kosor 08.08.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam Chcę obrobić okna dachowe płytami KG. Wymyśliłem sobie koncepcję obudowania okna i proszę was o porady czy dobrze kombinuję. Chcę użyć płyt zielonych. Zrobić klin drewniany przykręcony do krokwi który będzie służył jako podparcie do płyty. Płytę wsunąć w szczelinę w ramie okna przykręcić do klina drewnianego a na końcu przykleić płytę klejem do pustaków. Przestrzeń między krokwią i płytą wypełnić styrodurem i pianka montażową aby szczelnie wypełnić. Tylko czy miejsce łączenia płyt połączyć taśmą i zaszpachlować? W ramie okna 2 jest szczelina w którą można wsunąć płytę 3 (rysunek). Czy przykręcać ja w tym miejscu do ramy okna? Czy połączenie 1 uszczelniać np akrylem ? Może są jakieś listwy uszczelniające (gumowe, silikonowe)? 4 - szyba Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/159681-obrobienie-okna-dachowego-p%C5%82ytami-kg/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts