Freja 08.08.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witajcie, Niedawno skończyłam budowę domu w okolicach Będzina (śląskie). Zaczęłam zastanawiać się nad instalacją alarmową. Szukam czegoś, co nie będzie drogie, ale uchroni mój dom przed złodziejami, czy pożarem. Myślałam nad podpisaniem umowy z firmą ochroniarską. Słyszałam jednak, że zakup samych urządzeń to masa pieniędzy (ok. 3 000 zł) i do tego abonament. Może więc lepszy będzie alarm bez podpisywania umowy z firmą? Nie wiem jak się za to zabrać. Czytałam o tym na forum, ale szybko się pogubiłam. Co Wy wybraliście? Jakie rozwiązania zastosowaliście u siebie? Dziś dostałam ofertę firmy Securitas. Alarm bezprzewodowy za 1zł + 99,99zł abonament miesięczny na 30 miesięcy. To dużo, czy mało? http://www.securitas-home-alert.pl/pl/content/commercial-info Będę wdzięczna za pomoc. Wiem, że mogę na Was liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 08.08.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dziś dostałam ofertę firmy Securitas. Alarm bezprzewodowy za 1zł + 99,99zł abonament miesięczny na 30 miesięcy. To dużo, czy mało? Będę wdzięczna za pomoc. Wiem, że mogę na Was liczyć Czyli dają ci słaby alarm wart 2500 za 3 000 zł. Abonamenty za ochronę wahają się w tej chwili od 40 do 60 zł z VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 13.08.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 A co jest w nim takie "słabe"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 13.08.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o alarm to dość kosztowna inwestycja, ale jest wiele innych sposobów ochrony przed złodziejami np. kraty antywłamaniowe. To niech sobie kolega od razu bunkier wybuduje. Przecież jak będą chcieli to i tak wejdą. W przeciętnym domu chodzi o to, żeby byle łachudra jak wlezie, to centrala do mnie zadzwoniła, a jak coś zginie, to jestem ubezpieczony. Jeżeli ktoś jest majętny i boi się np. o kolekcje obrazów, to zabezpieczenia kosztują poważne pieniądze, z którymi radzi sobie mniejsza liczba fachowców. Wtedy można mówić o względnym bezpieczeństwie majątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 13.08.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Jeśli chodzi o alarm to dość kosztowna inwestycja, ale jest wiele innych sposobów ochrony przed złodziejami np. kraty antywłamaniowe. Koszt wraz z montażem nie jest duży. Jeśli chodzi o firmę to spawanie Lublin. Robili u mnie ogrodzenie i kraty. Jestem zadowolona z efektów ich pracy. Jeśli kolega ma zewnętrzne kraty, to informuję, że kraty zewnętrzne mają ZEROWĄ wartość jeśli chodzi o zabezpieczenie antywłamaniowe. Wewnętrzna krata to dokładne przeciwieństwo zewnętrznej. Pisząc inne sposoby ochrony miał kolega na myśli ...... Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga39 16.08.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Co do alarmu to proponuję poświęcić trochę czasu i pooglądać te filmy na youtube: Mam na tym zrobiony system inteligentnego domu, wszystko sterowane z komórki i fajny bajer. Wymaga o wiele mniej przewodów od czujek, bo kodujesz je rezystorami na wejściach parametryzowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts