hipolit.poznan 25.01.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Wysłałem Tobie chyba z 4 maile ze zdjęciami z budowy domu. Obecnie jest już stan surowy zamknięty. Ogólnie najważniejsza kwestia to łazienka widoczna w projekcie byłaby bardzo, bardzo mała. Nie wyobrażam sobie takiej klitki.Polecam wydłużyć ją o garderobę. pozdrawiam budujących i wahających się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praca.artur 25.10.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam. Planuje budowę tego domu na Podkarpaciu, może ktoś buduje z tego regionu i odświeżymy wątek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipolit.poznan 04.12.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Witam. Planuje budowę tego domu na Podkarpaciu, może ktoś buduje z tego regionu i odświeżymy wątek? Pozdrawiam Mało coś chętnych na rusałki.... nasza już skończona.... jest super w razie pytań podpowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretta81 30.12.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witam:) jestem bardzo zainteresowana budowa tego domu, jednak obawiam sie że kuchnia jest zbyt mała a e salonie nie zmieści sie stół. Byłabym wdzięczna za jakieś fotki z realizacji mój mail [email protected] Może jest ktoś ze śląska i mógłby mi pokazać swój dom:) . Zmiany jakie na chciałabym wprowadzić to przeniesienie łazienki e miejsce pokoju na kotłownia a w miejscu garderoby i łazienki zrobić pokój. Tam gdzie jest sypialnia pokój jest wydłużony o miejsce na szafę, zrownalabym go żeby miał taki sam wymiar jak nowo powstały pokój czyli 410x364. Komin w salonie jakby die dało wmurowalabym w ścianę to dałoby to ę miejsca w salonie:).Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretta81 03.01.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Hallo... jest tu Ktoś jeszcze? no chyba sama nie zostalam:(. Proszę niech Ktoś wklei zdjęcia Rusalki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipolit.poznan 04.01.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Hallo... jest tu Ktoś jeszcze? no chyba sama nie zostalam:(. Proszę niech Ktoś wklei zdjęcia Rusalki. Pozdrawiam. Wysłałem Ci na maila fotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretta81 04.01.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Wysłałem Ci na maila fotki.... Dziękuję:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foqsica 19.02.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam, ostatnio z mężem szukaliśmy projektu domku niedużego, z garażem w bryle budynku i z dachem dwuspadowym, wybór był między codziennym, muratora a lolkiem dominanty... aż tu zobaczyliśmy rusałkę! Ideał normalnie jeszcze poczytałam o tym jak robicie pralnię na gorze... mam tylko jedno pytanie: czy macie zaprojektowane jakieś drzwi między garażem a mieszkaniem? Pomieszczenie gospodarcze/kotłownia jest z tyłu za garażem i jak to macie rozwiązane w swoich domkach? Za każdym razem wychodzicie z domu przechodzicie przez garaż itd? My jesteśmy na etapie tworzenia mapy do celów projektowych, budować będziemy domek z bala, więc zdecydujemy się na projekt indywidualny lub przerobienie rusałki na inną technologię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelo1982 22.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam, też chcemy budować Rusałkę. Po powiecie o tych zmianach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelo1982 22.02.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Zapomniałem dodać, że chcemy powiększyć dom o ok 1,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretta81 23.02.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Pawelo 1982 jeśli można zapytać, ile zapłacisz za adaptację projektu? Ją również chciałam dokonać kilka zmian m.in. poszerzenie domu od str. kuchni o 0,5m ale cena mnie zabiła. Podoba mi sie jeszcze jeden projekt, bardzo podobny do Rusalki, to Hiacynt pracowni Archdom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelo1982 23.02.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Hej,jeszcze nie wim ile kosztuje taka adaptacja.zobacz jeszcze ten projekt "PAUZA"Też jest ciekawyhttp://www.dobry-dom.pl/projekty-domow/13224-0-pauza.htmlDaj znać co o nim myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelo1982 23.02.