Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasza sypialnia jest na poddaszu, 13m2. Ściany pomalowaliśmy na kolor łososiowy - 2 odcienie - ciemniejszy na ścianie kolankowej, skosie i suficie a jasniejszy na pozostałych ścianach.

http://www.dulux.pl/swatch/mango_melody_2.jpg

http://www.dulux.pl/swatch/mango_melody_4.jpg

Parkiet bukowy (o takim delikatnym łososiowym odcieniu), łóżko i stoliki ciemnobrązowe, natomiast ciemnoczerwone są narzuta na łóżko i toaletka (antyczny mebelek z mahoniu przemalowany przez domorosłego stolarza - ale wygląda świetnie). O dziwo ciemnoczerwony wcale nie kłóci się z łososiowym, zaś całość jakoś dziwnie przypomina mi - kolorystycznie - tort szwarcwaldzki ;-) Pokój jest bardzo jasny a zarazem "ciepły".

Nasza sypialnia jest na poddaszu, 13m2. Ściany pomalowaliśmy na kolor łososiowy - 2 odcienie - ciemniejszy na ścianie kolankowej, skosie i suficie a jasniejszy na pozostałych ścianach. Parkiet bukowy (o takim delikatnym łososiowym odcieniu), łóżko i stoliki ciemnobrązowe, natomiast ciemnoczerwone są narzuta na łóżko i toaletka (antyczny mebelek z mahoniu przemalowany przez domorosłego stolarza - ale wygląda świetnie). O dziwo ciemnoczerwony wcale nie kłóci się z łososiowym, zaś całość jakoś dziwnie przypomina mi - kolorystycznie - tort szwarcwaldzki ;-) Pokój jest bardzo jasny a zarazem "ciepły".

hmmmm......bardzo intrygujacy opis...strasznie jestem ciekawa jak wyglada Wasza sypialnia 8) .....z opisu wnioskuje, ze bardzo oryginalnie.....a szczegolnie zainteresowala mnie ta toaletka i wlasnie ten lososiowy kolor

Jaguska, bardzo ladna i przytulna sypialnia :D

My obecnie mamy sypialnie w kolorze kwitnącego lotosu z jedna mocniejszą ściana o nazwie noc Kairu. Mówiąc szczerze już mnie trochę mdli o tych wszechobecnych fioletów i fiołków :-). Postanowiłam przemalować sypialnie w bardzo zdecydowane kolory-jaśmin,czerwony ,czarny.Chodzę z tym pomysłem od 2 miesięcy i zastanawiam się czy to będzie dobry wybór. Ale pewnie dopóki nie pomaluje to sie o tym nie przekonam.

Dorcia IQ-przywołałaś mnie do porządku od samego rana :D

Odgrzebałam jakie s foty z archiwum :-)

Tak to wyglądało w fazie rozwoju:

http://images24.fotosik.pl/138/f1b458c27319b6b0.jpg

tak juz po lekkim zadomowieniu

http://images27.fotosik.pl/157/9a246f887e9953a5.jpg :D

Wiem ze nie rzuca na kolana :D .

Moja siostra też miała fiołkowa sypialnie i przemalowała na orzechowy brąz.

Wyszła pięknie- ma białe dodatki jak meble ,pościel,firanki-które fajnie odświeżają ten brąz.Bardzo mi sie podoba

Dorcia IQ-przywołałaś mnie do porządku od samego rana :D

(...)

Moja siostra też miała fiołkowa sypialnie i przemalowała na orzechowy brąz.

Wyszła pięknie- ma białe dodatki jak meble ,pościel,firanki-które fajnie odświeżają ten brąz.Bardzo mi sie podoba

Hihi lepsze to od budzika, co? :lol:

Mi się podoba, oryginalnie to wygląda i musi przyjemnie się spać. No ale wkopałaś się z siostrą i teraz musisz jej fotki wkleić :D

Słoneczko bardzo apetyczna ta Twoja czekoladka - aż mi się przypomniało że dziś jeszcze nie jadłam :D Nie wiem tylko czy w takiej bym nie chodziła zawsze spać z uczuciem że jestem głodna... :oops: :wink: