tunnii 09.08.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Jestem tutaj nowa, więc mam nadzieję że piszę w dobrym dziale. Otóż tak, mamy stary domek do remontu gruntownego. Jakieś pracę już się robią, ale szukamy pomysłu, inspiracji na rozplanowanie wnętrza domu, rozmieszczenie. Domek parterowy, baaardzo prostokątny, około 120-130m2. Narazie jest nas 2, ale w przyszłości napewno będzie więcej :) Potrzebujemy: sypialnia dla nas, może być z własną łązienką kuchnia salon jadalnia, ewentualnie jakoś połączone te 3 pokoje, lub tylko 2 z nich WC i łazienka osobno spiżarnia 1 lub 2 pokoje narazie dla gości, później dla dzieci jakaś malutka pracownia Załaczam szkic domku. Pomieszczenia są popisane tak, jak jest teraz. Nr. 4 i 5 są niższe - tylko 2,10m, pod nimi jest piwnica. Z góry dzięki za pomysły i czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.08.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 myślę że w tej kwestii to powinien się wypowiedzieć architekt, bo dużo zalezy od tego, które sciany są nośne a które tylko działowe, czyli, które można ewentualnie wyburzyć a które muszą zostac..., bo takie sobie gdybanie i planowanie bez uwzglednienia rodzaju sciany nie ma najmniejszego sensu... poza tym na kapitalny remont z przebudową i tak musisz mieć projekt i pozwolenie na budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts