Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wc i bidet - nie sądziłam że to taki trudny wybór...

punto

Recommended Posts

Myślałam że przynajmniej to będzie proste, kupuję kibelek i po sprawie .A tu niestety - internet bombarduje mnie niepokojącymi informacjami - koło geo niewygodne, deska odciska się na pupci, koło varius - większość negatywnych opinii, cersanit iryda - nie ma deski wolnoopadającej itd... itp... Chciałam kupić komplet wc podwieszany i bidet ,w kształcie najlepiej zbliżonym do koło ego, na pewno nie kanciaste - czy możecie polecić coś z własnego doświadczenia? Nie mam zbyt wygórowanych oczekiwań: żeby na pupci nie było odcisków, deska wolnoopadająca nie skrzypiała, żeby nie trzeba było dokręcać wszystkiego co 2 tygodnie...

Mam koło ego i nie widzę żadnych problemów, ani z deską ani z odciskami (sic!). U góry mam kanciastego heidelberga, straszyli mnie, że to nieporozumienie a ja jestem bardzo zadowolona. Jeżeli można coś doradzić - patrz co Ci się podoba i pasuje a nie jak się na tym siedzi. Jeżeli na kanciastym heidelbergu nie ma nikt u mnie w domu żadnych odcisków (a ja nawet wolę z niego korzystać) to nie sądzę, żeby jakieś misy się odciskały na pośladkach.

Może moja jest "niee z tej ziemi":D ;)

Mnie w tej misce dodatkowo irytują zbierające się po spłukaniu krople przy brzegu. Wiszą dość długo. A czytałam o tym tutaj i niestety nie wzięłam tego do serca. Poza tym bardzo szybko popękały nam wszystkie dystansy owalne między deską a samą miską, a jesteśmy z tych szczupłych.

ikaria - masz, używasz? Ciekawa jestem czy warte są swojej ceny. Bardzo ładna linia. Niestety z tego widziałam w internecie nie jest to zbyt popularny produkt i pewnie dlatego drogi: na ceneo nie ma w ogóle wc ani bidetu, na multizakupy wc kosztuje 1300 a bidet prawie 1500.. trrroszkę dużo ...

ikaria - masz, używasz? Ciekawa jestem czy warte są swojej ceny. Bardzo ładna linia. Niestety z tego widziałam w internecie nie jest to zbyt popularny produkt i pewnie dlatego drogi: na ceneo nie ma w ogóle wc ani bidetu, na multizakupy wc kosztuje 1300 a bidet prawie 1500.. trrroszkę dużo ...

To jest nowa seria wypuszczona przez Opoczno nie dawno. Dostałam w prezencie ślubnym:) Dla mnie bomba.

Myślałam nawet nad niemiecką ceramiką w tym kształcie ale V&B okazał się już za drogi nawet jak na ślubny prezent

Roca Meridian lub Meridian Compacto, ma ktoś? co o tym myślicie?

W ubikacji mam miske podwieszana Meridian. Jest w porzadku. W podobnym stylu mozna kupic V&B Subway 2.0. Mam go w jednej z lazienek i tez jestem zadowolony. Jest do kupienia w dosc rozsadnej cenie.

Edytowane przez edi1977

• 10 months później...