Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wysłałem Tobie chyba z 4 maile ze zdjęciami z budowy domu.

Obecnie jest już stan surowy zamknięty.

Ogólnie najważniejsza kwestia to łazienka widoczna w projekcie byłaby bardzo, bardzo mała. Nie wyobrażam sobie takiej klitki.

Polecam wydłużyć ją o garderobę.

pozdrawiam budujących i wahających się.

• 9 months później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

Witam:) jestem bardzo zainteresowana budowa tego domu, jednak obawiam sie że kuchnia jest zbyt mała a e salonie nie zmieści sie stół. Byłabym wdzięczna za jakieś fotki z realizacji mój mail [email protected] Może jest ktoś ze śląska i mógłby mi pokazać swój dom:) . Zmiany jakie na chciałabym wprowadzić to przeniesienie łazienki e miejsce pokoju na kotłownia a w miejscu garderoby i łazienki zrobić pokój. Tam gdzie jest sypialnia pokój jest wydłużony o miejsce na szafę, zrownalabym go żeby miał taki sam wymiar jak nowo powstały pokój czyli 410x364. Komin w salonie jakby die dało wmurowalabym w ścianę to dałoby to

ę miejsca w salonie:).Pozdrawiam:)

• 1 month później...

Witam, ostatnio z mężem szukaliśmy projektu domku niedużego, z garażem w bryle budynku i z dachem dwuspadowym, wybór był między codziennym, muratora a lolkiem dominanty... aż tu zobaczyliśmy rusałkę! Ideał normalnie ;) jeszcze poczytałam o tym jak robicie pralnię na gorze... mam tylko jedno pytanie: czy macie zaprojektowane jakieś drzwi między garażem a mieszkaniem? Pomieszczenie gospodarcze/kotłownia jest z tyłu za garażem i jak to macie rozwiązane w swoich domkach? Za każdym razem wychodzicie z domu przechodzicie przez garaż itd?

My jesteśmy na etapie tworzenia mapy do celów projektowych, budować będziemy domek z bala, więc zdecydujemy się na projekt indywidualny lub przerobienie rusałki na inną technologię.

Pozdrawiam

Witam,

też chcemy budować Rusałkę.

Po powiecie o tych zmianach???

[ATTACH=CONFIG]172458[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172459[/ATTACH]

Co do Twoich zmian, to powiem nie są złe.

Fajny pomysł z przejściem do garażu.

Jednak osobiście nie lubię wc prosto z wejściem do salonu.

Masz gości siadasz na wc i się krępujesz, bo przez jedne drzwi dużo słychać :)

A tak jednak przez ten korytarzyk, to nie dochodzą dźwięki.

Tym bardziej, że mamy w Rusałce jeszcze drzwi pomiędzy salonem a korytarzem.

Tego prześwitu, ani drzwi do kuchni nie mamy. Z obu stron zabudowaliśmy szafami (w kuchni zabudowa, w korytarzu szafa).

A co Ty na to, gdyby zrobić drzwi z WC do wiatrołapu. A szafę z wiatrołapu przenieść wyżej do korytarza robiąc ściankę działową tam, powstał by taki korytarz. Nie wiem czy jasno się wyraziłem :)

Odnośnie piętra.

łazienka powinna starczyć, jednak ten prysznic hmmm.... jak otworzysz drzwi to wejdziesz wprost na prysznic.

Może lepiej prostokątną wannę wzdłuż ściany od dworu, w narożniku prysznic, a do pralni tylko przejście.

Ja mam łazienkę wydłużoną, nie mam żadnej pralni, mam z jednej strony wannę prostokątną z drugiej prysznic.

Jednak po środku jest tyle miejsca, że suwane drzwi weszły by. Ale tylko suwane. Suwały by się wewnątrz pralni.

Każdy sam zadecyduje oczywiście .... ale o łazience pomyślałbym, bo będzie dziwnie i ciasno

• 5 months później...
  • 8 months później...

Witam przymierzam się do zakupu projektu Rusałka.

poza drobnymi zmianami, projekt jest tym czego szukałam.

Mam tylko pytanie czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać brak drzwi do garażu z domu?:(

A może ktoś wybudował Rusałkę w woj. łódzkim?

Poproszę o wysłanie zdjęć z realizacji projektu i aranżacji domu. Z góry dziękuję za każde zdjęcie [email protected]

• 2 months później...

Witam. Ruszyliśmy z budową.Jak na razie są już ławy i bloczki i zrobiona kanaliza.Zmiany jakie wprowadziliśmy to łazienka w miejscu kotlowni, kotłownia przeniesiona za garaż. Z malej łazienki zrobimy sobie małą przechowalnie na rupiecie, zlikwidowaliśmy narożnik w salonie. W tej chwili już wyszedł nam na jaw mały problem - łazienka po kotłowni będzie strasznie niska - 2,24 m. Jeśli ma ktoś zdjęcia gotowego już domku to można prosić na meila [email protected]

Wogóle mam nadzieję że jeszcze ktoś tutaj zagląda na forum :)Pozdrawiam

Edytowane przez kruchy83

• 2 years później...

Witam, czy jest tu ktoś, kto budował ten dom? Projekt Rusałka n o powierzchni użytkowej 86, 55 m2? https://www.extradom.pl/projekt-domu-rusalka-BSB1072

Przymierzamy się z żoną do budowy domu i puki co ten projekt najbardziej nam odpowiada. Czy ktoś już go zrealizował, jakie były realne koszty budowy? Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego projektu.