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Widzę że link nie działa.Wpisz w google PAUZA Dobry-dom to go znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelo1982 23.02.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 proszę o jakieś fotki z budowy domu Rusałka.Mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretta81 23.02.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Hm... pauza to bardzo fajny dom, ale mi sie marzy stół do salonu a w pauzie już taki nie wejdzie:( taki mój grymas;). Poza tym schody muszą znajdować sie w holu, wszędzie byle nie w salonie. Poza tymi szczegółami to super domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipolit.poznan 01.03.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witam, też chcemy budować Rusałkę. Po powiecie o tych zmianach??? [ATTACH=CONFIG]172458[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172459[/ATTACH] Co do Twoich zmian, to powiem nie są złe. Fajny pomysł z przejściem do garażu. Jednak osobiście nie lubię wc prosto z wejściem do salonu. Masz gości siadasz na wc i się krępujesz, bo przez jedne drzwi dużo słychać A tak jednak przez ten korytarzyk, to nie dochodzą dźwięki. Tym bardziej, że mamy w Rusałce jeszcze drzwi pomiędzy salonem a korytarzem. Tego prześwitu, ani drzwi do kuchni nie mamy. Z obu stron zabudowaliśmy szafami (w kuchni zabudowa, w korytarzu szafa). A co Ty na to, gdyby zrobić drzwi z WC do wiatrołapu. A szafę z wiatrołapu przenieść wyżej do korytarza robiąc ściankę działową tam, powstał by taki korytarz. Nie wiem czy jasno się wyraziłem Odnośnie piętra. łazienka powinna starczyć, jednak ten prysznic hmmm.... jak otworzysz drzwi to wejdziesz wprost na prysznic. Może lepiej prostokątną wannę wzdłuż ściany od dworu, w narożniku prysznic, a do pralni tylko przejście. Ja mam łazienkę wydłużoną, nie mam żadnej pralni, mam z jednej strony wannę prostokątną z drugiej prysznic. Jednak po środku jest tyle miejsca, że suwane drzwi weszły by. Ale tylko suwane. Suwały by się wewnątrz pralni. Każdy sam zadecyduje oczywiście .... ale o łazience pomyślałbym, bo będzie dziwnie i ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiap3 06.08.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Własnie kupiłam projekt tego domku. Czy jest jeszcze możliwość wysłania zdjęć domku w realu na adres [email protected] Z góry bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab85 12.04.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam przymierzam się do zakupu projektu Rusałka. poza drobnymi zmianami, projekt jest tym czego szukałam. Mam tylko pytanie czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać brak drzwi do garażu z domu? A może ktoś wybudował Rusałkę w woj. łódzkim? Poproszę o wysłanie zdjęć z realizacji projektu i aranżacji domu. Z góry dziękuję za każde zdjęcie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruchy83 30.06.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Ruszyliśmy z budową.Jak na razie są już ławy i bloczki i zrobiona kanaliza.Zmiany jakie wprowadziliśmy to łazienka w miejscu kotlowni, kotłownia przeniesiona za garaż. Z malej łazienki zrobimy sobie małą przechowalnie na rupiecie, zlikwidowaliśmy narożnik w salonie. W tej chwili już wyszedł nam na jaw mały problem - łazienka po kotłowni będzie strasznie niska - 2,24 m. Jeśli ma ktoś zdjęcia gotowego już domku to można prosić na meila [email protected]Wogóle mam nadzieję że jeszcze ktoś tutaj zagląda na forum :)Pozdrawiam Edytowane 30 Czerwca 2014 przez kruchy83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnny_ 02.11.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Witam, czy jest tu ktoś, kto budował ten dom? Projekt Rusałka n o powierzchni użytkowej 86, 55 m2? https://www.extradom.pl/projekt-domu-rusalka-BSB1072Przymierzamy się z żoną do budowy domu i puki co ten projekt najbardziej nam odpowiada. Czy ktoś już go zrealizował, jakie były realne koszty budowy? Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts