Velp 10.03.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Witam, Zwracam się do Was z prośbą o radę w następującej kwestii: Do działki chcę doprowadzić prąd. Warunki techniczne itp już mam. Jestem na etapie załatwiania projektu przyłącza i tu pojawił się problem. Okazało się że najbliższy słup z którego można "pociągnąć łącze" stoi.... no właśnie, nie wiadomo gdzie . To znaczy jedni mówią: na terenie należącym do drogi inni mówią, że na działce (słowa urzędniczki z gminy: " no tak chyba na działce to stoi, no tak to wygląda, ta raczej na działce" ). Żeby było ciekawiej działka do poniedziałku należała do Agencji Rolnej (czy jak ją tam zwał ) a teraz ma już nowego właściciela. Uzyskanie kontaktu do tej osoby z racji na ustawę o ochronie danych jest praktycznie niemożliwe . Co robić? Czy zlecać wykonanie projektu oraz przyłącza na ZUD uznając, że słup należy do drogi, czy czekać na przychylność losu w postaci nieoczekiwanego pojawienia się na działce sąsiada. A może - fachowiec z mapy geodezyjnej, którą posiadam jest w stanie określić jednoznacznie czy słup jest na działce czy w drodze? Sam już nie wiem - poradźcie proszę. ps. Śmieszne jest to, że jeśli uznać, że słup stoi na działce to od drogi gminnej dzieli go niespełna 20 cm. Velp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RyMario 11.03.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Wydaje mi sie, ze slup jest wlasnoscia ZE. Nie mam takiej pewnosci, ale jesli tak to chyba powinienes gadac z ZE. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 11.03.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Tę kwestię powinien bezproblemowo ustalić Ci geodeta. On przecież sporządza mapkę do celów projektowych, na której takie elementy są zaznaczone, zwłaszcza gdy leżą w pobliżu Twojej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Velp 13.03.2004 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 No niby racja ale jak na złość moja geodetka nie odbiera telefonu od kilkunastu dni A po wstępnej rozmowie z innym geodetą okazało się, że prawdopodobnie trzeba będzie wytyczyć granice na tej działce - co nei za bardzo mi się uśmiecha. Velp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts