Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozplanowanie pomieszczeń

tunnii

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Jestem tutaj nowa, więc mam nadzieję że piszę w dobrym dziale.

Otóż tak, mamy stary domek do remontu gruntownego.

Jakieś pracę już się robią, ale szukamy pomysłu, inspiracji na rozplanowanie wnętrza domu, rozmieszczenie.

Domek parterowy, baaardzo prostokątny, około 120-130m2. Narazie jest nas 2, ale w przyszłości napewno będzie więcej :):)

Potrzebujemy:

sypialnia dla nas, może być z własną łązienką

kuchnia

salon

jadalnia, ewentualnie jakoś połączone te 3 pokoje, lub tylko 2 z nich

WC i łazienka osobno

spiżarnia

1 lub 2 pokoje narazie dla gości, później dla dzieci

jakaś malutka pracownia

Załaczam szkic domku.

Pomieszczenia są popisane tak, jak jest teraz. Nr. 4 i 5 są niższe - tylko 2,10m, pod nimi jest piwnica.

Z góry dzięki za pomysły i czas

DOM 2 pl.jpg

myślę że w tej kwestii to powinien się wypowiedzieć architekt, bo dużo zalezy od tego, które sciany są nośne a które tylko działowe, czyli, które można ewentualnie wyburzyć a które muszą zostac..., bo takie sobie gdybanie i planowanie bez uwzglednienia rodzaju sciany nie ma najmniejszego sensu...

poza tym na kapitalny remont z przebudową i tak musisz mieć projekt i pozwolenie na budowę...