Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie sypialnia w dwóch odcieniach fioletu

http://pl.fotoalbum.eu/images1/200809/59225/149655/00000007.JPG

mi tez bardzo sie podoba tkaa kolorystyka i w zasadzie tez planuje sypialnie w takich kolorkach- chodiz mi o ten ciemniejszy odcien, ewentualnie o ton jasniejszy - chociaz kilka osob wmawia mi ze bedzie zbyt ciemno i ciezko bedzie sie podniesc rano :-) pytanko jaki kolorek widzielibyscie na sufice w tkaim pokoju ? nie chce zrobic efektu pudelka i chetnie dalbym cos jasnego ale nie chce przekombinowac

EDIT :

znalazlem fajne polaczenie ktore gwarantuje brak zaciemnienia pokoju , bardzo mi sie podoba taka wersja i chyba wlasnie tak zrobie umieszczajac troszke inny odcien fioletu - bede mial i wybrany kolorek i jasne kontrasty :-) do tego moze jakis dekorek na scianie

http://images45.fotosik.pl/157/90a4f5527925414fmed.jpg

Pięknie wyglądają te fiolety, też się skusiłam, ale......... po trzech miesiącach było malowanie na jasny kolor. Było rzeczywiście ciężko i ponuro a to wszystko mimo białych mebli i południowego okna. Malowałam tajemniczym ogrodem duluxa. Myslę, że idealny na małe akcenty kolorystyczne. I okropny kolor w utrzymaniu czystości ścian. Przy zmywaniu plam zostawały białe otoczki i raczej wszystko trzeba było zamalowywać.

Pięknie wyglądają te fiolety, też się skusiłam, ale......... po trzech miesiącach było malowanie na jasny kolor. Było rzeczywiście ciężko i ponuro a to wszystko mimo białych mebli i południowego okna. Malowałam tajemniczym ogrodem duluxa. Myslę, że idealny na małe akcenty kolorystyczne. I okropny kolor w utrzymaniu czystości ścian. Przy zmywaniu plam zostawały białe otoczki i raczej wszystko trzeba było zamalowywać.

Kurcze czytajac ta opinie lekko sie zleklam bo planuje machnac sobie sypialnie na sliwke wegierke i tez mam biale meble ale okna mam na zachod i od 13 slonko w pokoju wiec juz jakos jasniej, dodatkowo myslalam o bialym suficie i bialej naklejce na scianie, czy to dobrze bedzie wygladalo ???

Witam.

Większośc proponuje fiolety- bo są teraz na topie- a co myślicie o bordo. Czy ktoś ma takie kolorki w sypialni? Mnie bardzo się podoba z białymi szablonami na ścianach i sosnowymi meblami. Tak planuję zrobić naszą sypialnię- co z tego wyjdzie postaram się pokazać za jakiś czas....

no wlasnie... od tych fioletow, sliweczek i innych lawend to juz moze sie zrobic lekki przesyt. ja ide smialo w ceglaste bordo (ten kolor z lewej) :)

http://lh6.ggpht.com/_j8Gj4O_USWA/SlEdbzRZw3I/AAAAAAAABXk/tZTAEzqCzfM/s800/P1010538.jpg

Dziewczyny ja z prośbą - siedzę i dumam jaki dać kolor aby ożywic sypialnię- moze coś podpowiecie - myslałam o wesołym fiolecie a moze taka mięta z czekoladą?

Ewe, ja bym tutaj nic już nie ożywiała. Drewniana podłoga, ściana z cegły, piękne meble - Twoja sypialnia jest naprawdę piękna :D