MarekWrocław 08.08.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Szukam we Wrocławiu firmy która mi zamontuje drzwi na starej ościeżnicy - dzwoniłem w kilka miejsc i nikt nie chce się sprawą zająć, czy to aż taki problem??? Nie chcę żeby mi pół ściany demolowali bo niedawno wszystko było remontowane. Chodzi o sam montaż bo drzwi mam już zakupione. Będę wdzięczny za namiary na jakiś fachowców lub odzew firm które się czymś takim zajmują. Będę śledzić wątek bo sprawa pilna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 09.08.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 też miałem problem tego typu, ale znalazłem. Jest salon na ul zielonogórskiej we wrocławiu - niedaleko TGG. Nazwy nie pamiętam ale mam tel kontaktowy do nich 071 355 36 57 , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekWrocław 10.08.2011 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 chodzi o tą firmę; http://maps.google.com/maps/place?cid=6754721528550569102&hl=pl ??? zanim zadzwonię chciałbym się najpierw rozejrzeć po ich www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 12.08.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 tak, tak to ta firma - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 29.02.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 też miałem problem tego typu, ale znalazłem. Jest salon na ul zielonogórskiej we wrocławiu - niedaleko TGG. Nazwy nie pamiętam ale mam tel kontaktowy do nich 071 355 36 57 , powodzenia Witam, proszę o opinię na temat tej firmy, jak przebiegła z nimi współpraca? w sieci różne opinie można znaleźć a jestem przed podpisaniem z nimi umowy na wymianę drzwi w firmie i zastanawiam się czy to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekWrocław 02.03.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 To już było jakiś czas temu ale z tego co pamiętam to byłem z nich zadowolony. Nie żeby się jakoś specjalnie wyróżniali, po prostu porządnie wykonali zlecenie, no i nie podpadli niczym . Drzwi kupiłem w końcu też u nich - Porta, i też nie mam żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 03.03.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Dobra, dzięki za opinię, a brałeś może u nich raty? Nie robią problemu z przynaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekWrocław 05.03.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Nie ma sprawy, po to jest forum Raty przyznali mi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 21.03.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 nawet nie wiedziałam że można montować drzwi na starej ościeżnicy... mam w mieszkaniu do wymiany drzwi i może uda się w takim razie wymienić tylko drzwi, jak to wygląda, najpierw pewnie trzeba się zorientować kto i czy w ogóle można coś takiego zrobić u mnie? czy po prostu kupić drzwi i szukać fachowca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiasek21 21.03.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Pomierzyć, popatrzeć i zorientować się w sprawie naszej ościeżnicy, jakichś papierów, które zostały po zakupie poszukać i szukać fachowca. Zależy jakich drzwi się szuka i jaką się ma ościeżnicę, jeśli starego typu, robioną przez stolarza, to i drzwi u stolarza na pewno da się zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 21.03.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 hmmm... no tak, papierów pewnie nie ma, ale może rzeczywiście wybrać się do stolarza i on doradzi co dalej, może coś uda wykombinować żeby trochę zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 22.03.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 mamy w mieszkaniu stare metalowe ościeżnice, nowe skrzydła kupiliśmy w castoramie. Nie było żadnego problemu z założeniem drzwi. Troszkę je podcięliśmy tylko i wyregulowaliśmy zawiasy, a to też żadna filozofia. I fachowiec nie był potrzebny. Patrz tylko na szerokość skrzydła i ościeżnicy i rozkład zawiasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z4R4Z 22.03.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 No mnie niestety tez to czeka poniewaz mam stare metalowe oscieznice. Zastanawiam sie natomiast czy jest mozliwosc zamontowania nowej ościeżnicy na tej starej metalowej i dopiero na to drzwi? Czy ktos z Was przez to przechodzil i czy jest to oplacalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 22.03.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Nie wiem jak nową na starą, ale zawsze można założyć nakładki na starą, żeby wyglądała jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z4R4Z 22.03.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) Ciekawe jakby to wyglądało... masz może u siebie takie rozwiązanie? EDIT:Pogrzebałem trochę i chyba znalazłem jedyne sensowne rozwiązanie mojego problemu czyli ościeznice Sapeli OKZ specjalnie do montażu na stare metalowe framugi: http://www.sapeli.pl/index.asp?obsah=42&styl=0 Co dla mnie najważniejsze, to rozwiązanie nie zmniejsza szerokości drzwi a prześwit redukuje o jedyne 3cm. Czyli jeżeli stare drzwi mamy 80 to kupujemy rowniez OKZ 80.Ościeznica obejmuje cały otwór drzwiowy (metalowa framuga + grubość ściany). Jedyne wymaganie to w miarę proste metalowe framugi (piony). Koszt dosyć wysoki w moim przypadku 875 netto za samą ościeznicę ale podsumowując wydatki związane z wywaleniem starych ościeżnic i tak moim zdaniem się opłaca. Edytowane 22 Marca 2012 przez Z4R4Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 23.03.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 zosik --> dzięki, chyba tak zrobię, pomierzę wszystko co i jak, przejdę się do sklepu pooglądam itp. i będe myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 23.03.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Cieszę się, że mogłam pomóc. Ja nie mam tych okładzin, mimo, że w planie były ale jakoś tak, jak mieszkamy ponad 2 lata to nadal nie mamy okapu i ościeżnic zrobionych i lampa wisi "tymczasowa" Ale sprzedajemy mieszkanko, więc decyzja co z tym zrobić będzie należała do następnych właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts