jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malachio 07.08.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ... nie ma też idealnego człowieka, ale są projekty domów które można polubić i dobrze się mieszkać w takim domu i odwrotnie. Najważniejsze to wypisać wymagania własne co do domu, wymagania miejscowego planu (decyzji i warunkach zabudowy), kwotę jaką jesteśmy w stanie przeznaczyć na dom i cierpliwie szukać, lub spróbować indywidualnie zaprojektować sobie dom (z projektantem oczywiście). Z własnego doświadczenia wiem, że nawet do projektu indywidualnego będziemy mieli zastrzeżenia (sam rysowałem swój dom konsultując projekt z architektem (kilka ważnych uwag), a teraz chętnie bym coś zmienił Powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.08.2011 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 No właśnie nie chodzi mi o projekt indywidualny, ale o gotowce. Tysiące propozycji, a żaden do końca nie pasuje. Jak to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ev 10.08.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 możliwe możliwe, bo gotowe projekty domów to po prostu półprodukt przeznaczony do dalszej obróbki ot co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.08.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja bym je nazwał produktem dla wszystkich czyli dla nikogo...Czy ktoś ma zarazem najpopularniejsze warunki zabudowy, okolicę, i wymagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 10.08.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 oj nie ma idealnego projektu. Może komuś udało się znaleźć idealny dla siebie mi niestety nie Wprowadziłam sporo zmian, architekt marudził ale zrobił a teraz przy budowie wychodzi - a bo coś nie pasuje, strop po zmianach już nie gra jak powinien, kominy się nie mieszczą, salon jakby niewymiarowy. Ale zobaczymy jak skończymy. Mi i tak się podoba jednak lepiej jak najmniej zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alic 11.08.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Projekt idealny pewnie nie istnieje,ale prawie idealny tak,szukałam długo,ale gdy już znalazłam,to zmian dokonałam jedynie kosmetycznych,dziwi mnie to,że niektórzy wybierając projekt zmieniają w nim masę rzeczy i powstaje zupełnie inny dom,często dziwoląg o nieforemnej bryle,to już lepiej zamówić projekt indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts