Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie :)

Mam na imię Joanna, pisanie nie jest moją mocną stroną ale spróbuję;).

Mieszkamy wraz z mężem i 4 dzieci w niewielkim mieszkaniu 56m2 - 4pokoje, kuchnia, łazienka,wc.

Remont zaczęłam od pokoju naszego - naszych synów, okazało się że po przeniesieniu młodszego do ich wspólnego pokoju na nic więcej nie ma w nim miejsca, zabawki w pudłach musiały wywędrować do pokoju naszych córek, a przy zabawie były wszędzie i ciężko było to ogarnąć. Dlatego postanowiliśmy że oddamy naszą nieco większą sypialnie chłopcą a najmniejszy pokój będzie dla nas. I tak oto zaczęła się nasza przygoda z remontowaniem ;)

Oto pokój naszego synka tuż przed remontem:

Tu już po wyniesieniu zabawek i przed wstawieniem łóżeczka młodszego z nich. Pokój ma powierzchnię 3mx2m plus wnęka za drzwiami 135x60cm.

Pierwsze zdjęcie z tamtego roku jeszcze przed odswieżeniem tapety :)

Zdjęcie452.jpg

Po zmianie tapety.

P2150046.jpg

P2110013.jpg

P2150045.jpg

P2110012.JPG

Edytowane przez JoaKar4
https://forum.murator.pl/topic/159684-remontowo-wdl-j-remont-naszego-mieszkanka/

Przed remontem tego pokoju dla nas przejrzałam tapety na allegro chyba ze 100 razy. I wkońcu wybrałam tapety w sumie trzy ;) Dwie na flizelinie i jedna winylowa.

Przy całkowitym remoncie pokoju przyszła pora także na zmianę paneli na ciemne, pasujące do tego pokoju.

Nasz wybór padł na Dąb Congo.

Oto zdjęcia :)

816310pion.jpg

2.jpg

21ed9b87.jpg

dscf5013w.jpg

https://forum.murator.pl/topic/159684-remontowo-wdl-j-remont-naszego-mieszkanka/#findComment-4817427

Remont zaczęliśmy od zmiany instalacji elektrycznej, kładzeniu nowych tynków na ściany, poprawieniu kaloryfera i zrobienia w nim dodatkowego odpowietrznika - niestety często kaloryfer był zimy i zapowietrzony. Mam nadzieję że w tym roku będzie tam cieplutko. Następnie tapetowanie, kasetony na sufit, tym razem białe łatwiej dobrać kolory ścian, oraz położylismy nowe panele na podłodze. Na końcu zrobiliśmy szafę - pierwsza szafa takie nasze "małe dziecko" ;)

Oto efekt naszej pracy: Mam nadzieję że się Wam spodoba ;)

P8080131.jpg

P8080130.jpg

P8080129.jpg

P8080127.jpg

P8080128.jpg

https://forum.murator.pl/topic/159684-remontowo-wdl-j-remont-naszego-mieszkanka/#findComment-4817449