Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Besta77 ja w innej sprawie....bardzo podoba mi się twoja pościel.

Gdzie taką można znależć,bo z doświadczenia wiem że jest trudno taką kupić.

Też planujemy bordową sypialnię.

Agata też miałam ten problem - nie mogłam znaleźć jednobarwnej bordowej pościeli.. w efekcie kupiłam bordową taftę i sama uszyłam :) tak więc jest to produkcja własna :wink:

Galeria Vox ma duży wybór ładnych pościeli: http://www.meble.vox.pl/szukaj/produkt/q/po%C5%9Bciel/ , np. Zen

http://www.meblehotelowe.vox.pl/public/images/zdjecia/posciel_zen.jpg i narzuta:

http://www.meblehotelowe.vox.pl/public/images/zdjecia/narzuta_zen.jpg

Nic nie poradzę, że lubię pościel z wzorkami ;) I najbardziej podoba mi się Spring:

http://www.meblehotelowe.vox.pl/public/images/zdjecia/spring_posciel.jpg

• 3 weeks później...

my mamy zieloną sypialnię i brązowe meble. jakie powinnam wybrać dodatki? tzn w jakim kolorze? nie chcę żeby wszytko było zielone i mdłe. dodatki - mam na myśli narzutę, ew. jakieś wazoniki i ozdoby, dywaniki... myślałam o pomarańczowym lub bordowym, ale czy to znowu nie za bardzo krzykliwe? czy fiolet też pasuje?

druga sprawa, jaki wymiar powinna mieć narzuta do łóżka 160x200?

my mamy zieloną sypialnię i brązowe meble. jakie powinnam wybrać dodatki? tzn w jakim kolorze? nie chcę żeby wszytko było zielone i mdłe. dodatki - mam na myśli narzutę, ew. jakieś wazoniki i ozdoby, dywaniki... myślałam o pomarańczowym lub bordowym, ale czy to znowu nie za bardzo krzykliwe? czy fiolet też pasuje?

druga sprawa, jaki wymiar powinna mieć narzuta do łóżka 160x200?

wszystko zalezy też od tego jaka to zieleń i jaki to brąz :roll:

Monag

dam zdjęcia na pewno (choć to tylko pokój córki - nastolatki, żadna rewelacja :) ), ale zostały mi jeszcze najbardziej pracochłonne wykończeniówki i dodatki, które dopiero zamkną całość. Kremowo białe róże już się suszą :)

Grono starych przyjaciół też czeka na te zdjęcia z niecierpliwością . :p :p :p

To może mi ktoś też pomoże

Mam piękną atłasową pościel do sypialni czerwone poduszki, prześcieradło i powłoki czarne...

do tego stare (z filarkami, gzymsikami...) duże stojące lustro w ciemnym drewnie na wysoki połysk...

podłoga też będzie ciemna (panele)...

pokój jest duży ok 22m2, pod skosami - dwie przeciwległe ściany, jasny 3 okna + jedno dachowe...

...jak to połączyć, jakie ściany, w ogóle jaki styl przyjąć do takiej sypialni, myślałam o czarnej tapecie glamour, ale tylko w części pokoju, no ale co dalej...

będę wdzięczna za podpowiedzi, inspiracje, uwagi...

zieleń taka jak na zdjęciu na stronie 3 - oliwka ale nie do końca :) brąz - szafa w kolorze złotego dębu - pod kolor okien, łóżko do orzech, ale nie ciemny tylko wpadający też w złoty dąb. panele klonowe.

Ja mam zielone ściany w sypialni , do tego drzwi i drzwi od szafy są koloru venge, meble(łóżko, stoliki nocne) też będą w kolorze venge.

Lampę i lampki nocne mam w kolorach czarno białych a w szafie mam tapetę szaro czarną.

Uważam, że szary kolor bardzo pasuje do zielonego ;)

zieleń taka jak na zdjęciu na stronie 3 - oliwka ale nie do końca :) brąz - szafa w kolorze złotego dębu - pod kolor okien, łóżko do orzech, ale nie ciemny tylko wpadający też w złoty dąb. panele klonowe.

Ja mam zielone ściany w sypialni , do tego drzwi i drzwi od szafy są koloru venge, meble(łóżko, stoliki nocne) też będą w kolorze venge.

Lampę i lampki nocne mam w kolorach czarno białych a w szafie mam tapetę szaro czarną.

Uważam, że szary kolor bardzo pasuje do zielonego ;)

Mycho,

zielony + szary + wenge = udane połączenie, ale Reng ma już dwa brązy u siebie i w połączeniu z zielenią, moim zdaniem wyglądają smutno. Absolutnie nie szłabym w pomarańczowe czy czerwone dodatki - biel ewentualnie. Powodzenia, Reng!